goofy Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam! Co Sądzicie o tych hamulcach? Potrzebuje v-ek na jedno koło gadałem ze sprzedawco z allegro i powiedział że sprzeda mi je za 30zeta. To dobre rozwiązanie? możecie polecić coś lepszego za tą kasę? Daje link do tych hampli: http://allegro.pl/item198332421_tylne_hamu..._7_0_nowe_.html Z góry dzięki. pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Te v'ki są jak dla mnie bardzo miękkie osobiscie polecam avidy 5 za tą cenę spokojnie wyrwiesz....jak dobrze poszkasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofy Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A jeszcze jedno. Nie łapiecie sie z którego roku jest ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Mam te V-ałki ja z 2003 roku W takiej postaci były produkowane chyba do 2005 potem wykupił sram avida i zarzucił produkcję v-łek pod własnym szyldem a skąd się tobie bikerman wzięło że są miękkie ty sam chyba jesteś miękki IMO bardzo dobre hampelki poszukaj w przepastnych archiwach forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofy Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dzięki! zawsze dobrze wysłuchać opini użytkownika, a nie suchej teorii mam jeszcze jedno pytanie: jak jest z dostępnością klocków do nich? czy pasują te od avida? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Spoko ja obecnie z przodu mam klocki LX a z tyłu BBB Przedtem miałem corrateca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofy Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 dzięki bardzo mi pomogłeś chyba się na niue zdecyduje, pozdrawiam jeszcze jedno czy wrazie czegoś mógłbym te z aukcji założyć na przód czy tylko na tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Obojętnie czy na przód czy na tył założysz to i tak będą działać. Imho bardzo dobry wybór. Nie wiem skąd wzięła się ta mała sztywność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Uzywam od ponad 10000 km i bardzo sobie chwale. Tak jak napisal Amoniak robili je do 2005. Moje wygladaja identycznie (kupione w marcu 2005). Fabryczne klocki sa bardzo miekki i szybko poleca, jak wymienisz na cos lepszego z szufladkami to dostana troche wiecej mocy (w zasadzie ja bym od razu wywalil ten fabryczny syf). W kazdym razie bardzo polecam. Btw rewelacyjna cena! W poniedzialek widzialem komplet tych hamulcow za 130 zł (w 2005 dalem 144 zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 amoniak - no comment Te v'ki są dla mnie mało sztywne ponieważ je porównuje do avida 5, i nie ma porównania.....jedno wiem na 100% w życiu bym tego sh*tu nie kupił, chociaz bylem zmuszony jeździć na nich przez krótki jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Uwazasz, ze klamka z linka + Twoja dlon sa w stanie wygenerowac tyle niutonow, zeby zaczac rozginac taki kawal kutego na zimno aluminium ? Pewnie uzywales fabrycznych klockow, ktore sa strasznie dziadowskie i to wlasnie one gna sie jak slynna zmija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Mialem ta sama klamke fr 5 z klockami BBB i z tym samym pancerzem jagwire w sramie i w avidach, klocki były dobrze ustawione......nie wiem co sie z tym stało, ale strasznie to chodziło :/ A jak później nacisnąłem jeszcze klamke u kumpla srama 9.0 to sie na trwale zraziłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A ja posiadałem te hample przez długi długi czas i nie maiłem do nich najmniejszych zastrzeżeń.Fakt fabryczne klocki są do bani .Teraz mam avidy 5 i nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tymi hamplami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ramiona są sztywne co do oryginalnych klocków to szczerze mówiąc już ich nie pamiętam. Być może były słabe. bardzo wiele zależy od linek i pancerzy Dobre klocki też są ważne lubię klocki CORRATEC`a @bikerman NO offence to miał być żart Jeśli się obraziłeś to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofy Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wszystkim dzięki za odpowiedzi. Decyzja zapadła: biore te sramy. Jak je potestuje to napisze. ) pozdrówka Następne pytanie: jakie te vki mają łożyska? Czy są to łożyska ślizgowe? Jakie śa lepsze łożyska niż te i w jakich hamulcach znajde już je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 amoniak no problem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 biorac pod uwage tylko kwestie finansowa sram+nowe klocki vs avid sd5 wypada nieciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.