Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja 68 kg

Batony + napoj okolo 1 kg

Rower <= 10 kg

Mieszcze sie w 80 kg spokojnie :D myśle ze to waga dobra na dlugie dystanse(maratony) niz XC tam to juz by trzeba było tak 55 kg wazyc

Napisano

Ja w SPDkach, kasku, plecaczku z niemałym zestawem serwisowym i zapasowym bidonem w tymże... no będzie ze 67-68 kilo. I tu raczej nie będzie mniej, bo i się nie staram, aby było (jest mi dobrze tak, jak jest :D )

Rower z bidonem - ok. 12,5 kg - i tu mam zamiar przynajmniej pół kilo zrzucić, ale to dopiero na przyszły rok i to jak będę miał za co...

Napisano

Widze, ze tu nie na miejscu jest tyle wazyc ale co tam:

95kg (i to niestety nie jest waga roweru;))

rower ok. 11 kg

razem 106kg;)

Napisano

Ja w ubraniu = 52,5kg

rower (tutaj waga zbliżona) = 13,5kg

plecak zatankowany do pełna (3l wody co rzadko się zdarza) wraz z całym sprzętem = ok. 4kg

Co daje razem ok. 70kg

I po co mi lightbike? :)

Chociaż wg. przelicznika Evo stosunek wagi jest spory bo 33% to nie mało ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

ja w pełnym rynsztunku 70kg

bike z piciem 15kg

w sumie 85

z siebie niezrzuce nie ma jak poprostu rower wazy sam 14 kilo w następnym roku będzie nowy ~11 może się uda :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na XC: Ja z ubiorem 66kg + rower 10,7kg + ok 0,3kg bidon = ok. 77kg . Na maraton + dętka 150g + pompka 100g + więcej pica 200g = ok. 77,5kg :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakie chudzielce :voodoo:

ja sam w sezonie średnio 76 kilo, na początku sezonu 80, pod koniec 72 :angry2:

plecak i zawartość 5kg

rowerek obecnie, mniej niż 15kg, bo zmieniłem pedały na SPD (-210g) :rolleyes:

suma:96kg

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jeśli chcecie współczynnika który by rzeczywiście coś znaczył to proponuję LBM/masę czyli beztłuszczową masę ciała przez wagę roweru(ew. dodatków) powiększoną o wagę tłuszczu wyliczoną/zmierzną łatwo jako %BF.

Im wyższy tym lepiej.

Jeszcze ciekawiej praca/masę ale to już wymaga specjalistycznego sprzętu do pomiaru mocy, a pierwszy obliczy prawie każdy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...