_igi Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Cześć, szukam jakiś dobrych hamulców, ponieważ moje fabryczne z basic'a są tragiczne. Bezwględne maksimum to 75 złotych. Mój typ: http://allegro.pl/item200879548_czarne_ham...0_xtrabike.html http://allegro.pl/item198638533_komplet_av...lasie_wawa.html (tutaj zaleta wagowa jeszcze i możliwość odbioru osobistego) Ważna jest dla mnie ich skuteczność w trudnych (deszcz) warunkach i kolor czarny. Pozdrawiam, Ignacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 AVID SD5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Gdybys przejzal forum wiedzialbys, ze avidy sa uwazane za bezkonkurencyjne (w danym przedziale cenowym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 @uchmanek generalnie tak, jednak, Sramy 7 są porównywalnymi v-kami avida, za tą samą cenę (avidy generalnie mają lepsze klocki hamulcowe..). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item201281064_v_ki_shima...eglym_prow.html ja szczerze polecam te hamulce mozna uzywane spokonie ponizej 75 pln dostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 a ja mam deorki ale 2005 i spisują się świetnie. a oryginalne klocki spisują się świetnie na suchej jak i na mokrej obręczy. wydaje mi się jednak że konkurencje z avidami przegrają (nigdy nie jeździłem na takowych, ale znakomita większość forumowiczów uważa je za bezkonkurencyjne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witam. Vaderus te hamulce które poleciłeś mają równoległe prowadznie, taki system szybko łapie luzy, później staje się nieużyteczny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item201281064_v_ki_shima...eglym_prow.htmlja szczerze polecam te hamulce mozna uzywane spokonie ponizej 75 pln dostac Tak i później można je używać zamiast dzwonka bo pół dzielnicy słyszy, że nadjeżdżasz :lol: Moje typy to Avid SD3/5/7 albo Sramy 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item201281064_v_ki_shima...eglym_prow.htmlja szczerze polecam te hamulce mozna uzywane spokonie ponizej 75 pln dostac Ja mam takie hamulce i wg mnie te równoległe prowadzenie to ściema. Bierz avidy a nie będziesz miał problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 mam xt z tym super-extra prowadzeniem klocków. co to daje - nie wiem, chyba tylko wyłudza kasę z klienta. jeździłem na rowerze znajomej z hamulcami alivio i działały według mnie lepiej. weź te avidy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja mogę Ci polecić Shimano Alivio, ale starszy model br-m420 w wersji z wymiennymi okładzinami. Mam je w swoim rowerze juz od dawna i nie zamieniam na zadne inne. Waza tyle co avid sd7 czyli 182g(z takimi samymi klockami). Cena za sztuke to ok 35zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja mogę Ci polecić Shimano Alivio, ale starszy model br-m420 w wersji z wymiennymi okładzinami. Mam je w swoim rowerze juz od dawna i nie zamieniam na zadne inne. Waza tyle co avid sd7 czyli 182g(z takimi samymi klockami). Cena za sztuke to ok 35zł potwierdzam alivio bardzo dobry hamulce modulacja tez pyszna!!! w porownaiu do moich tektro to zatrzymuja rower w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Najprawdopodobniej kupie sobie tez hamulce Avid SD5, ale jedno mnie zastanawia: dlaczego na allegro komplet na oba kola kosztuje 75zl, a w pobliskim sklepie rowerorym jedna sztuka (na jedno kolo) kosztuje 65zl? Rozumiem, ze na allegro jest najczesciej taniej, ale az taka roznica?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Tak to normalne. Tak samo jest z Avidami SD7 - na allegro 110zł~ a w sklepach dużo więcej. Pewnie dlatego, że na allegro schodzą jak świeże bułeczki a w sklepach już gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Avid "piątka" - solidny hamulec i do tego mocny. A Avidy są w sklepach "normalnych" bardzo drogie. Za komplet "siódemek" na allegro płaci się tyle ile za jedną (!) szczękę w sklepie stacjonarnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 A czy pomiedzy SD5 a SD7 jest odczuwalna roznica? Czym one sie zasadniczo roznia? Bo jesli SD7 sa zdecydowanie lepsze, to raptem 30zl roznicy w cenie (allegro) miedzy SD5 moznaby olac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mico102 Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Avidy SD 5 i SD 7 różnią się głównie wagą oraz SD 7 mają klocki z wymiennymi okładzinami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No a w precyzji dzialania, mozliwosciach regulacji cos sie roznia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Poszukaj na forum a znajdziesz. Miałem stycznośc z SD3 , SD5 i SD7 i opisałem różnice w pewnym temacie. Wyszukiwarka i do roboty, ja sam tego nie znajdę. A jeżeli nie znalazłeś, bądz zostało skasowane przez awarię, to tak - Sd3 Srednie Klocki, Sd5 dobre klocki, Sd7 Najlepsze klocki, białe szczęki, śrubka regulacyjna na imbus, specjalna avidowska fajka dodawana do każdego Sd7. Moim zdaniem warto dołożyc do Sd7, ale na Sd5 na pewno się nie zawiedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_z11 Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Avid SD5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Jak możesz dołożyć to kup SD7, zysk wagowy, oraz potem można kupować tylko okładziny a nie całe klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.