tenjin Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Napisano 13 Czerwca 2007 tak jak napisałem to było "jeden napęd wcześniej" jedną z rzeczy, którą sie dowiedziałem od tamtego czasu to to, że to jest b. zła koncepcja
kantele Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 okej dzieki za info ja sie nie natknelam tutaj na komentarze o wd40 do tej pory, dlatego jak mi go kolega zaczal zachwalac to stwierdzilam ze wyprobuje ale skoro twierdzicie ze to niszczy naped to bede go dalej czyscic po staremu (znaczy szmaticzku na paticzku...) musze w koncu zafundowac sobie spinke...
tenjin Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Napisano 14 Czerwca 2007 spinka daje rade ja mam spinke srama, za każdym razem tocze boje żeby ją rozpiąc ale w końcu sie udaje
kuczy Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Gościu z daleka z wd40 od roweru! To można wykorzystać tylko w nagłym wypadku. Zresztą tak samo jak czerwonego FL do omen A wypróbowywać złotego nie będę póki co, bo już raz się zraziłem. Ponad 200km mówisz, że wytrzymuje? No to ja na xeramicu po 500+ potrafię przejechać jeśli nie tłukło się po jakimś piachu ciągle.
heavy_puchatek Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Czerwony FL starczył mi na 1100km. Zielony na 5tys. Teraz jestem w połowie drugiej 60ml butelki i... jak skończę kupię coś innego bo widziałem jak wygląda łańcuch kolegi po rohloffie i jak chodzi Przede wszystkim nie jest -czarny (jakby nie wycierać) -brudny -szybko głośny po jeździe w piachu Ale i tak dolewam co około 100-150km nie częściej (bez piachu co 200), nawet jak zgrzyta no bo w sumie jak jest trochę piasku na wierzchu to co mu się stanie a i tak gubi się w odgłosach piszczących i zgrzytających pd-n747 (czułe na piaski ) i strzelającego suportu (czas coś z tym zrobić) Wcześniej dbałem bardziej i po 5tys były szpileczki z ząbków, teraz po 3,5 dopiero zaczynają być widoczne ślady na kasecie jakiekolwiek więc to w sumie bez różnicy że zgrzyta
Maki Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Ja nie wiem co macie do czerwonego FL. Ja po myciu smaruje czerwonuchem a po 50km poprawiam i wtedy mam spokój na 200km (czyli 50+200=250km)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.