Quick Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 nie wiedzialem zabardzo gdzie zalozyc temat bo jest on dosc ogolny kupilem ostatnio authora matrixa (nie smiac sie, nie mialem wyjscia) http://www.vipbike.ru/author/model/a-matrix.jpg rower jest na kolach 24 glownie chyba jest przeznaczony dla dzieci, ale nie mialem wyjscia kupilem go ze wzgledu na moje "walory" fizyczne, jestem niski... i takie mam teraz pytanie, czy jest mozliwosc wlozenia do niego komponentow shimano deore, shimano deore xt lub shimano deore lx ?? chcialbym go troche odchudzic, a zarazem zrobic z niego bardziej wytrzymaly pojazd hehe jesli znajdzie sie ktos kto bedzie mial czas zeby pomoc mi dobrac odpowiedie komponenty do tego to prosze o odezwanie sie na gg > 6263497 p.s na razie zmienilem mostek na tioga o-bone 80 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Wszystko się da tylko czy to będzie opłacalne bo rama jest nieciekawa. Do przerzutki tylnej będziesz musiał dokupić hak bo z tego co widzę jest mocowana na osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 wg. mnie zabieg bez sensu. sprzedaj ten rower i kup cos na kolach 26", tylko z mala rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 napisz ile masz wzrostu, bo jakos trudno mi sobie wyobrazic, zeby 16 byla za duza....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Ile masz wzrostu? Jak widze są w nim stery klasyczne na 1", więc do mostka tiogi będziesz musiał zastosować jakąś redukcję i sie z tym bawic. Pół biedy ze wybrales rower na 24' skoro jestes niski, ale ta rama jest nierozwojowa jezeli ma stery klasyczne. Pozatym amorek na 26" i tak by pewnie zepsul geometrie... na 26" są dosc niskie ramy... nawet chyba 14". Komponenty dobrej klasy mozesz powkladac, nie widze problemu w większości przypadków . Ile masz lat? Chodzi mi o to czy jeszcze urosniesz, bo jezeli tak to przejezdzij na tym rowerze az podrosniesz, a jak cie stać to mozesz inwestowac w osprzet ktory przelozysz do nowej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quick Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 heh lat mam 18, rosne ale bardzo powoli nie bede tutaj mowil o szczegolach ale mam cos troche ponad 140 wzrostu :/ co do mostka, juz kupilem reduktor i wczoraj wszystko zalozylem chcialem go sprzedac, ale staruszki (czyt. rodzice) sie troche bulwersuja hehe, jeszcze mialem pomysl zeby zlozyc rower ale jak na razie za malo sie troche na tym znam co do amorka, kupilbym raczej na 24'' niz na 26'' myslalem na razie, ze pomalutku bym sobie zmienial czesci tepo zalezaloby od finansow (ale niedlugo 18-nastka wiec cos kasy bedzie) pozniej ewentualnie zmienilbym rame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 No i błąd. Mogłeś kupić rower na 26" kółkach ale z ramką 13-14" Jeździłoby się lepiej a i pole do polepszania byłoby lepsze. Taki na przykład GF Tarpon byłby spoko. Tylko pogadaj ze staruszkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Z tego co napisałeś rozumiem , że zaczynasz dopiero bikerowanie na poważnie. Faktycznie z wyborem nie za bardzo trafiłeś ale ... liczy się serce i zapał do jazdy. Moja rada : smigaj na tym co masz , nic nie zmieniaj. Na pewno wytrzyma sezon/rok zależy jak chcesz jeździć. "Najedz" się tym rowerem do syta a kiedy za rok poczujesz świeży głód .. kup sobie Danio - żart. A poważnie , to pomyśl nad ramą / rowerkiem na kołach 26 cali , o rozmiarze pod twoją sylwetkę , jednocześnie taką / takim , który będzie stanowił solidną bazę do rozbudowy. Takie zabiegi to pewnego rodzaju inwestycja długoterminowa i musi się opłacić długą i bezawaryjną eksploatacją. Rama to kręgosłup roweru , pęka i masz paraliż , reszta to materiał na przeszczepy. Każdy roweromaniak zmienia cosik w biku ale podstawa (rama)służy przez wiele lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quick Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.