Skocz do zawartości

[piasta]

Gian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem: w tylnej piaście Novateca na 2 maszynach coś stuka i tak "chrobocze". Jak zdjemuje koło i trzącham nim na boki to słyszę że coś się tam rusza. Czy może to być sprawa łożyska zjechanego? zaznaczam że na piaście przejechałem ok. 1800 km w tym sezonie bez jeżdżenia po śniegu.

Dziękuję z góry za pomoc

czy sytuacja się rozwinęła?? mam IDENTYCZNY problem, z tym, że nie używałem myjki, a jeżeli leję wodę na rower, to pod bardzo małym ciśnieniem. jednak kiedy kręcę korbą do tyłu, coś chrupie... i piasta też Novatec

tak całkiem swoją drogą zastanawiam się, jak to jest, że jakiś zjeżdżany przez wszystkich Kross nie miał żadnych problemów z piastami, a tu piasta NÓWKA SZTUKA i od razu coś :/ :/ :/ :/

tak całkiem swoją drogą zastanawiam się, jak to jest, że jakiś zjeżdżany przez wszystkich Kross nie miał żadnych problemów z piastami, a tu piasta NÓWKA SZTUKA i od razu coś :/ :/ :/ :/

W Krossach też są Novateki ;)

Konkretnie w A6

• Mod Team

Też ostatnio mi ta piasta nie służy :twisted:

Teraz będę drugi raz wymieniał łożyska od strony kasety, ponieważ to które włożyłem zostało tak zniszczone, że lata na boki. Poprzedziło to oczywiście mocne strzelanie, grechotanie i inne tego typu nieprzyjemne dźwięki. Chyba szału dostanę na to gówno, szczególnie, że łożyska do tego cuda nie są tanie szt. ok 5/6 zł. A przejechałem na nim ok. 200 km.

Wie ktoś może co może być tego przyczyną ?

Heh no to ładnie, właśnie czekam na te piasty bo zamówiłem.

Mam nadzieje że trochę dłużej mi posłużą niż 200km.

Z resztą niektórzy na forum chwalą a nie którzy nie, więc trochę dziwna sprawa, może jakieś wadliwe są w obiegu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...