Skocz do zawartości

[sztyca] która lepsza

Fifi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym wybrał Zooma, bo sprawdzona sztyca jest. Sam wejdę w posiadanie drugiej sztycy zooma {nowa rama - nowa sztyca} i kupiłem ją teraz na tej samej aukcji co podałes linka. Miałem sztycę 25.4 {długa jest skubana - 400mm} i nic złego się z nią nie działo, miała regulację jarzemka i nawet fajnie wyglądała. Teraz 25.4mm jezdzi u kumpla w rowerze, a u mnie znajdzie się 31.6mm. Zoom jest warty swojej ceny i do jego plusów można zaliczyc duzo rozmiarów sztycy. Gdyby sugerować się wagą to można by kupić prawie dwa razy droższą sztyce Kalloya albo Accenta, ale nie jest zapewnione że będzie rozmiar i długośc przez nas wymagana.

Napisano

Uchmanek - w jaki sposób ci się to stało? :D Mi nic się z tą sztycą nie działo... Może duży ciężar czy obciązenie po jakimś lądowaniu dało jej w kośc... Bo insert z tego co widzę dobry był {8-10cm}

Napisano

Ja mam małą ramę w swoim rowerze więc tez planuje kupic sztycę 40 cm zooma ;] Czy są dłuzsze sztyce miz 40 cm ?? Jesli tak to czy dłuzsza sztyca jest bezpieczna ??

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja sztycę Accenta sp 495 pogiąłem w 2 tygodnie, a była wsunięta 6 cm więcej niż wymaga minimum, ważę 95 kg, no cóż....odchudzanko mnie czeka by nie pogiąć następnej(dobra motywacja na odchudzanie:-)))...). Teraz kupiłem nową taką samą, ale zanim ją założę to dam wytoczyć rurkę o długości 12 cm aluminiową ze starej kierownicy tak aby ciasno wchodziła, nie mam wyjścia, bo każdą sztycę jestem w stanie pogiąć i to przy normalnej jeździe?!!!(dziwne to trochę, ale fakt).

Napisano

Nie wiem, jakoś nie mam szczęścia do tych sztyc, myślałem o dużo lepszych(min: Ritchey), ale czy dostanę o średnicy 27,0mm??

Napisano

Faktycznie można znaleźć, tylko nie łatwo o to. Któregoś z tych Ritchey-ów z chęcią bym zgarnął, jak by aukcje się nie skończyły. Ta trzecia wypas, tylko by musiała mieć jarzemko przesunięte do tyłu tak jak w Ritchey-ach, bo lubię dość wyciągniętą pozycję na rowerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...