tomgda Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Hey.Chciałbym jednak zwiększyć siłe i skuteczność hamowania przedniego koła.Waże 85kg,tarcza przód-160mm oraz hamulce Deore535. Co będzie bardziej efektywne tutaj by zwięszyć siłe hamowania -wymiana tarczy (180) czy -wymiana klocków (jako że słyszałem średnie opinie na temat seryjnych klocków M535 co potwierdza sie u mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 najlepiej jedno i drugie.;] hm. masz center locka? jak coś to mam 180mm do sprzedania.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 zacznij od klockow - ich wymiana nie wymaga wymiany niczego wiecej. a tarcza to juz adapter dodatkowo. skoro masz (chyba) tore to mozesz zalozyc spokojnie 203 mm. widelec na tym nie ucierpi. mam kombinacje deore 535 + tarcza 203 + klocki metaliczne shimano. dobry uklad i co ciekawe - przy tarczach accenta blade a wiec takich jak twoje hamulce są ciche nawet na mokro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 hmm przy tarczy 203 mm ciśnie mi sie tylko jedno słowo na usta WOW Zaczne może od klocków a potem wrzucę większą tarcze jak masz tobo.Ale chyba 180 :wink: W takim razie jakie skuteczniejsze klocki od seryjnych do 535 polecicie co by mi tylko tarczy nie poczerniły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 tarcze poczerni ci to ze bedą obciązone hamowaniem a nie od klockow. seryjne = zywiczne. zamien na nieseryjne metaliczne. lepiej wersje na plytkach stalowych, bo są tez lekkie na aluminiowych. z dobrych klockow są jeszcze koolstop. maja opinie bardzo dobrych ale i drogich. ja jestem zadowolony z okladzin bbb. kupowalem je kilka razy do roznych hamulcow i zyly dluzej niz oryginalne magury julie czy deore 525. mozesz kupic jeszcze niebieskie jag wire. zielone są bardzo marne co do zywotnosci. dobre są zlote ebc. tylko lubia halasowac w trakcie hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 a w jakim przedziale klasują sie ceny klocków które wytypowałeś ? Z pośród tych wszystkich na które byś najbardziej postawił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 60 zł (bbb) do 90 (koolstop i ebc) odrzucam tylko zielone jag wire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ok dzięki. P.S-Widze tobo że masz taki sam damperek (SID).Jak Ci sie sprawuje bo mój bardzo pozytywnie :surprised: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.