Skocz do zawartości

[rower] XtC 2007 by pwe

pwe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarteX88

Rower cudo ^^ jak 9,6 kg za 6 tys. to sam zastanawiam się czy nie spróbować :) Mam pytanko do opon, jeździłeś już w terenie, możesz coś o nich napisać/porównać do innych ?

Pozdrawiam :)

dzięki!

a fotek i dzisiaj nie będzie :) pogoda się nie popisuje.

opony? szybkie, na twardej nawierzni bardzo poprawnie jak na 1.9, na piachu stoją :) mało agresywny bierznik też ma na pewno znaczenie. Nasepne też kupie COnti tylko chyba coś szergeo, speed king albo explorer ale dla porównania. Twister na razie na duży plus (a waga na bardzo duży)

dzięki wszystkim!

a ja nadal beż fotek, jutro MUSI być ładnie, i wolne mam ;)

zastanawiam sie nad zmianą siodełka ... coś lżejszego i coś sprawdzonego, wygodnego.

SLR TT, te tubki tytanowe, podobno z moją sztycą MOGĄ pekać ... 140-145g waga ładna i podobno wygodne.

jeszcze to http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=24&l=pl

i to ;)http://allegro.pl/item198913288__velo_carb...n_124g_abp.html

Dzieki MarcinN !

pogoda super ;) ale i tak bym jeździł ale pompki nie mam do amorka, w decathlonie nie ma, dziś i jutro nic nie czynne a wczesniej czasu nie miałem (perturbacje w pracy).

Czy na jakiejś stacji benzynowej da radę pompować? na Orlenie obok nie, więc sobie dałem spokój i nie szukałem.

Dzisiaj byłem w empiku i bardzo pobieżnie przejrzałem BikeBoard, był tam Giant XtC O Disc(czy jakoś tak :)), cena jakieś 5700zł, a waga ponad 12kg :) Czyli można uznać, że spory sukces odniosłeś pwe, to nawet trochę śmieszne, bo mi się uda niedługo odchudzić rowerek poniżej wagi XtC, za mniejsze pieniądze :002:

Pozdrawiam.

dobra wszystko pieknie ladnie ale na xtc 12kg to przy jakiem rozmiarze ramy?? a pwe jaki ma??

ja ogolnie nie przywiazywalem zbytniej uwagi do masy roweru ale od soboty to sie zmienilo... bylem na skodzie i tam na stoisku shimano stal sobie rowerek na karbonowej ramie, pelnym XTR i R7 z przodu, podchodze sobie, chwytam za rame i intuicyjnie uzywam tyle sily ile potrzeba do podniesianie roweru.... myslalem ze siekne sie siodlem w szczene :D tak lekkiego roweru to ja jeszcze w lapach nie mialem, wywarlo to na mnie duze wrazenie bo patrzac na taki sprzet i ilosc materialu kory byl potrzebny do jego wykonania nigdy bym nie pomyslal ze moze byc tak lekki

potem jak podniaslem mojego sprzeta to powiedzialem sobie: "o nie, ale kowadlo, nastepny rowerek musi byc lzejszy"

ps: pwe super maszynka (no i ta waga), ramka XTC 2007 o niebo wyglada lepiej na zywo niz na zdjeciach

12kg? XtC brrr strasznie duzo... Moj XtC ma docelowo wazyc 10kg. a teraz ma 10 z jakims niewielkim dylem ale pare madrych inwestycji i bedzie ok :] Malowanie nowego XtC mi jakos nie podchodzi i na foto i w realu ale to tylko moje zdanie... Mi sie podoba oczywiscie moj :D czyli 2003 z "lista plac" i niebieski z 05 chyba

dobra wszystko pieknie ladnie ale na xtc 12kg to przy jakiem rozmiarze ramy?? a pwe jaki ma??

Bez agresji proszę :D zresztą jaka to może być różnica, przy jakimś standardowym rozmiarze(18",19'), a ramką pwe, różnica między masami całkowitymi rowerów jest kolosalna!

Co do wyglądu XtC, to mi się najbardziej podoba carbonowy z białymi wstawkami, reszty roczników za bardzo nie pamiętam, bo się nimi nie interesowałem:)

ale i tak wielbię moją ramkę Giant Yukon ostatnio przemalowana na kolor RAL 5015, trudno o lepsze odświeżenie ramy niż piaskowanie i nowe malowanie(ale się nachwaliłem :) ) niestety aparat zepsuty, więc nie zaszpanuję fotami.

no ale przy np. 20''(L) juz by rowerek wazyl ponad 10kg... a to taka "magiczna granica" :):D (bez agresji :D)

mi malowanie sie podoba... ogolnie rama fajna jest, taka, taka... "skowyrna" :D zeby jeszcze tylko czarna to wogole ideal

ps. a nie wiecie czy przy kupnie XTC 0 (chodzi mi o caly rower a nie tylko ramke) mozna sobie wybierac kolor??

• Mod Team

W tym XTC z bB coś mi nie pasuje. Mój rower - tańszy i mający wiele elementów dużo cięższych (np. rama, amor, korba) jest lżejszy od niego. A u mnie dochodzą jeszcze rogi (100g), licznik (50g), koszyk na bidon (60g), neopren (15g) a tego wszystkiego nie ma w teoretycznie cięższym XTC. Kto wie czy tam byka nie walnęli.

Odi chyba nawet Giant tyle podaje, koła ma chyba klocki.

cały czas mysle nad tym siedzeniem. boję sie SLRa przez te tubes ale mało konkrenie u nas w PL jest, za granica Tune fiziki, giepemme itp ;P

ps dęteczkę będę musiał zmienić, już zamówiłem ale z tyłu powoli ale uchodzi mi powietrze, delikatne toto

cieszę się że sie projekt spodobal :) dodatkowy motywator i deko więcej satysfakcji :D

Sixer - dostępnośc minimalna ale coś teraz na ALLE jest, fakt że sprzedawca świeżak :/ ryzykowac by trzeba było.

na ebaju ostatnio były licytacje, ale tu nuie mam przekonania - czas i koszty (bo albo ktoś nie ma PP albo ja nie mam PP)

Mryous może kiedyś ale raczej by mi sie nie chciało ;)

niestety jedno zdjęcie, k750i, aparat mam za duzy do tego plecaka, zakupić jak będzie coś ciekawego foto-rowerowego muszę.

troche brudny bo przez bagna w kampinosie jechałem i troche duzo kabli a brak czasu :/

9aaba9156e1c75e2m.jpg

jak kupie plecaczek bedzie jeszcze lepiej :blush:

a tak na serio to fajna maszynka, zadowolony jestem bardzo.

Minusy

- Finish Line zielony na łańcuchu :/

- kupa kabli z przodu

- Twisterów NIE MOŻNA zakładac odwrotnie - po gumie w lecie załozyłem odwrotnie na tył i mam balet w piachu

- cieżka przerzutka przód :P

- cięzkie siodło ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...