Skocz do zawartości

[kierownica] Tioga XC v Easton Ea30

Szajbz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam kierownicę Tioga Taskforce XC, jej waga to 128g. Ja ważę trochę ponad 60kg. Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń i zdecydowanie mogę ją polecić.

Aha, również używam jej z rogami. Nie odczułem żadnego odginania, małej sztywności czy czegoś w tym stylu.

Race Face tez fajny ale koszutej 150zł a za to mam eastona 70 :D

wie ktoś czy ea30 ma grubsze scianki niz tioga? bo wydajmi sie ze z tiogi to sie rogi urwą bardzo szybko

dlatego jakos Easton mnie kusi

Jeszcze jakie gięcie 3 czy 5 stopni? da sie jakos sprawdzic jakie dla mnie najlesze?

EEE, ja tam używam Tiogi, przy moich 93 kg, i jakoś nie mam najmniejszych obaw. Nie zauważyłem, żeby była jakoś specjalnie wiotka, no chyba, że ktoś będzie się na niej wieszał.

Na początku sezonu jak ją założyłem to ważyłem ok 102 kg, miałem troszkę obawy, ale po pierwszym maratonie, gdzie nie było najmniejszych problemów, już byłem spokojny.

Napiszę więcej, na tegorocznej Skandii w Warszawie, na trasie w lasku była taka hopa, gdzie kilka osób się wyłożyło, ja na całej prędkości najechałem, wyskoczyłem w górę i opadłem bez problemu, kiera wytrztymała.

Także to był test na wytrzymałość większego ciężaru zdany na 5.

Niezaleznie którą wezme to kupie zatyczki alu syntace zeby kiera nie pękala z miejscu załozenia rogów

W Tiodze na pewno nie musisz stosować zatyczek. Mimo, że czuć jej giętkość, to raczej zerwiesz gwinty w rogach niż ją zagniesz.

A gdzie tam, dodatkowo amortyzuje :002: Ja bym kupił na miejscu założyciela tematu kierę DM u Arnika, tania, trochę cięższa od Tiogi, a za to znacznie sztywniejsza.

Zresztą jak rozmawiałem z Arnikiem, mówił, że Tioga i pod ludźmi ważącymi 90kg dobrze się trzyma, więc nie wiem czy są powody do obaw.

Waze 75 kg, mam tioge, nie narzekam :002:. Fakt czuc gietkosc na sucho, ale juz mam ja 2gi czy 3ci sezon [fakt to tak jak niecaly 1 u konkretnie jezdzacego goscia :)] ale jak na razie wszystko w porzadku. Jezdzi na tym duzo ciezszych ludzi, a nie slyszalem zeby sie ktos w necie na nia skarżył mimo, że jest taka popularna[tj jedyne uwagi to wlasnie nt. wiotkosci :)].

Waze 75 kg, mam tioge, nie narzekam :D. Fakt czuc gietkosc na sucho, ale juz mam ja 2gi czy 3ci sezon

Dokładnie , jeśli ktoś się na niej kładzie przykładowo by sprawdzić skok w Amorku to faktycznie widać gołym okiem że sie lekko ugina, ale podczas jazdy nigdy nie zauwazyłem i nie czułem żeby cos było nie tak... ;]

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...