Skocz do zawartości

[Suport]

DawidRoyal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zauważyłem, że blaty mają spore - zbyt duże bicie (tzn. nie chodzą w lini), co jest bardziej prawdopodobne, skoszenie się ramienia korby na kwadracie czy wygięcie osi suportu?

Czy naprawde nikt z Was nie ma pomysłu? pozdro

zadajesz dziwne by nie powiedziec irytujace pytania: "Czy naprawde nikt z Was nie ma pomysłu?". oczekujesz na odpowiedz w ciagu pieciu sekund od momentu zamieszczenia tematu?

blaty jakiej korby ulegly wygieciu?

jesli masz korbe w ktorej dwa najwieksze blaty sa polaczone razem nie przy pomocy srub tyko nitow i calosc jest sprasowana z ramieniem korby to ide o zaklad, ze na skutek niewystarczajacej sztywnosci cala konstrukcja "poplynela" w bok. z reguly ciezko jest wygiac os suportu, poniewaz ten rodzaj stali w wiekszosci przypadkow jest bardziej skory do zlamania sie niz wygiecia.

NIe tylko irytujace, ale i bezsensowne. Zakladajac, ze jakims cudem ktos ci do wirtualnie zdiagnozuje, to co ci z tego przyjdzie? Albo zostawisz tak jak jest, albo pojdziesz do serwisu zeby wymienili. Najlepiej wiec bedzie, jesli od razu pojdziesz do serwisu, powiedza ci co sie dzieje.

Dobra już nie przeżywajcie tego tematu. Dojde do tego sam, do serwisu też się nie wybieram bo sam potrafie rozebrać i składać takie rzeczy. Możemy uznać że tematu nie było. Z "wirtualnej diagnozy" jak to określiłeś pffff :lol: przyjdzie mi to że będe wiedział czy wymieniać korbę skoszoną na kwadracie i wkład suportu czy tylko sam wkład suportu w którym jest krzywa oś. Możemy uznać że tematu nie było.

Najprawdopodobniej powyginane blaty. Jeśli to korba na kwadracie lub suport to przecież bicia nie będzie, tylko ustawią się pod innym kątem. Sprawdź jeszcze czy nie masz krzywo wkręconego suportu, widziałem taki kiedyś w nowym Treku 3900, o dziwo po wykręceniu go (a kosztowało to sporo siły przy metrowej dźwigni) aluminiowy gwint w ramie nie był naruszony, suport wkręcił się gładko i prosto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...