adrys17 Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 No wiec tak jak w temacie , jak patrze na swoja korbe w rowerQ to mam ochote odkrecic 1 blat . Korba to jakas szosowa na 3 blaty , ja i tak jezdze tylko na 2 blatach, wiec odkrecilbym najwieksza , zyskalbym troche bo ten klocek swoje wazy. Jest tylko 1 problem , czy da sie wyregulowac przezutke przednia shimano sora tak zeby nie przezucala dalej niz na 2 blat ( 42T ) bo niechcialbym sie pomylic i przezucic na najwiekszy blat ktorego by nie bylo . Jak myslicie jest sens rozkrecac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 wydaje mi sie że nie mas sensu rozkręcać, zawsze sie moż eprzydać na jakiejś górce itp, choć fakt faktem że troche na wadze zyskasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 JAk twoim zdaniem jest bezużyteczna......to wywal ją......a przerzutke spokojnie wyregulujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Zamiast pytać czy się da to poprostu spróbuj tak wyregulować na razie bez ściągania zębatki (jeżeli znasz zasady regulowania przerzutki to nie będziesz miał problemu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Największą ?? A co ze zjazdami ? Odkręciłeś już ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ile zębów ma w ogóle ta korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razzel Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 No pewnie 50-53... jeśli to szosowa 3-ka a drugi blat ma 42... A co do zysku wagi... to nie wiem czy ta masa jest warta zachodu, ale wydaje mi sie ze szosa i 42 max? trochę mało... może lepszym wyjściem byłoby zastosowanie innej kasety, o większej rozpiętości - że tak się wyrażę górskiej pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ano, w szosowce tobym predzej odkrecil najmniejsza . W trzyblatowych zestawach to pewnie 50T, po co to odkrecac, jak mozna spokojnie na goralu ciagnac 48-15T na slickach bez wiekszego wysilku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Blat w szosie zostaw, jak masz 3 to wyrzuć małą. Blat w szosie to najważniejsza zębatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ty wyrzuć najmniejszy blat. A największy bat sobie zostaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 jak szosowy to zapewne 52 a skoro chcesz go odkręcić to może przesiądz się na mtb bo po co marnować maszynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragles Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ja mam w szosie z przodu 46(i 39) i z tyłu 15-23. Ograniczenie dla młodzika wynosi z przodu najwieksza 42 i z tyłu najmniejsza 15. Bardzo często to nie wystarcza. Na treningach mozna mieć różne, na zawody czasami też ale przed każdą czasówką sprawdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 ta a dla juniora młodszego 46-14 ale nie oto chodzi a jaką masz kasetę? Mój ojciec też ma "ogromną" jak dla mnie "patelę" i typowo szosową kasetę czyt. 11 na końcu i rzadko, jeżeli jedzie na blacie korzysta z ostatnich przełożeń :/ ps. na zawodach ze startu wspólnego też trzeba mieć przełożenia dostosowane do przepisów w twojej kategorii wiekowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragles Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ale nikt tego nie sprawdza... Więc jak się uprzesz to praktycznie mozesz jechać. Na żadnych zawodach na których byłem ze startu wspolnego nikt nie sprawdzał przełożeń. A tak ogolnie to siema nikodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 hmm mi sprawdzali w kaliszu, na makro regionie w żerkowie i gdzieś tam jeszcze ale koniec ot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 też chciałem odchudzić sobie szose, mam korbe sh tiagra 2007 34/50z i chciałem wywalić zębatkę 34z bo jej nie używam, automatycznie usunąłbym linkę, pancerzyk i przerzutkę, ale okazało się że śruby są za długie i nie da się porządnie przykręcić jednego blatu, wie ktoś gdzie można dostać krótsze śruby? 5szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 mozesz przeciac blat i uzyc jego kawałków jako dystansów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.