majstermod Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 20.08.2007 kupiłem w CR hamulce i zapłaciłem 1026zł, ale juz po zamknięciu sklepu. 21.08.2007 potwierdzono moją wpłatę i wysłano paczkę, więc byłem zadowolony z szybkiej reakcji. 22.08.2007 o godz. 7 zadzwonił do mnie kurier. Oznajmił, że ma paczkę za pobraniem 1056zł. Wkurzyłem się, bo paczka musiała być wysłana kilka minut po potwierdzeniu wpłaty, więc jak możnabyło o niej zapomnieć. Poza tym w zleceniu była wybrana opcja zapłaty z góry. O tej godzinie nie dało się dodzwonić do CR, więc wysłałem SMS z opisem sytuacji - zero reakcji. Dodzwoniłem się o 10, po otwarciu sklepu. Zaproponowałem zwrot kwoty pobrania, żabym mógł odebrać paczkę i oszczędzić ponownej wysyłki, która przecież też kosztuje. Sprzedawca się zgodził, ale mimo umowy zwrócono mi tylko 1026zł. Zastanawiałem się, czy nie zrezygnować z zakupu, ale wtedy nie było gdzie kupić tych hamulców, więc postanowiłem odebrać paczkę. Spytałem tylko, czy pobranie to jedyna pomyłka w zamówieniu. Sprzedawca pamiętał, co pakował, więc poszedłem do DPD. Akurat centrala firmy była odległa o 10minut drogi z pracy. Kurier zostawił mi paczkę na magazynie i bez problemu odebrałem, a dla pewności paczkę otworzyłem przy kurierze. Wszystko się zgadzało. Po powrocie do domu napisałem reklamację z dokładnym opisem realizacji zamówienia. Następnego dnia dostałem odpowiedź, że mam rację i na koncie pojawiła się dopłacona przeze mnie różnica 30zł. Ostatecznie, mimo drobnych zgrzytów, zamówienie zostało zrealizowane szybko i sprawnie. Kosztowało mnie to tylko trochę nerwów z rana, kilka telefonów do CR i kuriera DPD, ale ze sprzętu jestem zadowolony. Firma chyba wzieła sobie do serca coraz liczniejsze niepochlebne opinie i stała się bardziej elastyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 2 Września 2007 Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Ja z tego sklepu jestem bardzo zadowolony. Kupuję tam od ponad roku, zostawiłem u nich prawie 2,5k pln. W marcu kupiłem koła, zaplatane zgodnie z podana przeze mnie specyfikacją. Towar wykonany był bez zarzutu. Istotnie musiałem na nie poczekać nieco dłużej, ale zostałem o tym telefonicznie uprzedzony (brakowało szprych w hurtowniach). Tydzień temu kupiłem cały osprzęt. Wszystko było w porządku. Nie wiem jak inni użytkownicy, ale ja przed złożeniem zamówienia zawsze wysyłam do nich maila z pytaniem czy towar na pewno jest dostępny (przy okazji zahaczam sprawę rabatu przy większym zamowieniu, który zawsze dostawałem + przesyłka kurierska gratis). Odpowiedź przychodziła najpóźniej następnego dnia. Generalnie polecam wszystkim frustratom kubeł zimnej wody na głowę zanim zaczną na kogokolwiek psioczyć (nie chodzi mi tylko o ten sklep), ewentualnie samemu popracować w handlu. Nie myli się tylko ten co nic nie robi. Nie znaczy to, że zupełnie rozgrzeszam sprzedawców z popełnianych błędów (szczególnie tych większego kalibru jak choćby reklamacje), ale odrobina cierpliwości i wyrozumiałości jeszcze nikogo nie zabiła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 2 Września 2007 Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Właśnie dlatego, kiedy przysłali mi porysowana obręcz i korbę nie w tym rozstawie, a także policzyli za kuriera dyszke więcej niż mówili przez telefon oraz zmienili cenę taśmy na obręcz w stosunku do wcześniej podanej byłem bardzo wyrozumiały. Oprócz tego te rabaciki to dostać sobie możesz przy dużym zakupie tylko. Potem jakby zapominają o twojej historii kilkutysięcznych zakupów i mają na ciebie wywalone skoro teraz chcesz kupic tylko pedały.. Ostatnio mój kolega zakupił u nich jakies smary i przyrządy do czyszczenia łańcucha. Tranzakcja trwała równo miesiąc. Gdyby nie dzwonił do przewoźników to trwałoby to jeszcze dłużej, bo jak mówi, oni już tego zrobić nie mogli. Ciekawostka: jak zadzwonił, żeby zrezygnować to zwalili, że poczta nie odpowiada i nie wiedzą co się dzieje i że wyślą kurierem, a za chwilę zaproponowali pedrosa, bo FL nie mieli. "ale zmobilizowali sie dopiero, jak zadzwonilem i powiedzialaem ze rezygnuje z uich uslug, i dzwonie na policje" Także ja tam Centrum Rowerowe polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Generalnie polecam wszystkim frustratom kubeł zimnej wody na głowę zanim zaczną na kogokolwiek psioczyć (nie chodzi mi tylko o ten sklep), ewentualnie samemu popracować w handlu. Nie myli się tylko ten co nic nie robi. Nie znaczy to, że zupełnie rozgrzeszam sprzedawców z popełnianych błędów (szczególnie tych większego kalibru jak choćby reklamacje), ale odrobina cierpliwości i wyrozumiałości jeszcze nikogo nie zabiła. Pozdrawiam Kiedy dostałem mx comp eta zamiast pro eta bylem wyrozumialy. Kiedy padl widelec i napisalem do sklepu a pracownik oddzownil z informacja ze potrwa to oki miesiaca tez zdawalem sobie sprawe ze moze to tyle potrwac i bylem wrecz zadowolony ze zostalem o tym poinformowany przed wysylka. Kiedy otrzymalem kolejny telefon od innego pracownika i usłyszałem ze reklamacja moze potrwac nie 1 a 2miesiace(pocztaek sezonu) delikatnie sie zagotowalem z powodu braku wymiany informacji miedzy pracownikami sklepu. Kiedy ten sam pracownik zaproponowal mi w zamian sztywny widelec(do full'a) uznalem to za kiepski zart. Ale kiedy moje kolejne pisma zostaly ignorowane, terminy zwrotu po raz kolejny przesuwane(wszyscy mowili w sklepie ze widelec zostanie naprawiony) a w koncu po 2miesiacach w srodku sezonu uslyszalem informacje ze otrzymam jednak zwrot gotowki w kwocie 799zl(zakup na wyprzedazy przed sezonem) wtedy juz bylem ostro wk....iony! Pracowalem w handlu wiec nie mow mi o popelnianych bledach. Jesli moja firma popelnila blad w stosunku do jednego z wiekszych operatorow telefonicznych to zaplacilismy kare. Tym czasem CR mial wszystko gleboko w dupie! Zdanie gdzie piszesz, że na pytanie o dostepnosc towaru dostajesz odpowiedz juz nastepnego dnia jest kolejnym dowodem, że "najpierw zloimy klienta na kase a pozniej niech sie buja" jest mottem dzialalnosci CR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja nie występuję jako obrońca CR, a juz tym bardziej nie zamierzam atakować Twojej osoby. Szczerze mówiąc to serdecznie Ci współczuje takich problemów, ja na szczęscie mam inne doświadczenia. Co do zwrotu gotówki, który otrzymałeś to było to zgodne z prawem rozwiązanie choć w tej sytuacji dla Ciebie bardzo niekorzystne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Zwrot gotowki nie byl zgodnym z prawem rozwiazaniem poniewaz jezeli sklep w ustawowych 14dniach(kalendarzowych a nie roboczych) nie odpowie na reklamacje to uznaje za uzasadnione roszczenia klienta i powinien spelnic jego zadania, a te brzmialy "naprawa amortyzatora lub wymiana na nowy wolny od wad". A w koncu i tak nie dostalem kasy tylko OEMowy xc retro 600. Jestem w stanie zrozumiec ze sklep i obsluga moze byc tak zalatana ze robi pomylki. Moge zrozumiec ze zamawiam 10roznych czesci przychodzi 8 a dwie sa pozniej doslane. Ale jezeli ktos zamawia 2opony, czy 2manetki(prawa i lewa) a dostaje jedna opone lub jedna manetke z informacja ze nie ma wiecej na sklepie i moze poczekac do dostawy to juz totalne robienie z klienta debila! To juz nie jest pomylka czy blad ale .........(dokonczcie sami)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Ten wątek mógłby być konstruktywny dla obu stron. Przez strony rozumiem potencjalnych klientów jak i CR. Zwłaszcza dlatego, że autor jest dość skrypulatny (nawiązuję do dłubania w prawie i szczegółowości wypowiedzi). Piszę mógłby gdyby w odróżnieniu od innych skupił się na wskazówkach dla sklepu, bo przecież odradzając zakup nie polepszamy tak naprawdę sytuacji. Prawdę mówiąc nie widuje się w tego typu wątkach pytań, sugestii kierowanych bezpośrednio do sprzedających. Świetnym przykładem jest dość długa historia właściciela tematu. Nie chodzi mi na tym etapie bynajmniej o jej przebieg ale o sugestię, może dyskusję co należy zmienić. Taka luźna myśl, bo może na to nie ma miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hirikawa Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 To może ja wtrącę swoje trzy grosze. Robiłem duże zamówienie w ów sklepie, kontakowałem się bezpośrednio z Michałem wszystko przebiegło sprawnie. Wysyłka natychmiastowa, dosłownie 20 min po złożeniu zamówienia miałem nr paczki. Dostałem naprawdę spory rabat. Była jednak taka sytuacja iż zwróciłem amortyzator jako "zwrot towaru" (czemu zwracałem to inna długa historia) który został przyjęty. Zadzwoniłem do sklepu, i zapytałem czy zamiast kasy mogą mi wysłać inną sztukę amora na nową fakrutę (bym mógł w razie czego znów zwrócić). No i wysłali, 30 min po telefonie już był nadany. Szef sklepu jest naprawdę porządną osobą, albo widocznie miałem dużo szczęścia. Współczuję Ci Marcin, ta historia dla mnie to istny horror Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 niestety mimo moich checi ten sklep mi podpada zarowno na miejscu niezbyt dbaja o klienta jak i przy zakupach od nich na Allegro. Odstaja od konkurencji. Nie dziwie sie ze ktos mogl miec takie problemy, z najprostszymi zakupami sa problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Pamietam jak kupowałem u nich jakiś czas temu okulary Rudy Project za jakieś 400 zł......Jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tak problemowym sklepem......okulary zamówiłem za pobraniem ( zaznaczyłem taka opcje) . Napisali mi, że je wysłali......półtora tygonia mineło a ja ciągle ich nie dostałem , wiec dzwonie....a oni mi text : " ciągle czekamy na pański przelew" zdenerwowałem się....z 10 minut im wmawiałem, że zaznaczałem opcje za pobraniem . Odezwali się następnego dnia, że faktycznie to była ich pomyłka......później pamiętam były jeszcze jakieś problemy z wysyłką. Nie piszę tego, żeby narobić im antyreklamy bo faktycznie mają fajna oferte i dużo tanich rzeczy. Ale obsługę maja beznadziejną. Jak by jeszcze to ogarnąc by było wszystko wporządku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 wlasnie albo sie ogarna, albo beda tracic ja probowalem, moze za jakis czas znowu sprawdze czy sie cos zmienilo na plus, ale obecnie jest slabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 kupowałem u nich licznik, towar jak najbardziej w porządku zarówno jak i cena, to jak najbardziej wszystko na plus, ale wysyłka towaru po 48 h od daty wpłynięcia pieniędzy na ich konto to niestety porażka, teraz każdemu zależy na szybkości transakcji zarówno sprzedającemu jak i kupującemu, no ale tutaj niestety tak nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 ...widze, że zdania są podzielone, a ja się zastanawiam czy kupić u nich oponki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 2 transakcje na sume 1500zł- bezproblemowo, szybka wysyłka, dobry kontakt telefoniczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 TocaS, jeśli taniej niż u innych to bierz. To nie jest przecież tak, że Cię oszukują z premedytacją. Osobiście wolę dostać po nerwach (wyolbrzymiam, aż tak źle nie jest, bardziej mnie przeraża technicznie naprawianie niedociągnięć w stylu wysyłki i przelewy, bo całe życie korzystałem jedynie z opcji kupna za pobraniem i odbioru towaru w progu swojej hawiry) niż po portfelu w innych sklepach, dlatego nie przekreślam Centrum. A jeśli i Ty będziesz miał niefart, to nam wszystko fajnie opiszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oshlinio Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ja kupowalem juz duzo czesci w Centrum wzeszlym roku zamowilem caly naped wraz z przerzutkami i przesylka doszla mi w 2 dni, ale w tym roku troszke sie musialem naczekac bo przesylka szla mi 2 tygodnie. Stwierdzam ze troche sie pogorszyli ale dalej maja dosc atrakcyjne ceny ja wole poczekac i miec taniej niz kupowac bez_sensu za duzo drozsza kase. Pozdro all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Tylko pytanie, szła tyle bo została późno wysłana, czy szła tyle bo poczta zawiniła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 CR współpracuje z OPEK, który może idealny nie jest ale ciągle godny polecenia. Przy obecnych cenach Poczty Polskiej warto. Zwłaszcza jeżeli zamówienie jest dość wartościowe i okres pomiędzy rozstaniem z gotówką i otrzymaniem towaru bolesny Takie małe OT chyba wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Brałem u nich troszkę towaru za po nad 500 zł. Kontakt mailowy i telefoniczny spoko Po ustaleniu szczegółów, wysłano paczkę. Po 2 dniach otrzymałem kolejnego maila. "nie zapakowano do paczki łańcucha i kasety" i info iż paczka z owym łańcuchem i kasetą już została wysłana. Bałagan chyba tam mają albo duży ruch. W efekcie druga paczka doszła szybciej o tydzień niż pierwsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2007 CR współpracuje z OPEK, który może idealny nie jest ale ciągle godny polecenia. Szczegolnie jak sie zamawia kuriera, widzisz go codziennie w miescie a on 3dni przyjezdza do ciebie po odbior paczki. Ale juz z nimi nie współpracuja. Od września wysyłaja DPD-Masterlink. Szef przyznal jedno, ilosc zamowien przerosla ich oczekiwania! Najzwyczajniej przerosla ich wlasna sława!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Mam pytanie, czy Centrumrowerowe wysyła maila potwierdzającego po wysłaniu paczki..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja nigdy nie dostałem od nich meila potwierdzającego A co do samego sklepu to na szczescie nic nie przyemnego z nimi nie miałem, a zostawiłem u nich już jakieś 2 Krossy Levele A6 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primorz Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Mam pytanie, czy Centrumrowerowe wysyła maila potwierdzającego po wysłaniu paczki..? Tak, wysyła - zamówiłem kilka dni temu w Centrum Rowerowym trenażer Tacx i oto tytuły wiadomości jakie do mnie dotarły: "Potwierdzenie Zamówienia" "Dziękujemy za zakup i oczekujemy na wpłatę" "Otrzymaliśmy zapłatę i wysyłamy towar" "Towar został wysłany. Dziękujemy za transakcję" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 W środe manetki zamówione, do dzisiaj 0 odezwu z ich strony.... Rzeczywiście lepiej omijać ten sklep jak najszerszym lukiem i o ile to mozliwe kupowac u konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 my ostatnio z lukasem zrobilismy tam zakupy na 500 zł (korba łańcuch lx + pedały lukasa + jakies tam pierdoły w stylu spinek do łańcucha) wszystko w jak najlepszym porządku, spuścili nam do poziomu konkurencji (cena korby jak w bikestacji) i jeszcze dorzucili free przesyłkę (kurierem!). dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.