Superpiki Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 Jak w temacie. Warto dopłacić ok 40zł do Egg Beater C? Sporo było ogólnie o ubijakach, ale bezpośredniego porównania nie znalazłem. Ktoś może miał do czynienia z obydwoma modelami? Tańszy model jest odrobinę lżejszy...
Superpiki Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Napisano 5 Czerwca 2007 Kupiłem droższe za cenę tańszych : ) allegro.pl/item201582078.html Mam nadzieję, że będę zadowolony.
tomo72 Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 Chciałbym dołączyć się do tematu. Jestem świeżym użytkownikiem pedałów crank brothers Candy C. Interesują mnie opinie na temat trwałości łożyskowania ślizgowego zastosowanego w tym modelu.
Gość BarteX88 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Cześć. Miałem taki sam problem. Kupiłem jednak wersję Chrome z tego względu iż ma dłuższą gwarancję (2 lata) od Mxr (1 rok). Jeszcze co do samych pedałów to konstrukcyjnie są identyczne. pozdrawiam
PsychoticArchitect Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Nie wiem czy tak konstrukcyjnie identyczne, bo zastosowane stale różnia się... Osobiscie sam teraz stoję przed identycznym dylamatem... i w sumie nie wiem co począć... ale chyba wezmę Chromy... choć ze względu na gwarancje 2 letnią... Any otther ideas?
rendzik Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 W mxr są zastosowane zwykłe kolki jak w szimano, i dostaja dość szybko Luzy, a w Egg C są uzyte łożyska i jest to duzo trwalsze, a co do łozyska ślizgowego to jak juz sie wytrze i dostanie luzu wystarczy sie przejść do tokarza i wytoczy nam coś takiego wg mnie no problemos :-)
Sixer Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Warto dopłacić ok 40zł do Egg Beater C? Tak warto, na MXR;ach przejechałem ok 3900km i nigdy więcej tanich cranków. Mają ogromne luzy, kulki powypadały, często się klatki zacinały, po prostu nie chciały się krecić... Obednie mam C i żadnego problemu nie ma, ale przejechjałem na nich dopiero ok. 400km
gaznaulicach Napisano 12 Września 2007 Napisano 12 Września 2007 podepnę się i zapytam, jak jest z blokami w crankach. są takie same jak w szimano?? bo mam dwa rowery z shimano pedałami i jedne buty. po wymianie pedałów nie chciałbym mieć problemu z blokami w butach. pozdrawiam
pmol Napisano 12 Września 2007 Napisano 12 Września 2007 Bloki różnią sie i nie pojeździsz w blokach z cranków na pedałach shimano i na odwrót Swoją drogą polecam Egg Beater C
verul Napisano 12 Września 2007 Napisano 12 Września 2007 Czyli MRX ma szajsowne lozyska. Szkoda, bo wydawal sie dobra (lekka) opcja... Pozostanie mi pewnie zostac przy moich pedalach az kupie tytanowe ubijaki. Lub w ramach kompromisu ritcheya, ale w nim to w ogole lozysk wymieniac sie nie da bo ich nie ma. Zawsze tez moge wymienic na zwykle ubijaki i sie cieszyc ze i tak i tak jest mniejsza waga.
kopaczus Napisano 13 Września 2007 Napisano 13 Września 2007 Eggbeater SL, 1000km, żadnych problemów. Fajny bajer w SL jest taki, że wykręca się tą plastikową zakrętkę na końcu pedała i wkręca taką z otworem do smarowania. Pompuje się przez nią nowy smar a stary smar wychodzi z drugiej strony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.