Skocz do zawartości

[Spodenki] Które wybrać, doradzcie ?

mloody

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja zaproponuje wyroby accenta ;) Cena tez 119 zl bardzo dobre szwy, nic nie puszcza, wygodne, piekne kolory maja - zero zastrzezen (opisuje model bellamonte ;) )

Napisano

Ale spodenki shimano za 140 zl maja taka sama jak accent za 129 ;) Nie mialem kontaktu z innymi wkladkami w spodenkach wiec sie nie wypowiadam ktore sa lepsze. Ja poprostu polecilem te accenty bo uwazam ze to porzadne spodenki ;)

Napisano

Też się zastanawiam na tymi Shimano tylko nie wiem jaki mam wziąć rozmiar skoro mam 173 cm wzrostu pas 95 cm klata 108 cm, noga 61 cm. Jak wezmę rozmiar XL to nogawki bedą wystawać za kolana ??

Napisano

A jaki macie rozmiar spodenek Mareto 915, bo mam 186 cm wzrostu, 77 kg wagi i 83 cm w pasie - napisałem do właściciela Mikesporu i polecił mi rozmiar M, ale obawiam się, że może byc za mały??

Pozdr.

Napisano

Od ponad roku mam Mareto (tylko bez szelek) i są naprawdę świetne. Szwy bardzo dobrze trzymają, nic się nie zmechaciło (mimo, że często zakładam je pod inne spodnie), wkładka bardzo wygodna (oryginał Dupontu). Myślę, że z wymienionych tutaj właśnie Mareto będą najlepszym wyborem.

Rozmiar... ciężko powiedizeć. Każdy ma nieco inną budowę. Ja mam nieco więcej w pasie (chyba ok 95, może 100?:P) i mam XL. Myślę, że L będzie dobra. Nie ma co kupować za małych, bo raz już tak zrobiłem i jazda w zaciasnych gatkach naprawdę do przyjemnych nie należy :blink: Jak będą nawet trochę luźniejsze to nic nie zaszkodzi, byle by nie łopotały na wietrze :P

Napisano

Model 915 w rozmiarze L już nie dostępny ... :) Myślę teraz nad MARETO 947 spodenki rowerowe z szelkami+H.A.P ccs - tyle, że szelki są bez siatki. Nie będzie za gorąco latem. Doradzcie bo nie chcę żeby znowu mi brakło rozmiaru :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...