DOMAN Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Zastanawiam się jak się ma przerzutka sx-4 do x-7, bo wiadomo 7 do 9 to to samo i szkoda przepłacać ale 4 ? Na zdjęciach, na których jest nie zamontowana do roweru wygląda nie fajnie i bardzo plastikowo ale zamontowana to już ciężko od 7 odróżnić. Dlatego chciałbym zapytać o wasze uwagi i czy ktoś na tym jeździ i jak wygląda na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 7 i 9 to nie to samo. SX-4 jest w większej ilości zrobiona z kompozytu. Może na początku nie będzie żadnej różnicy, ale w czasie może się okazać, że przerzutka szybciej złapie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Tak się ma jak Alivio do LX-a, X-7 ma troszkę inna konstrukcję niż X-9. już SX-5 bliżej do "dziewiątki" niż "siódemce" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 i właśnie to mi sie w 4 nie podoba, ta jej plastikowość. Jak na razie wszystko wskazuje na to, że będę musiał dokończyć swoje 21 letnie XT z wewnętrznym wózkiem z plexy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ja jeżdże na SX-4 i nie zauważyłem żeby była z plastiku :| Może mylisz ją z plastikowym 4.0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 na pewno nie pomyliłem sx-4 z 4.0.Nie widzialem takiej na żywca i ze zdjęc wnioskowałem, że jest plastic. Radomir nawet napisał, że ma więcej części z plastiku niż x-7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ja jeżdże na SX-5. Jak dla mnie to wygląda solidnie i nie ma tam dużo plastiku, ważniejsze rzeczy są "z czegoś innego" :-)... a SX-4 nie widziałem nigdy... ;D Czyżbym walnął OT bezsensowne? No trudno... :-) A tak przy okazji to juz od roku jezdzi idealnie, bez regulowania, a przejechała m.in. maraton we wrocławiu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 roznica w budowie sugeruje ze jest troszki inna jakosc:) o ile na poczatku moga byc prawie rowne, to z biegiem km roznica bedzie widoczna rozumiem ze zastanawiasz sie czy jest sens wydac duzo wiecej na x-7 czyli dolozyc do sx jesli nie masz kasy to po prostu kup 7.0 - okolo 60-70zl na allegro, chociaz mysle ze jednak warto zacisnac pasa i zainwestowac w x-7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Oglądając swoją przerzutkę stwierdziłem ze plastikowe są tylko kółeczka i taki małutki element od śruby regulującej odchylenie od haka ramy. Nie widzę innych plastikowych części. Za to wspomniana przeze mnie 4.0 jest praktycznie cała plastikowa, wiem bo jeździłem na niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofy Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam! Alke pomieszaliście strawciłem trochę orientację jak to jest z tymi sramami? Czy możeci podać modele w kolejności od najgorszej do najlepszej? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 SRAM 3.0, SX.4, SX.5, X.7, X.9, X.0 ale "od najgorszej do najlepszej" to mi tak nie pasuje :/ powiedzmy ze taka jest kolejność narzucona przez producenta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofy Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A 7.0, 5.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 to oznakowanie wcześniejszych produktów srama można je przechwycić tak jak ktoś pisał np. na allegro, obecnie nie są produkowane pod takim oznaczeniem.Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.