Skocz do zawartości

[Wycieczka]

Toomp

Rekomendowane odpowiedzi

Trasa:

Wrocław->Siedlec->Pierwoszów->Mienice->Wilczyn->Oborniki Śląskie->Wielka Lipa->Osola->Osola->Brzeźno->Budzicz->Prusice->Kosinowo->Marcinowo->Trzebnica->Taczów Mały->Pierwoszów->Siedlec->Wrocław

Długość wycieczki to 105 km, z czego około 44km w terenie.

W sobotę wyjechałem z domu o godz. 9.00 pogoda była nie najlepsza z daleka było widać czarne chmury, ale patrząc na kierunek wiatru to pomyślałem, że uda mi się je ominąć. Celem wycieczki miała być tylko Osola. Z Wrocławia do Siedlec pojechałem przez Ramiszów, a za Ramiszowem skręciłem w prawo polną drogę i dojechałem nią do Siedlec. Z Siedlec pojechałem do Pierwoszowa przez las Malin, a następnie asfaltem do Mienic. Z Mienic żółtym szlakiem turystycznym przez Las Wilczański do Wilczyna

b91f587e4309d7c1m.jpg

Jadąc przez las usłyszałem odgłos zbliżającej się burzy i pomyślałem, że to koniec wycieczki, ale na szczęście burza przeszła bokiem, więc pojechałem dalej żółtym szlakiem turystycznym do Obornik Śl.

1a2c16efe828e8d3m.jpg 06c43160a6ae5e03m.jpg

Z Obornik Śl. skierowałem się zielonym szlakiem turystycznym do Wielkiej Lipy,

6607867813de75b6m.jpg

a następnie czerwonym szlakiem rowerowym dojechałem do Osoli, gdzie stwierdziłem, że jeszcze za wcześnie wracać do domu. Wyciągnąłem mapę i postanowiłem, że pojadę jeszcze do Prusic i dopiero wrócę do domu. Do Prusic pojechałem na początku szosą do Brzeźna, a później skręciłem w prawo w drogę szutrową .

b020cfe73ab1b221m.jpg]

Przed Prusicami zatrzymałem się w Krościnie Małym, ponieważ zobaczyłem, że nad miasteczkiem wiszą czarne chmury i może tam padać deszcz. W czasie postoju zjadłem drugie śniadanie, a sprzyjający kierunek wiatru w tym czasie przegonił najgorsze chmury z nad Prusic. Więc po posiłku pojechałem bezpiecznie do miasteczka.

ede9ba7e531e4a6em.jpg

Z Prusic pojechałem szosą do Kosinowa, a z Kosinowa szutrową drogą do Marcinowa,

12eff40c5b2d88d8m.jpg

gdzie zwiedziłem Muzeum Ludowe Kowalskich.

bbf81ac33b48a729m.jpg 2f6888fd6932c6b7m.jpg

Po zwiedzeniu muzeum pojechałem do Trzebnicy.

8c1fd9da6f938d35m.jpg

Z Trzebnicy skierowałem się do Taczyna Małego, a następnie przez Pierwoszów, Siedlec, Ramiszów wróciłem do domu.

Pozostałe zdjęcia z wycieczki na stronie: http://Toomp.fotosik.pl/albumy/198198.html

Pozdrawiam Toomp

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...