Mefisto Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 Może rzuciła Wam się ostatnio w oczy lampka wyglądajaca identycznie jak CatEye HL-EL 300 tajemniczej firmy Jing Yi. Tajemniczej, gdyż na ich stronie nie znalazłem wzmianki o takiej lampce:) TUTAJ proszę link. Wygląda raczej dość tandetnie ale ciekawe jak to świeci? Może a nuż jakieś lepsze cwaniaki skopiowały technologię Cat Eye i wypuszczają je teraz za grosze? Widzieliście ją może w rzeczywistości?
QWEY564 Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 skoro pewnie i tak lampki cat eye produkowane są w chinach to co im szkodzi puścić jakąś tandetę na chiński rynek korzystając z tych samych taśm montażowych i form(kształtów plastiku etc) obiżając cenę kosztem tandetnego plastiku i pseudo diod... chyba że to jest jakaś chińska podróbka cat eye(a Jing Yi to po polsku Psie Oko) wtedy było by jeszcze gorzej... suma sumarum nie kupił bym tego nawet za 9,99zł... IMO niewarto... Już lepiej kupić coś rodzimej produkcji(np taki MacTronic)...
Mefisto Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Napisano 2 Czerwca 2007 Też raczej bym tego nie kupił. Chyba, że ktoś by to wcześniej przetestował, porównał z CatEye i stwierdził, że warto Dlatego właśnie się pytam czy ktoś się spotkał PS. Przepraszam za błąd w temacie ale nie mogę już go usunąć. Jeśli któryś z modów byłby(a) to proszę o dodanie nawiasu
niubi Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 Hehehe, kolega to ma- wtedy kiedy tylko może to odpada. Nie polecam Pozdrawiam.
Mefisto Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Napisano 5 Czerwca 2007 hehe, no to tak jak myślałem A jak ze światłem, świeci to to w ogóle? :wink:
niubi Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 Hmmm "świeci", na więcej liczyć nie można(można to porównać do dwóch zwykłych diod 3mm) :021:
jq Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 Świecić będzie jakoś świecić ale nie ma przetwornicy więc zgodnie z tym wykresem na stronie jasność spadnie bszybko jak spadnie napięcie na aku/bateriach.
Mefisto Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Napisano 6 Czerwca 2007 heh, no właśnie. Walneli te wykres co najmniej jak by się mieli czym chwalić
Adamicki Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 Jak to nie ma się czym chwalić, a to? "Dzięki zastosowaniu mało prądożernych diód LED jeden komplet baterii starcza na 3 sezony rowerowe!!!"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.