Skocz do zawartości

[tarczowe] wzmocnienie

tomgda

Rekomendowane odpowiedzi

Hey.Chciałbym jednak zwiększyć siłe i skuteczność hamowania przedniego koła.Waże 85kg,tarcza przód-160mm oraz hamulce Deore535. Co będzie bardziej efektywne tutaj by zwięszyć siłe hamowania

-wymiana tarczy (180) czy

-wymiana klocków (jako że słyszałem średnie opinie na temat seryjnych klocków M535 co potwierdza sie u mnie)

zacznij od klockow - ich wymiana nie wymaga wymiany niczego wiecej. a tarcza to juz adapter dodatkowo. skoro masz (chyba) tore to mozesz zalozyc spokojnie 203 mm. widelec na tym nie ucierpi. mam kombinacje deore 535 + tarcza 203 + klocki metaliczne shimano. dobry uklad i co ciekawe - przy tarczach accenta blade a wiec takich jak twoje hamulce są ciche nawet na mokro.

hmm przy tarczy 203 mm ciśnie mi sie tylko jedno słowo na usta WOW ;) Zaczne może od klocków a potem wrzucę większą tarcze jak masz tobo.Ale chyba 180 :wink: W takim razie jakie skuteczniejsze klocki od seryjnych do 535 polecicie co by mi tylko tarczy nie poczerniły :)

tarcze poczerni ci to ze bedą obciązone hamowaniem a nie od klockow.

seryjne = zywiczne. zamien na nieseryjne metaliczne. lepiej wersje na plytkach stalowych, bo są tez lekkie na aluminiowych.

z dobrych klockow są jeszcze koolstop. maja opinie bardzo dobrych ale i drogich.

ja jestem zadowolony z okladzin bbb. kupowalem je kilka razy do roznych hamulcow i zyly dluzej niz oryginalne magury julie czy deore 525.

mozesz kupic jeszcze niebieskie jag wire. zielone są bardzo marne co do zywotnosci.

dobre są zlote ebc. tylko lubia halasowac w trakcie hamowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...