Skocz do zawartości

[opony] Michelin Country Trail 26x2,0

ttoby

Rekomendowane odpowiedzi

cześć właśnie zamierzam kupić opony takie jak w temacie ....... spodobały mi sie ze względu na to ze są KEWLAROWE a nie DRUTÓWKI ...... no i cena nawet spoko 54pln sztuka w DECATHLONIE :):):D no i ten BALON ..... po prostu super ..... obecnie jeżdże na oponach WTB VELOCIRAPTOR 26x2,1

chcialbym wiedziec co myslicie o tych MICHELINach no i w sumie o WTB i czy opłaca mi sie wymieniac te opony ..... bo w sumie to WTB nie mam zastrzeżeń ale MICHELIN poprostu mi sie spodobały :D:):D

pozdro TOBY

W sumie moim zdaniem opony powinno się wymieniać gdy:

-mają mocno starty bieżnik/są rozdarte dość znacznie(zwijane),

-nie spełniają wymagań stawianych przez użytkownika, np. mają kiepską przyczepność,

-są ciężkie, żeby odchudzić rower zmienić je na coś lżejszego.

Jeśli żaden z wymienionych powodów Cię nie dotyczy to chyba mija się to trochę z celem, ewentualnie możesz kupić oponkę na zapas i włożyć ją jak WTB się zużyje.

Pozdrawiam.

Ale opinie można wyrazić bądź co bądź :)

Miałem ją założoną przez ostatnie 10 miesięcy na przednim kole i powiem wam że jako opona kierunkowa jest genialna, w suchych warunkach trzyma sie podłoża jak przyklejona, w mokrych przyczepnośc troche spada ale i tak jest nieźle (wkońcu dedykowana jest na suche warunki), bieżnik przez te 10 miesięcy stracił ok. 60-70% swojej wysokości ale nie wpłynęło to zbytnio na trakcję. Jaja zaczęły się jak założyłem ją na tył, przez pomyłkę kupiłem Mythosa kierunkowego więc Michelin poszedł na tył, trzeba na odwrót ją założyć i jest ok. Ale widać 10 miesięcy pracy na przednim kole bardzo ją osłabiło bo rozwaliłem ją podczas pierwszego wypadu w góry w ostatni łikend, dziura w oponie na grubośc palca, pozatym jako trakcyjna ma już gorszą przyczepność...

Podsumowując: gorąco polecam jeśli planujecie założyć ją na przód, mnie nie zawiodła. Jako o oponie napędowej niewiele moge niestety powiedzieć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...