Skocz do zawartości

[mapa] Mapa turystyczna powiatu legionowskiego, Galileos 2007

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

W kwietniu bieżącego roku wyszła taka oto mapa powiatu legionowskiego: http://www.mosuro.info/print.php?type=N&item_id=20. Oglądałam ją w wersji internetowej (załączony na stronce link) - są już na niej nowe trasy rowerowe, które - jak widać (i jak czytałam) - zostały wytyczone przez prawdziwych rowerzystów terenowych :) , są zatem dużo ciekawsze, niż szlaki piesze (sytuacja odwrotna, niż w większosci znanych mi przypadków).

Ergo: bardzo zależy mi na tej właśnie, konkretnej mapie: Mapa Turystyczna Powiatu Legionowskiego, wyd. Galileos, kwiecień 2007 (mapa Compassu z 2006 roku mnie nie interesuje). Z tym, że nigdzie w necie tej mapy kupić nie można; nie figruje nawet w oficjalnym spisie map wydawnictwa Galileos. Jedyny zatem sposób, aby ją zdobyć, to udać się do siedziby starostwa powiatu. I tu właśnie prośba: gdyby ktoś z forumowiczów, zamieszkujących Legionowo bądź okolice, zechciał zakupić dla nas tę mapę w starostwie, po czym przesłać bądź przekazać do rąk własnych :) - będziemy nadzwyczajnie wdzięczni :) . Oczywiście gotowi jesteśmy przelać równowartość mapy + ew. kosztów przesyłki na konto naszego potencjalnego dobrodzieja przed dokonaniem przezeń wspomnianej transakcji :) ...

Pozdrówko w oczekiwaniu :) ...

Hmm chyba jutro znow sobie zrobie petelke treningowa...tak sie sklada..ze przecinam Legionowo..i moge zahaczyc o starostwo. Ktos jeszcze chetny?

Jak na razie licze 3 mapki (ja, Ecia, Bikergonia).

• 2 tygodnie później...

mam kilka takich map ojciec mi zalatwił chetnie odstapie współbikerom jedną;) pozdrawiam:) naprawde dobra rzecz do jazdy po okolicach naszego powiatu:) szkoda że ja już znam te tereny... a ma może ktos topograficzna mapę Mazur i Suwalszczyzny tamtych okolic??? bardzo bym był wdzięczny za bliższe wparcie w tym zakresie ;) :surprised:

Jak ja bralem pozostalo 3k z 10k....podobno ma byc dodruk ^^

A to chyba się znamy, bo to pewnie info ode mnie. Tak jest ok 3 tys. map jeszcze.

Formalnie nie ma jeszcze decyzji o dodruku, ale jak się mapy rozejdą w takim tempie jak do tej pory, to dodruk pewnie będzie.

O, witam kolegę :) . Jeśli dobrze myślę, że mam do czynienia z kolegą z legionoiwskiego starostwa - można by się kiedyś rowerowo umówić, miałabym parę uwag a propos znakowania itp. szczegółów tras :) ...

Chciałam się jakoś w wolnej chwili wybrać do starostwa, ale skoro spotykamy się na forum :P ...

Pozdrówko otwarte :)

Witam. Zapraszam do starostwa. Na rowerze raczej nie bardzo, bo właśnie dziecię mi się urodziło i rower na razie idzie w odstawkę. Wszelkie uwagi zbieram chętnie, ale tylko te biorę pod rozwagę, które są dobrze uzasadnione. Teraz mam urlopik ale proszę pisać na zs@powiat-legionowski.pl - tą drogą chyba będzie najłatwiej.

pO'-Ozdrawiam (w razie jakby kto pytał to w słowie pozdrawiam "O'-O" to rowerek miał być, chyba średnio wyszło :D )

Tak to będzie trudno, bo głównie chodzi o zniszczone w kilku (nawet wielu, i to newralgicznych) punktach znaki, o mylące lub wręcz błędne znakowanie tu i ówdzie (np. na zielonym pieszym szlaku w Puszczy Słupeckiej w jednym miejscu zaznaczony jest skręt w prawo, podczas gdy powinno się pojechać w lewo) oraz o kilka zmian, które można by wprowadzić w przebiegu niektórych szlaków, np. w okolicach Jabłonny - ale o tym już by trzeba porozmawiać szczegółowo. Najlepiej byłoby bezpośrednio w terenie :D ...

Pozdrówko empiryczne :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...