Gian Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam Mam następujący problem: w tylnej piaście Novateca na 2 maszynach coś stuka i tak "chrobocze". Jak zdjemuje koło i trzącham nim na boki to słyszę że coś się tam rusza. Czy może to być sprawa łożyska zjechanego? zaznaczam że na piaście przejechałem ok. 1800 km w tym sezonie bez jeżdżenia po śniegu. Dziękuję z góry za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Jeśli jeździłeś w mocnym deszczu, byćmoże wypłukał ci się smar i zapadki w grzechotce wydają dziwne dźwięki. Ale to raczej nie łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gian Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 tzn. myłem rower i tak polałem po kasecie trochę wodą z myjki. Ale zawsze tak myłem i nic się nie działo. A pozatym to przecież to uszczelaniane chyba jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Woda pod wysokim ciśnieniem potrafi się przebić przez najlepsze uszczelnienia, "zawsze tak myłem i nic się nie działo"....widocznie był to o jeden raz za dużo..:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gian Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Czyli co mam zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Rozbierz wszystko w "mak", wtedy będziesz wiedział co jest grane, a jeżeli nie potrafisz oddaj do serwisu:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gian Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Aha ok. Postaram się rozebrać bębenek i zobaczyć co tam piszczy. Dzięki na razie za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 czy sytuacja się rozwinęła?? mam IDENTYCZNY problem, z tym, że nie używałem myjki, a jeżeli leję wodę na rower, to pod bardzo małym ciśnieniem. jednak kiedy kręcę korbą do tyłu, coś chrupie... i piasta też Novatec tak całkiem swoją drogą zastanawiam się, jak to jest, że jakiś zjeżdżany przez wszystkich Kross nie miał żadnych problemów z piastami, a tu piasta NÓWKA SZTUKA i od razu coś :/ :/ :/ :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red_p Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 tak całkiem swoją drogą zastanawiam się, jak to jest, że jakiś zjeżdżany przez wszystkich Kross nie miał żadnych problemów z piastami, a tu piasta NÓWKA SZTUKA i od razu coś :/ :/ :/ :/ W Krossach też są Novateki Konkretnie w A6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 podepne sie pod temat: jakie konkretnie modele tych piast novatec'a macie? bo planuje zakup i nie chcialbym sie wkopac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Też ostatnio mi ta piasta nie służy :twisted: Teraz będę drugi raz wymieniał łożyska od strony kasety, ponieważ to które włożyłem zostało tak zniszczone, że lata na boki. Poprzedziło to oczywiście mocne strzelanie, grechotanie i inne tego typu nieprzyjemne dźwięki. Chyba szału dostanę na to gówno, szczególnie, że łożyska do tego cuda nie są tanie szt. ok 5/6 zł. A przejechałem na nim ok. 200 km. Wie ktoś może co może być tego przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoff Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Heh no to ładnie, właśnie czekam na te piasty bo zamówiłem. Mam nadzieje że trochę dłużej mi posłużą niż 200km. Z resztą niektórzy na forum chwalą a nie którzy nie, więc trochę dziwna sprawa, może jakieś wadliwe są w obiegu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Novatec'i tak się sypią? a łożyska gdzie kupujecie, na allegro? w prawdzie wymianę kół planuję dopiero za jakiś rok, bo widzę że jeśli nic się nie sypie to nie warto wymieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 a jakie dokladnie macie lozyska w tych novatecach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.