Skocz do zawartości

[GPS + PDA] + soft dla roweru

gier0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy istnieje soft na pda rejestrujący przejechaną trasę. Chodziło by mi o przejechaną odległość oraz przewyższenia. Idealna byłaby możliwość późniejszego oglądania wykresu pokazującego na jednej osi odległość a na drugiej wysokość.

Pozdrawiam

Napisano

mnie by interesowal soft na symbiana przydatny rowerzyscie

aktualnie posiadam tomtoma ale on sie zbytnio rowerzyscie nie przydaje

Napisano

Na symbiana (mam, używam) istnieją takie programy zapisujące ślad którędy jechałeś, pokazują trasę w km, średnią, max prędkość, czas podróży, kurs oraz aktualne współrzędne.

Tom tom jest tylko dla kierowców samochodów jeżdżących po drogach asfaltowych do rowerku są inne.

Napisano

Dokładnie, dobrze kolega napisał, proponuje jeszcze Smartcom Navigator, FRWD (niestety mi nie działa) oraz AFTrack.

Mam te programy jakbyś chciał. Nie wiem czy można umieszczać linki do serwerów na tym forum więc jakbyś chciał to skontaktuj się ze mną.

Napisano

Ja tak z troche od tematu, ale z tematem. Znajomy ma GPS do laptopa i pojechał nad morze nasze i co się okazało? Że wysokość nad poziomem morza była oszukana o 30 metrów... powinna być w granicha 0 ponieważ był nad samym morzem z laptopem, dla czepiających się był na molo. Po prostu jak wiemy wszystko idzie przez satelity, my jesteśmy troche oszukiwani z powodu terroryzmu i wyniki są zmieniane.

Napisano

woody....

to raczej nie tak :D

sam system GPS jest podzielony na sektor prywatny i wojskowy...

ja na swoim odbiorniku mam dokladnosc do 15m na siatce i ok 5m na wysokosci...

sprawdzane w wielu miejscach w polsce gdzie sa oznaczone punkty (np. repery) jak i za granica...

moze ma skopany nadajnik ;)

Napisano

a mapy?? np taka mapa polski(no i czy każda mapa będzie kompatybilna z różnymi programami na symbiana -w moim przypadku nokia6680?)/okolic warszawy

a i jeszcze odbirnik gps... ile może szacunkowo kosztować jakiś tani(najlepiej na kabel a nie bt)

Napisano

Jeżeli chcesz używać do Nokii 6680 to po co Ci na kabel odbiornik GPS? Ta Nokia posiada przecież Bluetooth i świetnie to współgra z w/w telefonem. Polecam Ci jako odbiornik LD 3W (firma Nokia) oparty jest na chipsecie SirfStar 3 (podobno najdokładniejsze), ma w zestawie ładowarkę samochodową, bateria jest taka sama jak w 6680. Cena około 250 na Allegro. Mam taki właśnie zestaw i jestem zadowolony. Co do map to: Ja używam zeskanowanych ma wojskowych, dokładne, zaznaczone leśne drogi na nich są, są już wszystkie skalibrowane. Nie proś o przesłanie bo zajmują 2,5 Gb. Mapy te przerabiam ogf2tool i są kompatybilne np: z SmartComGps.

Napisano

Osobiscie uzywam Sport Trackera do zapisywania sladów wycieczek.

Co do nawigacji w terenie to raczej nie ma czasu by zobczyc gdzie sie obecnie znajdujesz, bo trzeba patrzec przed siebie

Tutaj przykładowe obrazki

NIESZAWA.jpg

Screenshot0017.jpgScreenshot0018.jpgScreenshot0019.jpg

Gdy zagubie sie w terenie korzystam z Nokia Maps, ewentualnie Tom Toma choc w srodku lasu pozytek z nich niewielki

Mysle nad osiodłaniem AFTracka,a le to dopiero zima, obecnie nie mam czasu na rozgyzanie programu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...