rastahq Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 Witam! Mam (znowu) takie głupie pytanie. Jak inaczej można nazwać stery nabijane? I czy powstanie jakiś problem w momencie kiedy włożę (nabiję) z obu stron stery dolne? Mam nadzieje że pomimo bezsensowności tych pytań jakoś mi pomożecie. Pozdrawiam
Sintesi Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 jezeli dolna czesc sterow jest kompatybilna z elementami gornej czesci to nie widze problemu. stery mozna nazwac lozyskami kierownicy lub np zapozyczajac wyraz z jezyka angielskiego moznaby je nazwac headset
MarcinN Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 Stery, których miski wbija się w ramę to standardowe(chyba też nazywane a-head) i półzintegrowane. Miski mogą się różnić długością, więc może być problem, ja osobiście bym nie próbował, ale decyzja należy do Ciebie.
rastahq Napisano 27 Maja 2007 Autor Napisano 27 Maja 2007 No problem jest z tym że jedne stery (te co są na górze) są z Tiogi a te co są na dole z jakiejś innej firmy (Diatech??). Dodatkowo jeszcze te z Tiogi są chyba na maszynówkach, natomiast te drugie na zwykłych kulkach. Mam amor z rurą sterową o średnicy 1 i 1/8" ale i tak lata mi przy tych sterach jak "sztyl w klopie".
Sintesi Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz i co cie dreczy. piszesz tak enigmatycznie, ze ciezko ci cokolwiek poradzic. co ty w ogole masz zamiar zrobic? przeniesc dolne stery w miejsce gornych? wymieszac lozyska maszynowe z kulkowymi? dopasowac amortyzator? czy co?
rastahq Napisano 27 Maja 2007 Autor Napisano 27 Maja 2007 Hehe! Bo jestem w tym momencie lekko zakręcony. Trochę się wkurzyłem bo dalej składam rower (chyba już od roku...) i brat miał mi załatwić stery no i załatwił... Oba dolne i każdy z innej parafii... Dodatkowo jeszcze wyszły jaja z tą rurą sterową... Nie dość że jest luźna to jeszcze za krótka jak się okazało. A w tym temacie głównie chodziło mi o inną nazwę sterów nabijanych. Ahead czy zintegrowane?
Sintesi Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 stery zintergrowane maja lozyska schowane w glowce ramy. stery standardowe maja bierznie lozysk wypuszczone na zewnatrz ramy. oba rodzaje moga wystepowac jako system a-head.
Mod Team Odi Napisano 28 Maja 2007 Mod Team Napisano 28 Maja 2007 No problem jest z tym że jedne stery (te co są na górze) są z Tiogi a te co są na dole z jakiejś innej firmy (Diatech??). Dodatkowo jeszcze te z Tiogi są chyba na maszynówkach, natomiast te drugie na zwykłych kulkach. To tak jakbyś chciał założyć przednią przerzutkę z tyłu
Dinsdale Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 niestety ja też zadam głupie pytanie czy każde stery ahead 1/8 (niezintegrowane) wejdą w każdą ramę o średnicy główki 1 1/8"? zamierzam zmienić amora + stery, a do tej pory miałem stery gwintowane (aczkolwiek 1 1/8") i nie jestem pewny kompatybilności elementów (na szczęscie jestem jeszcze przed zakupami)
Rulez Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 W takim razie powinieneś kupić stery A-head klasyczne z miskami sterów wystającymi z główki ramy np. takie : http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...;p=%&id=200 Powinny pasować. Na wszelki wypadek powinieneś zmierzyć średnicę wewnętrzną główki ramy - Jeśli się nie mylę to 34 mm.
Dinsdale Napisano 1 Czerwca 2007 Napisano 1 Czerwca 2007 no to dobrze się składa bo dokładnie o tych myslałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.