Skocz do zawartości

[naped] pomocy: D

lnk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

niestety pieniedzy mi nie wystarczy na to ; ( i wydaje mi sie ze shimano w zupelnosci mi wystarczy ;- )) choc czytalem testy i sram jest lepszy ale ja nie narzekam na shimano ;- )

czy oprocz zmiany na srama cos zmienic w tym zestawie co napisalem post wczesniej ?

i czy ta przerzutka bedzie dobra ?

http://allegro.pl/item199317159_przerzutka...bikestacja.html

bo mam jakas radziecka przednia a jak zmieniam juz naped to przydaloby sie i przod

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Ta przerzutka to kiepski wybór bo to typ top swing (mocowanie przerzutki poniżej wózka) i szybko złapie luzy. Poza tym ma średnicę 28,6mm, a Ty jaką masz w ramie? Pewnie większą.

Napisano

Ta przerzutka będzie dobra, sam mam taką i pracuje bardzo dobrze. Niemasz suwmarki, aby zmierzyć rurę podsiodłową? Jaki masz ciąg w przerzutce, górny czy dolny? Pozdrawiam.

Napisano

Mimo wszystko stawiał bym na korbę LX ,naprawdę sprawdzona konstrukcja i jest lżejsza na 100% od Firexa. Do tego masz osobny Suport a nie zintegrowany ,łatwość wymiany. pozdro! :(

Napisano

zalozona jest tuz nad suportem wiec dolna : D a ta blaszka jest nad lancuchem (tak na zas : D)

nie wiem sam juz jak z ta korba , wazne zeby byla bezawaryjna , dobra , sztywna i pewna ; D

pzdr

Napisano

Jaka korba LX ma niezintegrowana oś, wszystkie na allegro mają zintegrowaną. Suport zintegrowany, też łatwo kupić. Koledze Lnk nie zależyna wadzę co wynika z wcześniejszych wypowiedzi.

Musisz kupić przerzutkę z dolnym ciągiem, chyba, że przerobisz jakoś na górny. Pozdrawiam.

Napisano

Sądzę, że zestaw jest dobry. Korba Truvativ została sprzedawcy tylko 170mm. Myśle, że wielkiej różnicy nie odczujesz pomiędzy 170, a 172mm. Pozdrawiam.

Napisano

bardzo dziekuje wam wszystkim za pomoc w zlozeniu najlepszego zestawu dla mnie(:)) w tej cenie ;- ))

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czesc ponownie ; /

Chcialbym sie zapytac tylko o klamki , poniewaz mam manetki deore 3x9 a wczesniej mialem 3x8 , i nie wiem czy klamki beda pasowac do tych manetek czy musze kupic klamki nowe ;- /

Obecnie mam takie : http://www.otbike.pl/pokaz_produkt.php?idprod=957

czy to nie jest jako calosc czy da rade wziac klamki ?

dziekuje za pomoc

Napisano

@ink

te klamkomanetki sa nierozdzielne wiec pozostaje ci wymiana klamek lub uzywanie dwoch zestawow manetek i pary klamek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...