absalon Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 Witam, wlasnie doznalem szoku, kiedy obrocilem rower do gory nogami to przez gorne lozysko wylalo sie dosc sporo wody a jezdzilem ostatnio po deszczu, nie mam pojecia jak uszczelnic te stery a moze to sa jakies dziadowskie albo zle zlozone, tak przy okazji to ktore sa naprawde dobre. Pozdrawiam moze ktos mi doradzi co z tym zrobic?
zendel Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 Witam. Myslę, że stery sa szczelne. Woda może dostawać się np. przez rure podsiodłową. Wszystkie ,,rury'' ramy są ze soba połączone otworami. Woda mogła sie znajdować w jakiejś innej części, po odwróceniu przelałą się do główki ramy. Pozdrawiam.
Carbon Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 mam te stery i rzeczywiscie mogłyby byc bardziej szczelne, ale na szczescien ie mialem takiej sytuacji ja ty.
manio49 Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 No, niestety Ritchey w najtańszych modelach nie grzeszy szczelnością. Jest to możliwe i niestety mi też się zdarzyło. A jak zaradzić? Są specjalne osłonki na stery [bBB, Setlaz i chyba Lizard Skin robią] Albo kupić lepsze stery na łożyskach ACB BTW - Warto kupować FSA Impact?
absalon Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Napisano 4 Czerwca 2007 Witam. Myslę, że stery sa szczelne. Woda może dostawać się np. przez rure podsiodłową. Wszystkie ,,rury'' ramy są ze soba połączone otworami. Woda mogła sie znajdować w jakiejś innej części, po odwróceniu przelałą się do główki ramy. Pozdrawiam. bardzo wszyskim dziekuje za pomoc wydaje mi sie ze jednak przyczyna lezy w sztycy, mam ja mocno scisnieta bo ciagle opadala a jest karbonowa i pod zamkiem na rurze podsiodlowej mogla sie pojawic szpara bo jak wyjalem sztyce byla cala z piachu az do samego dolu, jak ta teorja sie sprawdzi to bede musial kupic nowa sztyce albo uszczelnic ja nawet silikonem a to jest ten rower moze komus przyjdzie cos innego do glowy http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...1&pID=11671
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.