Rezpekt Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A oto mój nowy Bike: Rama Carbon 1380g (z zaciskiem i miskami sterów) Stery WCS - 115g Koła XTR - 1600g Amortyzator - Fox F100RLT - 1625g Sztyca WCS carbon - 220g Mostek WCS carbon - 120g Kierownica Ritchey Wcs carbon - 135g Manetki SRAM X.0 obrotowe 170g Hamulce tarczowe XTR - 810g Siodełko SLR 145g Korba XTR - 797g } 1150g Pedały XTR - 325g } Kaseta XTR - 242g Łańcuch SRAM PC991 Hollow Pin 260g Przerzutka tył Sram X.0 Carbon - 195g Przerzutka przód XTR - 132g koszyk do bidonu Specialized - 32g Linki i pancerze XTR - ??g Opony: -Przód Scott Oxyd - 700g -tył Scott Oxyd - 700g Rogi WCS - 102g Zacisk KCNC - 18g Chwyty WCS - 20g Foto: http://www.portalzary.boo.pl/newbike.jpg http://www.portalzary.boo.pl/pict8018.jpg http://www.portalzary.boo.pl/pict8021.jpg http://img528.imageshack.us/img528/8500/pict8024ko9.jpg Waga ostateczna równe 10kg, podaję ją nie z obliczeń, po prostu zważyłem cały rower. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Kurczę Rezpekt lubisz wydawać kasę (chodzi mi o ramę) Piękna sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 łoł... super maszynka... jak będziesz ważył bez smaru na łańcuchu to spokojnie zejdziesz poniżej 10kg ale rower rewelka... a jaka łączna wartość?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 carbonowo widzę ze ta ramka zaczyna się popularna robić (to ta z ALLE nie?) Manetki SRAM X.0 obrotowe 170g - na pewno tyle? mi wyszło więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 O w mordę ! Co to za ramka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 chyba z ALLE za 2tyś z hakiem, albo się myle ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 to rama z bikestacji na bank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Tak to jest ta rama : http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1262 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 made in carbon Jak się spisuje kiera, pozostaja ślady, nic się nie ślizga? ps. krótka ta ramka, 55 cm przy 19 calach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 55cm przy 17" (mało bo to horyzontalnie a nie rura, oczywiście subkiektywna ocena ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 no no przy 17, tak czy siak mało, dlatego się dopytuje, czy real tez jest tak mało (może coś na www pokręcili), licząc horyzontalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 To rama z Bikestaci, spisuje się jak na razie bardzo dobrze, jest ciut krótsza niż S-Works, acz aż tak tego nie czuję. Kierownica też dobrze się spisuje, ale bardzo szybko się rysuje itp, mostek np już trudniej zarysować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeze Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Piękny rowerek. Jestem tylko ciekaw czy carbon będzie tak samo wytrzymały jak aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Nie wiem jak z wytrzymałością, ale sztywność naprawdę się czuję, jak i lepiej tłumi drgania niż alu (sprawdzałem na brukowej dróżce). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Faktem jest, że ta ramka z Bikestacji jest mierzona - od osi do osi - i ma tylko 6 mm. mniej niż Spec 17" Jak rozumiem komfort wzrósł znacząco . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 19-tka 6mm mniej niż spec 17-tka? a ile ma spec horyzontalnie czyli od sztycy do sterów a ile ta ramka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 powiem szczerze piekna maszyna, zazdroszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Czyli jak, co ? Dalej nie wiem, co to za ramka ? Po prostu z Bikestacji, made by Bikestacja, czy jakiejś firmy ? Bożżże no dalej nie wiem :ph34r: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 kokpit jest kosmiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 To po prostu jakiś tajwański tani carbon. Oby służyła długo i obyło sie bez uszkdzeń. Widziałem rame niedawno na żywo, jest całkiem ładnie wykonana, myśle że robiona przez ludzi znających sie na temacie carbonu. Co do całego roweru to całkiem fajny, tylko gripy+X.0 zastąpiłbym zestawem XTR, ale jak kto woli. Rezpekt, mam nadzieje że wpadniesz do Białegostoku na GP Langa i sprawdzisz sprzęt w warunkach bojowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Sławek wszystko się zgadza to Tajwańskie "No Name", acz z tego co wiem te ramy idą też na Niemcy i tam są malowane i sprzedawane już drożej, wiadomo "firma" kosztuje , a te są prosto z fabryki. Jak dla mnie rama całkiem fajna, wykonanie też, przód przypomina mi KTM-a tył Orbe. Rama przejściowa, do czasu kiedy uda mi się nazbierać na S-Worksa Carbona i mam też nadzieje że malowanie będzie lepsze niż te dotychczasowe, które nie podoba mi się . A tej ramy chyba nie będę sprzedawał, złoże se drugi rower. Co do zamiany na XTR-a, w zeszłym sezonie miałem i jakoś bardziej podchodzi mi SRAM. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 MSPANC Gdyby miał inserty pod bagażnik, to by był wymarzony sprzęt dla Jacka23 A tak już bez żartu, solidny "kawał technologii". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 He, he - kol. Rezpekt wyraźnie zadowolony z nowej ramy :wink: http://img211.imageshack.us/img211/6334/200706020048rr6.jpg Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 O proszę . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin92 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 cóz za paparazzi. A sprzecik bezblędny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.