DuzyMarek Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 Moja samoróbka powoli nabiera realnych kształtów, inaczej mówiąc mam już podzespoły i pozostaje kwestia montażu. Doszedłem do wniosku, że jedynym słusznym sposobem będzie przymocowanie lampy (żarówka halogenowa 12V 20W 10 st.) do kasku. Tylko jak ?! Majsterkowicz ze mnie raczej marny więc mam problemy, żeyb coś wymyślić sensownego. Chodzi o to, żeby dało się taki uchwyt zdemontować w miarę łatwo (nie jeżdzę tylko w nocy) no i żeby pewnie się lampa na tym kasku trzymała i świeciła tam gdzie chcę. Idealnym rozwiązaniem byłoby coś takiego, ale czy można takie rzeczy dostać w Polsce? http://www.batteryspace.com/index.asp?Page...amp;ProdID=3098 Wtedy żarówkę pakuje się w taką obudowę i całość ładnie do siebie pasuje. Ktoś wie gdzie takie rzeczy można dostać u nas albo jak wykonać coś podobnego samemu?
Przeor Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 Można wykorzystać uchwyt od czołówek, pełno takich na allegro, np tutaj jest jedna. Jak poszukasz to są i po 7 zlociszy
DuzyMarek Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Napisano 6 Czerwca 2007 Jest to jakaś myśl. Muszę się przyjrzeć z bliska takiej czołówce w jakimś markecie. Bo nie jestem pewien czy taką obudowę będzie mozna zaadaptować pod reflektorek halogenowy, ale taśmy na pewno się przydadzą...
algra7 Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 w decathlonie widziałam lampkę z mocowaniem do kasku... tzn można ją było zamocować zarówno na kierownicę jak i na kas... zdaje się, że za pomocą takiej jakby opaski czy gumki szerokiej, ale nie pamiętam dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.