Lukasz1306 Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Gdy pedałuje, coś strzela. Początkowo myślałemże to w korbie... być moze cos z suportem. Byłem w serwisie, wymienili mi łożyska... ale dalej strzela... podejrewam łańcuch lub wolnobieg. Na niektórych przerzutkach nie trzeszczy, choć na większości jednak trzeszczy. Nie wiem co to może być.... Podczas bardzo mocnego pedałowania, najmniejsza zębatka na wolnobiegu troche przeskakuje.. nie wiem czy to ma coś wspolnego z tym strzelaniem..... Byłem przekonany ze to w korbie... ale jednak przyczyn trzeba szukać gdzie indziej.... Pomóżcie mi cos z tym zrobić, bo sie zaczyna ładna pogoda, a tkie strzelanie doprowadza mnie do szału! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Jeżeli łańcuch przeskakuje to pora go wymienić łącznie z wolnobiegiem. Powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1306 Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 teraz praktycznie nic nie przeskakuje..... tylko po prostu trzeszczy podczas pedałowania.... czysciłem wolnobieg i łańcuch benzyną, nastepnie smarowałem olejem, ale jest jeszcze gorzej. Teraz sie zastanwiam, czy do piasty nie dostał sie piasek. Jutro rozkrece i jeszcze raz dokładnie wyczyszcze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Dokręć konusy w piaście. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1306 Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Co to są konusy... bo ja jestem mniej wiecej na świeżo z tym wszystkim...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Jest to na obrazku zaznaczone nr. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ScR Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 A myłeś rower myjką ciśnieniową ?Kiedyś nie wiedziałem że nie wolno tego robić i potem miałem podobny problem i dokręcanie konusów nic nie dawało musiałem dawać na nowo smar po rozebraniu całego wolnobiegu i piasty. Dopiero wtedy pomogło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1306 Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 myłem pod cisnieniem ale to juz po tym jak strzelało. potem posmarowałem na nowo wolnobieg i łancuch takze nic to nie dało.... w piascie tez jest smar bo dwa dni temu zmieniałem ośke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.