Toomp Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Trasa: Wrocław->Siedlec->Pierwoszów->Mienice->Wilczyn->Oborniki Śląskie->Wielka Lipa->Osola->Osola->Brzeźno->Budzicz->Prusice->Kosinowo->Marcinowo->Trzebnica->Taczów Mały->Pierwoszów->Siedlec->Wrocław Długość wycieczki to 105 km, z czego około 44km w terenie. W sobotę wyjechałem z domu o godz. 9.00 pogoda była nie najlepsza z daleka było widać czarne chmury, ale patrząc na kierunek wiatru to pomyślałem, że uda mi się je ominąć. Celem wycieczki miała być tylko Osola. Z Wrocławia do Siedlec pojechałem przez Ramiszów, a za Ramiszowem skręciłem w prawo polną drogę i dojechałem nią do Siedlec. Z Siedlec pojechałem do Pierwoszowa przez las Malin, a następnie asfaltem do Mienic. Z Mienic żółtym szlakiem turystycznym przez Las Wilczański do Wilczyna Jadąc przez las usłyszałem odgłos zbliżającej się burzy i pomyślałem, że to koniec wycieczki, ale na szczęście burza przeszła bokiem, więc pojechałem dalej żółtym szlakiem turystycznym do Obornik Śl. Z Obornik Śl. skierowałem się zielonym szlakiem turystycznym do Wielkiej Lipy, a następnie czerwonym szlakiem rowerowym dojechałem do Osoli, gdzie stwierdziłem, że jeszcze za wcześnie wracać do domu. Wyciągnąłem mapę i postanowiłem, że pojadę jeszcze do Prusic i dopiero wrócę do domu. Do Prusic pojechałem na początku szosą do Brzeźna, a później skręciłem w prawo w drogę szutrową . ] Przed Prusicami zatrzymałem się w Krościnie Małym, ponieważ zobaczyłem, że nad miasteczkiem wiszą czarne chmury i może tam padać deszcz. W czasie postoju zjadłem drugie śniadanie, a sprzyjający kierunek wiatru w tym czasie przegonił najgorsze chmury z nad Prusic. Więc po posiłku pojechałem bezpiecznie do miasteczka. Z Prusic pojechałem szosą do Kosinowa, a z Kosinowa szutrową drogą do Marcinowa, gdzie zwiedziłem Muzeum Ludowe Kowalskich. Po zwiedzeniu muzeum pojechałem do Trzebnicy. Z Trzebnicy skierowałem się do Taczyna Małego, a następnie przez Pierwoszów, Siedlec, Ramiszów wróciłem do domu. Pozostałe zdjęcia z wycieczki na stronie: http://Toomp.fotosik.pl/albumy/198198.html Pozdrawiam Toomp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana frog Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Fajna wycieczka. Takie właśnie lubię: pola, lasy, puste drogi, spokój i cisza... A przy okazji można zobaczyć ciekawe miejsca. Zdjęcia też mi się podobają. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.