Ecia Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 W kwietniu bieżącego roku wyszła taka oto mapa powiatu legionowskiego: http://www.mosuro.info/print.php?type=N&item_id=20. Oglądałam ją w wersji internetowej (załączony na stronce link) - są już na niej nowe trasy rowerowe, które - jak widać (i jak czytałam) - zostały wytyczone przez prawdziwych rowerzystów terenowych , są zatem dużo ciekawsze, niż szlaki piesze (sytuacja odwrotna, niż w większosci znanych mi przypadków). Ergo: bardzo zależy mi na tej właśnie, konkretnej mapie: Mapa Turystyczna Powiatu Legionowskiego, wyd. Galileos, kwiecień 2007 (mapa Compassu z 2006 roku mnie nie interesuje). Z tym, że nigdzie w necie tej mapy kupić nie można; nie figruje nawet w oficjalnym spisie map wydawnictwa Galileos. Jedyny zatem sposób, aby ją zdobyć, to udać się do siedziby starostwa powiatu. I tu właśnie prośba: gdyby ktoś z forumowiczów, zamieszkujących Legionowo bądź okolice, zechciał zakupić dla nas tę mapę w starostwie, po czym przesłać bądź przekazać do rąk własnych - będziemy nadzwyczajnie wdzięczni . Oczywiście gotowi jesteśmy przelać równowartość mapy + ew. kosztów przesyłki na konto naszego potencjalnego dobrodzieja przed dokonaniem przezeń wspomnianej transakcji ... Pozdrówko w oczekiwaniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 29 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 To ja sie przylacze do tej prosby o taka mapke. A dodatkowo w drodze wdziecznosci zaprosze na jakis "napoj". :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Hmm chyba jutro znow sobie zrobie petelke treningowa...tak sie sklada..ze przecinam Legionowo..i moge zahaczyc o starostwo. Ktos jeszcze chetny? Jak na razie licze 3 mapki (ja, Ecia, Bikergonia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Czekamy z niecierpliwością i kibicujemy na pętelce Pozdrówko z widowni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mapki zdobyte ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 30 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jestes wielki. Podaj mi na PW swoj nr.tel. to zadzwonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A pewnie, że wielki - 190 cm czy więcej ? W każdym razie dzięki - wielkie Pozdrówko ukontentowane :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 1 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wielki to wielki (pod wieloma wzgledami) Od wczoraj i ja mam w/w mapke. Rymo jeszcze raz wielkie dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam LSTR Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 mam kilka takich map ojciec mi zalatwił chetnie odstapie współbikerom jedną pozdrawiam:) naprawde dobra rzecz do jazdy po okolicach naszego powiatu:) szkoda że ja już znam te tereny... a ma może ktos topograficzna mapę Mazur i Suwalszczyzny tamtych okolic??? bardzo bym był wdzięczny za bliższe wparcie w tym zakresie :surprised: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 az tak dobra ta mapa? ile ona $ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maroos Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Najlepsza do tej pory mapka Suwalszczyzny jaką widziałem jest ta: http://www.e-map.pl/index.php?map=65 (koniecznie w wersii laminowanej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dzięki, Maroos, ale my nie o tym tutaj ... Pozdrówko z centrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1hub1 Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 az tak dobra ta mapa? ile ona $ ? mapy są zupełnie za free, ale radzę się spieszyć, bo znikają w dużym tempie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Jak ja bralem pozostalo 3k z 10k....podobno ma byc dodruk ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1hub1 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Jak ja bralem pozostalo 3k z 10k....podobno ma byc dodruk ^^ A to chyba się znamy, bo to pewnie info ode mnie. Tak jest ok 3 tys. map jeszcze. Formalnie nie ma jeszcze decyzji o dodruku, ale jak się mapy rozejdą w takim tempie jak do tej pory, to dodruk pewnie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 O, witam kolegę . Jeśli dobrze myślę, że mam do czynienia z kolegą z legionoiwskiego starostwa - można by się kiedyś rowerowo umówić, miałabym parę uwag a propos znakowania itp. szczegółów tras ... Chciałam się jakoś w wolnej chwili wybrać do starostwa, ale skoro spotykamy się na forum ... Pozdrówko otwarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1hub1 Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam. Zapraszam do starostwa. Na rowerze raczej nie bardzo, bo właśnie dziecię mi się urodziło i rower na razie idzie w odstawkę. Wszelkie uwagi zbieram chętnie, ale tylko te biorę pod rozwagę, które są dobrze uzasadnione. Teraz mam urlopik ale proszę pisać na zs@powiat-legionowski.pl - tą drogą chyba będzie najłatwiej. pO'-Ozdrawiam (w razie jakby kto pytał to w słowie pozdrawiam "O'-O" to rowerek miał być, chyba średnio wyszło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Tak to będzie trudno, bo głównie chodzi o zniszczone w kilku (nawet wielu, i to newralgicznych) punktach znaki, o mylące lub wręcz błędne znakowanie tu i ówdzie (np. na zielonym pieszym szlaku w Puszczy Słupeckiej w jednym miejscu zaznaczony jest skręt w prawo, podczas gdy powinno się pojechać w lewo) oraz o kilka zmian, które można by wprowadzić w przebiegu niektórych szlaków, np. w okolicach Jabłonny - ale o tym już by trzeba porozmawiać szczegółowo. Najlepiej byłoby bezpośrednio w terenie ... Pozdrówko empiryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.