wookie Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 http://www.forumrowerowe.org/index.php?showuser=102889 Nie bede zbyt sie rozpisywal i dokladnie opowiadal co i jak. Sprawa wyglada tak ze prawie 3 miesiace temu zaplaciem tej osobie 2800 zl za czesci ktore mial mi dostarczyc. Nie zrobil tego ( ostatecznie powiedzial ze owe czesci zostaly skradzione ) i mial mi oddac kase badz w czesciach towarem. Do nia dzisiejszego otrzymalem....145 zl @^@^&% , 3 tyg zadeklarowal sie sam z siebie iz odda mi 500 zl bo dostal wyplate , przystalem na to , pieniedzy nie ma , mial do dzis termin ostatecny oddania mi polowy z pozostalej kwoty dokladnie 1300 zl i pieniedzy nie ma , brak kontakt , klamstwa , deklaracje jego i brak efektow itd dla mnie jest jasne iz mnie poprostu oszukal i nie mial zamiaru oddac pieniedzy. Czy ktos mial moze z nim doczynienia ? Zadzwonilem dzis na nr domowy bo komorki nie odbieral rozmawialem z jego matka ma z nim porozmawiac , odnioslem wrazenie ze to nie pierwszy raz kiedy komus jest winien jakies pieniadze. Na allegro sprzedawal z konta : https://ssl.allegro.pl/show_user.php?uid=2577163 Dane jego podam na PW jesli ktos bedzie mogl jakies informacje mi udzielic w jego sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 2800zł??? :eek: mogę ci tylko życzyć żeby sprawa zakończyła się dla ciebie pomyślnie... nie wiem czy ten koleś(pełnoletni jest w ogóle??) zdaje sobie sprawę że coś takiego to nie jest wykroczenie ale przestępstwo i za to można siedzieć... jak nie uda ci się odzyskać forsy to kontaktuj się z policją/pracownikami allegro... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 No cóż jak widać nie jesteś sam jeden z komentarzy : "UWAGA!!! OSZUST.Zostałem oszukany na 270 zł .Czekam juz ponad 10 dni na paczkęi nic !! i gosc totalnie rznie głupa ...nie moge sie doprosic skanu potwierdzenia nadania paczki , jestem zbywanay jakimis debilnymi tlumaczeniami.Jutro ide na Policje! " Jeśli nic nie przemawia do człowieka to cóż wyjście jest chyba tylko jedno - policja :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ha ! Pisałem że te Tory za grosze to lipa Na policję z typem. Szkoda się bawić. Albo się przejedź do Przasnysza. Aż tak daleko nie masz Z tego co pamietam to z Łodzi jesteś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Handlowal z konta kolegi wiec nie wszystkie aukcje jego. Daleko nie mam i pewnie na tym sie skonczy ale to znow dla mnie koszta. To byla ktoras transakcja z kolei wiec nie potrzeba bylo allegro nie wiem co mu odbilo ale coz , tak to bywa widac czasem , najwyrazniej przez te 3 miesiace zbytno mu odpusilem i myslalem ze bede tak czekal do usranej smierci , ale sie pomylil. edit przeniescie nie wiem czemu dalem do dzialu sklepy rowerowe :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wiesz co Ci szczere powiem....Jedz do niego .....Miałem kilka takich sytuacji z niewiele mniejszymy sumami.....jak wiadomo masz jego dokładny adres telefony itp...wiec żaden problem z dotarciem......Oczywiscie mozesz wejść na drogę allegro policja sąd......gdzie bedziesz musiał dodatkowo zapłacic za ewentualne wytoczenie sprawy:/ i do tego bedziesz czekał po pół roku na każdą decyzje urzędu.... Ja bym z miejsca kołował ekipe....skończyły sie jak dla mnie dobre czasy dla złodziei.....Mam nadzieje że odzyskasz hajs..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 http://www.forumrowerowe.org/index.php?showuser=109988 - to jest drugie konto tego typa, które założył po tym, jak ktoś mu zarzucił, że oszukuje przy sprzedaży (można prześledzić jego posty). Sprawa jest jasna: oszust. Pozdrówko definitywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A tak swoją drogą. Po przejrzeniu kilku postów/wątków obu "userów" i tego co sprzedaje aspire i miejscowości Przasnysz, mam pewne podejrzenie, może mylne. Czy aby ten towar nie wypłynął w jakiś tajemniczy sposób z pewnego zakładu z tego miasta? W dodatku wersje OEM. Dziwnie mi to pachnie. Obym się mylił. A pasrstwo jest również karane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIK_TAK Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ale typ z tego gościa !!! :glare: gdyby mnie tak ktoś urządził zwłaszcza na taką kasę to bym i całą Polskę przejechał żeby typka złapać i go skrzywdzić. Ale że ja jestem trochę porywczy to Tobie jednak odradzam metody rączka-buzia i tak jak inni forumowicze proponuję rozwiązać sprawę pokojowo bądź z pomocą policji. Życzę powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 TIK_TAK - jak bys miał troche takich akcji to byś obczaił, że władza w Polsce nic nie daje....to taka prowizorka i odrazu byś zmienił zdanie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIK_TAK Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Niestety tu muszę przyznać ci rację bo jednak i ja sam trochę doświadczeń z tym związanych posiadam. Ale jakie inne wyjście ma kolega wookie?? takie sprawy najlepiej zgłaszać władzom i jak najbardziej nagłaśniać aby typa pogrążyć oraz odebrać innym ochotę do robienia tego typu akcji!!! No i oczywiście pozostaje jeszcze w ostateczności zebrać kumpli i złożyć wizytę koledze, ale jak już powiedziałem, tego typu akcje odradzam gdyż sytuacja może sie obrócić i kolega z oskarżającego stanie się oskarżonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Pisałem jakiś czas temu że djmac i aspire to dwie te same osoby, wszystko jasno świadczyło przeciwko niemu, a on jeszcze bezczelnie się wypierał. Ja brałem od niego części na przełomie 2006/2007 i wszystko było ok, ale znajomi ostatnio już niestety nie doczekali się paczki. Ciągłe wymówki, przedłużanie. Na początek proponuje mu zbanować ip, i dobrze by było gdyby wszyscy pokrzywdzeni zgłosili sprawę na policję, a pewnie co poniektórzy wybiorą się do Przasnysza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wookie Wiec ja mam z nim podobne problemy: bralem z KoSem od niego pare rzeczy na 700zł i juz ponad miesiac ani paczki ani kasy i do tego znajomy bral od niego czesci na 1000 i sytuacja podobna;/ Dzwonilismy do niego na domowy i komorke obiecywal wyslac wrocic kase i nic. Wiec jak bys sie wybieral do niego to daj znac ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 To jak widac jest wielu chetnych wiec nie widze zbytnio problemu żebyście wbili do niego i wyjaśnili cała sprawe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ja po 2 miechach w koncu doczekalem sie swoich czesci....heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A tak swoją drogą. Po przejrzeniu kilku postów/wątków obu "userów" i tego co sprzedaje aspire i miejscowości Przasnysz, mam pewne podejrzenie, może mylne. Czy aby ten towar nie wypłynął w jakiś tajemniczy sposób z pewnego zakładu z tego miasta? W dodatku wersje OEM. Dziwnie mi to pachnie. Obym się mylił. A pasrstwo jest również karane. Tak btw. w przasnyszu znajduje się główna siedziba Krossu, czyżby to było jego źródło? A może jest tam serwisantem i po trochu podpierdziela sprzętu? W sumie to i ja do niego mam niedaleko, raptem 50 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Tzn ze w statnich 2-3 miesiacach inne osoby tez zrobil w konia ? Sprzedawal i nie wysylal ? Prosze niech te osoby odezwa sie na PW i pokrotce napisza jak to wyglada , kiedy i co mieli zakupic. Goscia obecnie , po telefonie do matki , stac bylo na sms ze do 10 odda bo wyplate dostaje , mi tam juz sie nie chce wierzyc powiedzialem zeby sobie kredyt wzial. Matka jakos nie byla zdziwiona dlugiem jak widze to juz wiem czemu skoro inni tez dzwonili :/ bedzie mial przesrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 @wookie przykro mi, ze tak cie zalatwil! tak na marginesie to nie ma to jak nasze interesy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Maly edit dosc wazny konta z allegro nie jest jego tylko znajomego ktory o tym nic nie wie , jedynie uzyczal konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Odnosnie edita...tak wlasnie jest...potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Ale znajomy wie gdzie typ mieszka. Poczekaj do 10 i 11 wsiadaj w pociąg/samochód i... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Wookie powodzenia. i sproboj sposob ktory podalem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Spoko bede pamietal poki co zadeklarowal sie ze polowa kwoty bedzie do 10. Coz to ostatni raz kiedy czekam pozniej sprawe biore w swoje rece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Zażądaj rekompensaty za stracony czas :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mi by się nie chciało czekać...Niech sprzeda samochód, komputer, telewizor czy co tam ma i oddaje...ja bym do niego zawitał z policja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.