gier0 Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 Witam, czy istnieje soft na pda rejestrujący przejechaną trasę. Chodziło by mi o przejechaną odległość oraz przewyższenia. Idealna byłaby możliwość późniejszego oglądania wykresu pokazującego na jednej osi odległość a na drugiej wysokość. Pozdrawiam
maciejtca Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 do pda to najlepiej soft z garmina. gpsmaniak na swojej stronia ma opisane co i jak trzeba zrobic...
amoniak Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 Dobrze że taki temat powstał też jestem zainteresowany szczególnie interesują mnie mapy do tom toma
strider Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 Dobry temat. A czy ktoś obecnie używa takiej zabawki?
tobiasz Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 mnie by interesowal soft na symbiana przydatny rowerzyscie aktualnie posiadam tomtoma ale on sie zbytnio rowerzyscie nie przydaje
Budziko Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 Na symbiana (mam, używam) istnieją takie programy zapisujące ślad którędy jechałeś, pokazują trasę w km, średnią, max prędkość, czas podróży, kurs oraz aktualne współrzędne. Tom tom jest tylko dla kierowców samochodów jeżdżących po drogach asfaltowych do rowerku są inne.
tobiasz Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 to jak bys jeszcze podal nazwy tych programow to by bylo super
Budziko Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 Dokładnie, dobrze kolega napisał, proponuje jeszcze Smartcom Navigator, FRWD (niestety mi nie działa) oraz AFTrack. Mam te programy jakbyś chciał. Nie wiem czy można umieszczać linki do serwerów na tym forum więc jakbyś chciał to skontaktuj się ze mną.
Woody Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 Ja tak z troche od tematu, ale z tematem. Znajomy ma GPS do laptopa i pojechał nad morze nasze i co się okazało? Że wysokość nad poziomem morza była oszukana o 30 metrów... powinna być w granicha 0 ponieważ był nad samym morzem z laptopem, dla czepiających się był na molo. Po prostu jak wiemy wszystko idzie przez satelity, my jesteśmy troche oszukiwani z powodu terroryzmu i wyniki są zmieniane.
maciejtca Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 woody.... to raczej nie tak sam system GPS jest podzielony na sektor prywatny i wojskowy... ja na swoim odbiorniku mam dokladnosc do 15m na siatce i ok 5m na wysokosci... sprawdzane w wielu miejscach w polsce gdzie sa oznaczone punkty (np. repery) jak i za granica... moze ma skopany nadajnik
Woody Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 Nom nie wiem, nie wiem.. napisałem to co od niego się dowiedziałem.
QWEY564 Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 na koma to najlepiej SmartcomGPS a ile MB zajmuje ten program??
QWEY564 Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 a mapy?? np taka mapa polski(no i czy każda mapa będzie kompatybilna z różnymi programami na symbiana -w moim przypadku nokia6680?)/okolic warszawy a i jeszcze odbirnik gps... ile może szacunkowo kosztować jakiś tani(najlepiej na kabel a nie bt)
maciejtca Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 co do map to do smartcoma mozna zrobic samemu (roboty troszke przy tym jest) albo polowac na mapy w necie, sa np. na ftp://gps.rybnet.pl
Budziko Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 Jeżeli chcesz używać do Nokii 6680 to po co Ci na kabel odbiornik GPS? Ta Nokia posiada przecież Bluetooth i świetnie to współgra z w/w telefonem. Polecam Ci jako odbiornik LD 3W (firma Nokia) oparty jest na chipsecie SirfStar 3 (podobno najdokładniejsze), ma w zestawie ładowarkę samochodową, bateria jest taka sama jak w 6680. Cena około 250 na Allegro. Mam taki właśnie zestaw i jestem zadowolony. Co do map to: Ja używam zeskanowanych ma wojskowych, dokładne, zaznaczone leśne drogi na nich są, są już wszystkie skalibrowane. Nie proś o przesłanie bo zajmują 2,5 Gb. Mapy te przerabiam ogf2tool i są kompatybilne np: z SmartComGps.
artro219 Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 Osobiscie uzywam Sport Trackera do zapisywania sladów wycieczek. Co do nawigacji w terenie to raczej nie ma czasu by zobczyc gdzie sie obecnie znajdujesz, bo trzeba patrzec przed siebie Tutaj przykładowe obrazki Gdy zagubie sie w terenie korzystam z Nokia Maps, ewentualnie Tom Toma choc w srodku lasu pozytek z nich niewielki Mysle nad osiodłaniem AFTracka,a le to dopiero zima, obecnie nie mam czasu na rozgyzanie programu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.