pwe Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Hej Już jeżdżę zadowolony? baaardzo co musze jeszcze zrobic? 1. jak sie da to znaleźć redukcję sztycy lżejszą/karbonową etc. 2. może siodełko - ale chyba będę musiał na coś zapolować bo z KCNC może byc problem z SLRem TT 135g -> producent nie zaleca takiego jarzemka. 3. poobcinać kable od R7, od Juicy5 i od przerzutek. to na dniach/tygodniach (pare gram tez będzie mniej bo kabli z przodu mam sporo.) 4. może kiedyś zmienie jak cos upoluje przerzutke przód ... ten XT to klocek jest jak widać :/ Jak sie podoba? Jakieś sugestie? zdjęcia ładniejsze dam jak wyjde z aparatem na świeże powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 bardzo ładny rower:) Ile cie kosztowałao wszytsko?? NO i ile masz wzrostu że wziełeś taką ramke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 to co widzisz, około 6tyś, rama 16", 165cm wzrostu więc w sam raz zdjęcia sa słabe i na bardzo mała wyglądac może zerknij na ostatnie zdjęcie, najrealniejsze jest, nie wykrzywione przez szeroki kąt + małą balkonowa powierzchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jak dlamnie świetny - W porównaniu z moim klocem 13kg twoje 10kg to piórko... :-) możesz jeszcze ew. obciąć rure sterową, bo tak wystaje, a na pewno "pare" gram ubędzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Wszystko waga relana ?? lekka ta ramka Rower naprawde superowy jak jest to waga relana to na tarczach lżejszy od mojego Kurde, naprawdę fajowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 wszystko ważone jedna rzecz założyłem - 40g dla 5cm rury sterowej ... obcinali mi w serwisie i jej zapomniałem ... :/ reszta real, większości mam fotki, ewentualnie fotka całości i fotka kawałka czegoś/części która odpadła przy składaniu/skracaniu;) Jak dlamnie świetny - W porównaniu z moim klocem 13kg twoje 10kg to piórko... :-) możesz jeszcze ew. obciąć rure sterową, bo tak wystaje, a na pewno "pare" gram ubędzie... rurka jest 21cm, może z czasem o 1cm skrócę, mniej nie chce, bo jak mi sie zachce sprzedać, nikt nie kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 W sumie racja - może być z tym problem. Warto było wydać 6tys. zł, po to, by rower tyle ważył? :-) W sumie to już wiem co odpowiesz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 jak na razie nie żałuje naprawde są duże plusy lekkiego roweru, a cos od zycia się nalezy .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Cudny rower... Ps. Zmień sobie w profilu "sprzęt" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 No prosze prosze, ładny sprzęcik. Szczególnie ramka mi sie podoba, zawsze lubiłem Giant'y. Rama faktycznie lekka, tak wogóle to zauważyłem ze Giant na 2007 sporo pozminiał. Gratuluje dobrego sprzętu, teraz tylko wypada go odpowiednio używać Nie podoba mi sie tylko ten sram. Kto pakuje taki sprzęt do roweru tej klasy... No ale jak kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dzięki! Gary nadal w domku jest połówka jeździ ps jutro, wieczorkiem sie zmobilizuje i ładne PRO fotki strzele open air (tu szeroki kąt wypacza trochę, mała powierzchnia :/ ) No prosze prosze, ładny sprzęcik. Szczególnie ramka mi sie podoba, zawsze lubiłem Giant'y. Rama faktycznie lekka, tak wogóle to zauważyłem ze Giant na 2007 sporo pozminiał. Gratuluje dobrego sprzętu, teraz tylko wypada go odpowiednio używać zamierzam, trochę człowiek się "zastał" teraz trzeba to na średnie lata nadrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Gratuluje wypasionego roweru. Po dluzszym przebiegu napisz jak ci sie sprawuja kola i pedaly - interesuja mnie te 2 pozycje cena/waga jest bardzo kuszaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dzięki! pedałami zainteresował mnie mr.ironman waga jak tańszych crnaków. spisują sie jak na razie bez zarzutu. koła również jak na razie bez porblemu, mimo revo+tarcze nie ma bicia, centry, w poniedziałek/wtorek pewnie podjade do serwisu na jakis szybki przeglad właśnie kółek i ich dopieszczenie dam znać MIC! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 śliczny bacznie obserwowałem cały proces powstawania tej maszyny .....Ja też taki chce!!!!!!w sumie to bardzo w cenie sie zmieściłeś i to 9.6kg naprawdę piękna robota Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dzieki ! powiem szczerze że ta rama sporo lepiej wygląda złożona niż tak z pudełka ale pewnie z reguły tak jest Przy dobrym wietrze pewnie do końca sezony będzie 9.4-9.5 tak jak wyżej pisałem, śrubki tez się wymieni może. ale jeśli tak będzie to tylko małym kosztem, juz w tym roku i tak 'troche' zainwestowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 bardzo fajny sprzet, szczerze gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dzięki !! szkoda że przez coś takiego jak praca, tak mało czasu na jeżdżenie jest :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Na przykładzie tego roweru, potwierdza się to, że małe jest piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 andrzejek mama mi to ciagle kiedys powtarzała :D ps poczekajcie na sesje foto jutro/na dniach, czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Gratuluje pieknej maszyny czekamy na foty z terenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Gratuluję świetnego bika Świetna waga, świetny wygląd. Teraz tylko jeździć Podobnie jak MIC czekam na relację z użytkowania pedałów i kół - świetny stosunek ceny do wagi, ale jak z jakością? Przy tak lekkich oponach i dętkach nie obawiasz się łapania kapci? PS. załóż osłonkę na widełki, bo aż szkoda ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 dzięki! jeżdze jeżdze ile się da, dociera sie jeszcze, hample zaczynam czuć, ale czasu brak - praca + sesja + magisterka ... :/ co do osłonki, mam SRAMa, od dołu nie lata a od góry jest standardowa taśma gianta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 wygląda jak ładny 29-calowiec ps. moje gripy Authota ważyły 37 g, po przycieciu lekkim mają 30 - jak ty zlazłeś do 14 g ? Opaski na obręcz polecam 3x obwód taśmą izolacyjną (6 m na koło) - tj. około 2 * 10 g. Tylko musisz wzmocnić przy samym otworze na wentyl, bo tam potrafi się przetrzeć (mi poszła 1 dętka, potem wzmocniłem tam). A jak będziesz miał opony 1,95-1,5, to możesz śmiało brać dętki Maxxisa na rozmiar 1,5-1,75 z wagą 111 g. Tych 90 g nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 1. Swietny rower, wagowo i wizualnie super. 2. Żądam ladnych zdjec w terenie! 3. Żądam ladnych zdjec w terenie! 4. Żądam ladnych zdjec w terenie! 5. Widze, ze tak jak ja jestes zwolennikiem gripow srama Ja mam X.7, a moj ojciec X.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 dzięki wszystkim za ciepłe słowa niestety dziś zdjęć nie będzie, ciemnica jest za oknem i padać może :/ jutro jak wróce z pracy może może będzie pozytywniej evo przeciez lubisz 29-calowce z "czakiem" sie radością swoją dzieliłeś ostro -moje gripy ważyły 26g, uciąłem połowę i mamy tyle ile mamy nawet fotki na wadze mam jakieś -tasma na opaski? zastanowie sie, poczytam -moje oponki przyznasz sa lekkie, lżejsze niz producent podaje (128g) Xsystoff, tez uważam że pełen uroku jest a tak na serio to jak rama przyszła, mysłalem sobie że średnio wyjdzie to wizualnie, ale jak złożyłem całość, ładnie sie z kołami i R7 złożyło, moge śmiało powiedzieć ze na cos takiego jak zamawiałem liczyłem. Niestety fotki zrobie ale w ładny dzień, dziś marnie jest, szkoda czasu, to juz balkon lepszy A gripy sa super (choc mi liczniczek nie działa ), zawsze lubiłem gripy i sa leciutkie !! z linkami 198g mi wyszło. Wiem ze następne tez będą gripy ----------------- jedna rzecz mi sie przypomniała, muszę dojść co hałasuje strasznie w napędzie ... ogólnie jak patrze to każda część osobno cicho smiga, razem rzęzi ... jeszcze nie doszedłem ale to chyba kombo łańcuch + kółeczka przerzutki (środkowe?). denerwuje czasami druga rzecz też mi sie przypomniała musze zakupić jakąś pompeczke do amorka, spuściłem troche z niego i jak jade to 2cm ugiety jest na płaskim, a w dziurach sie chowa na jakies 7.5cm (na 9.5 wystające mierzone od wewnętrznej/koła strony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.