Szajbz Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam. dylemat czy kupic tioge taskforce xc za 90zł czy eastona ea30 za 100zł o Taskforce było duzo na forum ale o eastonie prawie nic waze 60kg bedzie uzywana z rogami dokładać dyszke do eastona? wagowo Tioga 124 a Ea30 180g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ja używam kierownicę Tioga Taskforce XC, jej waga to 128g. Ja ważę trochę ponad 60kg. Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń i zdecydowanie mogę ją polecić. Aha, również używam jej z rogami. Nie odczułem żadnego odginania, małej sztywności czy czegoś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Natomiast moja Tioga przy swoich 131g i moich ~76kg się gnie, ale nie jakoś masakrycznie i nawet już się tego nie obawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 hmm gnie sie, to niedobrze, kumpel ma tioge i troche mnie przeraza grubość scianek dlatego zastanawiam sie nad Eastonem mimo ze cięższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ja bym dolozyl 20 zł i wzial RaceFace`a :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Jak ważysz 60kg to Tioga nie będzie zła ;] Gorzej już jak ważysz 75 i powyżej...Wtedy juz lepiej co innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Race Face tez fajny ale koszutej 150zł a za to mam eastona 70 wie ktoś czy ea30 ma grubsze scianki niz tioga? bo wydajmi sie ze z tiogi to sie rogi urwą bardzo szybko dlatego jakos Easton mnie kusi Jeszcze jakie gięcie 3 czy 5 stopni? da sie jakos sprawdzic jakie dla mnie najlesze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Tioga na 60kg będzie w miarę sztywna. Wczoraj miałem okazje się przekonać jak się gnie przy ~73kg, dodatkowe 5mm skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Swego czasu jezdzilem na EA50. Przy moich przeszlo 90kg nie bylo zadnego problemu. Zdecydowalem sie na easton'a za wzgledu na marke i jak dotoad nie zawiodlem sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raffi Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 EEE, ja tam używam Tiogi, przy moich 93 kg, i jakoś nie mam najmniejszych obaw. Nie zauważyłem, żeby była jakoś specjalnie wiotka, no chyba, że ktoś będzie się na niej wieszał. Na początku sezonu jak ją założyłem to ważyłem ok 102 kg, miałem troszkę obawy, ale po pierwszym maratonie, gdzie nie było najmniejszych problemów, już byłem spokojny. Napiszę więcej, na tegorocznej Skandii w Warszawie, na trasie w lasku była taka hopa, gdzie kilka osób się wyłożyło, ja na całej prędkości najechałem, wyskoczyłem w górę i opadłem bez problemu, kiera wytrztymała. Także to był test na wytrzymałość większego ciężaru zdany na 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 No własnie Ea50 ma taperwall a ea30 nie, wiec niewiem czy ea30 jest wytrzymalsza od taskforca niezaleznie którą wezme to kupie zatyczki alu syntace zeby kiera nie pękala z miejscu załozenia rogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Nie widzę sensu płacenia stówy za kierownicę ważącą aż 180 g. Jeżeli obawiasz się Tiogi to weź coś pośredniego. Ze swojej strony mogę polecić kierownicę PRO XC. Kosztuje 60 zł, a realna waga to 149 g przy 560 mm. http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=A&HNT=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 niebyłem przekonany co do wytrzymałości, ale skoro mówicie ze jest wporzo to ją biore bo nieukrywam ze mi sie podoba wielkie dzięki za opinie Odi 3 333 post wiekopomna chwila :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Niezaleznie którą wezme to kupie zatyczki alu syntace zeby kiera nie pękala z miejscu załozenia rogów W Tiodze na pewno nie musisz stosować zatyczek. Mimo, że czuć jej giętkość, to raczej zerwiesz gwinty w rogach niż ją zagniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 W Tiodze na pewno nie musisz stosować zatyczek. Mimo, że czuć jej giętkość, to raczej zerwiesz gwinty w rogach niż ją zagniesz. A czy ta giętkość nie denerwuje podczas jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 A gdzie tam, dodatkowo amortyzuje Ja bym kupił na miejscu założyciela tematu kierę DM u Arnika, tania, trochę cięższa od Tiogi, a za to znacznie sztywniejsza. Zresztą jak rozmawiałem z Arnikiem, mówił, że Tioga i pod ludźmi ważącymi 90kg dobrze się trzyma, więc nie wiem czy są powody do obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Waze 75 kg, mam tioge, nie narzekam . Fakt czuc gietkosc na sucho, ale juz mam ja 2gi czy 3ci sezon [fakt to tak jak niecaly 1 u konkretnie jezdzacego goscia ] ale jak na razie wszystko w porzadku. Jezdzi na tym duzo ciezszych ludzi, a nie slyszalem zeby sie ktos w necie na nia skarżył mimo, że jest taka popularna[tj jedyne uwagi to wlasnie nt. wiotkosci ]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Zamówiłem tioge jak dojdzie to podziele sie uwagami :030: Teraz zastanawiam sie nad mostkiem albo tioga albo kbix Gadałem z Arnikiem, chyba miał zły dzień bo niezbyt uprzejmy był - dlatego u niego nie kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Waze 75 kg, mam tioge, nie narzekam . Fakt czuc gietkosc na sucho, ale juz mam ja 2gi czy 3ci sezon Dokładnie , jeśli ktoś się na niej kładzie przykładowo by sprawdzić skok w Amorku to faktycznie widać gołym okiem że sie lekko ugina, ale podczas jazdy nigdy nie zauwazyłem i nie czułem żeby cos było nie tak... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Gadałem z Arnikiem, chyba miał zły dzień bo niezbyt uprzejmy był - dlatego u niego nie kupie Z tego powodu ja swoją kierę zamówiłem na Allegro, bo chyba też trafiłem na te kilka złych dni.. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Arnika chyba robota przerasta, bo faktycznie nie jest ostatnio mily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Heh no chyba rzeczywiscie bo sam chcialem u niego zlozyc kolo i hampla kupic i w sumie to na razie mam mala stagnacje bo sie nie moge z gosciem dogadac :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Zaduzo kasy zarabia i zrobił sie wazny jak kelner :glare: Kupiłem Tioge, wieszałem sie na niej i nie odczułem najmniejszego ugięcia, jutro testy :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Tak z ciekawosci zajzalem i musze powiedziec, ze ceny chlopak ma obledne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Smiejecie sie z tego kladzenia sie na kierownicy, a nigdy na jakichs drobnych i czestych nierownosciach nie przenosiliscie ciezaru ciala na przednie kolo, aby amor wzial na siebie nierownosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.