Skocz do zawartości

[rower] XtC 2007 by pwe

pwe

Rekomendowane odpowiedzi

Extra fajna maszynka. Czy jest możliwe zobaczenie jej za żywo, jakaś wspólna wycieczka w piątek lub sobotę?

Możesz wcześniej do mnie podjechać, cyknęlibyśmy parę fotek, a przy okazji może byś doradził co u mnie warto zmienić by zlecieć jeszcze trochę z wagą.

Pozdro

• Mod Team

Pwe kombinujesz coś z siodełkiem czy polujesz na okazyjnego slr'a ?

Btw maszyna jest już na takim etapie rozwoju że cięzko będzie zejść z wagi bez sporego funduszu bądź "inwazyjnego tuningu podzespołów"

Btw na podminace "cięzkiej" przedniej przerzutki zyskasz max 40g... czy warto... :] ? Wg mnie przy takiej masie całkowitej gra nie warta świeczki - choć z drugiej strony od czegoś trzeba zacząć - pytanie tylko co zamierzasz osiągnąć tzn jaki wynik ostateczny jest tym po którego uzyskaniu spojrzysz na rower i stwierdzisz "koniec z odchudzaniem tej maszyny".... ?

z siodełkiem czekam jak będzie tune to PL danio to pewnie go kupie, jak nie to ten SLR ... chce wygodne siodełko + lekkie przy okazji.

co do roweru to z przerzutką np jeśli TANIA (nowy LX +-120g, xtr za pół darmo)okazja sie trafi by coś zrobic to OK< ale specjalnie to nie :) nie opłaca się przy wadze ogólnej.

dużo więcej zbijac nie będę, nawet powiem więcej, to co mam zostanie(inne siodło tylko), waga będzie się wahać zaleznie od dętek i opon tylko :) tak jak piszesz to już za razdsądne pieniądze prawie max, reszta to spora kasa a mało gram.

btw nadal mam GF 13.5kg w domu, kiedyś był lekki :D teraz to kowadełko i czuć różnice ! każdy element jazdy, powiem wiecej że musiałem się przyzyczaic nie tylko do samej geometrii ale też do jażdy, zwrotności tych 10kg.

• Mod Team

no cóż do tanich nie należą

http://allegro.pl/item205254015_siodlo_tun...o_97g_nowe.html

http://allegro.pl/item202999540_siodlo_tun...o_97g_nowe.html

jest jeszcze velo

http://allegro.pl/item203604972__velo_carb...n_124g_abp.html ale sporo osób je krytykuje niby nie wygodne choć to kwestia indywidualna ;)

• 3 miesiące temu...

Cześć. Gratuluję roweru :D Bardzo fajny sprzęt na wyścigi!

Jak sprawują się piasty American Classic, z bębenkiem wszystko w porządku? Właśnie stoję przed wyborem lekkich piast pod tarcze, żeby wywalić klocowate XT'ki (tył ~440, przód ~260 B) ). Jeśli znajdziesz czas, napisz ile na tych piastach zdążyłeś już przejechać i jak się spisują.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

jakie alu? juz nie pamietam ale takie jak giant pisze na stronie :D

co do piast? malo przejechalem 950km tylko i sie nadal nie zapowiada ze wiecej zrobie :/ bez zarzutu, ale to odległość mała w sumie.

ps NIESTETY musze sprzedac rower, za rok bede myslal nad czyms, teraz kasa potrzebna :/ nie ma pieknie niestety :/

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

wróciłem :D

niestety w tamtym roku sezon mi sie szybko skonczył, przejechałem 1tyś km .... :/

co do exustarów to są ok, ciężko mi porónać do innych bo to moje 1 spd. brudza się dość szybko.

ostatnio, zastanawiałem sie czy R7 nie zastąpić Sidem TEAM ale za duzo musiał bym dolozyc, z600zł co najmniej, więc na razie mysle :P

po wiosennej konserwacj wrzuce jakies prawdziwe fotki z pleneru, aparat sie wezmie i portrety poćwiczy :D

• 3 miesiące temu...
  • Mod Team

Moim zdaniem jak zamieniać R7 na Sid'a to tylko na WC. TYch niżej się nie opłaca brać ze względu na marny zysk wagowy, no z tym Team to jeszcze tak bo masz plastikowe bebechy i goły amor bez blokady. Kultura pracy będzie pewnie taka sama.

Zdecydowanie zamieniać R7 na Sida! Marny zysk wagowy? 1541g dla R7 (nie wiem czy z manetką czy bez) a Mój Sid Team 1397 z manetką! Nie wiem o co chodzi z plastikowymi bebechami? Na pewno praca Sida jest lepsza - szerszy zakres regulacji, floodgate, dual air. Dodatkowo nie ma tego chorego systemu wymiany linki gdzie trzeba cały tłumik wywalać :]

Zdecydowanie zamieniać R7 na Sida! Marny zysk wagowy? 1541g dla R7 (nie wiem czy z manetką czy bez) a Mój Sid Team 1397 z manetką! Nie wiem o co chodzi z plastikowymi bebechami? Na pewno praca Sida jest lepsza - szerszy zakres regulacji, floodgate, dual air. Dodatkowo nie ma tego chorego systemu wymiany linki gdzie trzeba cały tłumik wywalać :]

z manetka tyle waży :)

no własnie się noszę ze zmianą... ale jakieś nowe się pojawiły 2009, białe ze kolorowymi nalepkami ;) poczytać muszę.

• 6 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...