wawek Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Myślę że weź: 1. szare lub brązowe - na słoneczne dni 2. żółte - pochmurne dni ewentualnie jeszcze bezbarwne - do jazdy w nocy Nie jest to jakiś ścisły podział możesz jeździć w żółtych też w nocy jak i w bezbarwnych w pochmurne dni jak ci wygodnie. Nie wiem czy widziałeś: http://ngt.pl/279,Uvex-I-VO.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 http://www.allegro.pl/search.php?string=brenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 pinio jesteś dystrybutorem Brendy czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Nie musi byc dystrybutorem, przeciez inne brylki to szajs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No w sumie tak, to przestaje zbierać na Rudy Projecty, zaraz przejrzę Brendy :lol: A w temacie to za 70-80 zł raczej nie dostaniesz sh*tu, więc weź to co ci przypasuje wyglądem i będzie dobrze leżało Ja mam np wielki problem z okularami bo większośc jest na mnie za duża niestety. Napaliłem sie BBB World Champion (czy jakos tak) i co z tego ze świetne i w ogóle jak za duże. Także najważniejsze to przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 pinio jesteś dystrybutorem Brendy czy co? Nie jestem, a Brenda to dobra polska firma i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Brenda to dobra polska firma i tyle heh to się nazywa trafiony Argument Po prostu Pinio kupił sobie Brendy a wszyscy jego ziomale mają Arctici i chce jakoś umotywować przed nimi swój wybór ("patrzcie, na forach piszą, że Arcticy to sh*t a Brendy są cool!" :lol: ). Te BBB World Champion, to chyba tak średnio "na ulice" się nadają (przynajmniej ja bym w takich nie wyszedł do cywilnego ubrania Jeżeli oczywiście myślimy o tych samych okularach. Może Arctica S 72 albo UVEX ROCKET? Brendy też mają kilka fajnych modeli pasujących zarówno na rower jak i do cywila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 15 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Koniec bezsensownego sporu Brenda vs. Arctica. Kolejne puste, nie poparte argumentami wypowiedzi będą premiowane ostrzeżeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaiX Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 No cóż moje arctica S-52b zakończyły swoj żywot Generalnie nie polecam. Używałem ich niecały rok (w środku była zima wiec w sumie zbyt często ich nie masakrowałem) było wprawdzie kilka upadków ale niby są sportowe. Nie podobało mi sie to że oprawki się dość szybko rozgieły i nagle na ostatnim wyjeździe jedna z końcówek zawineła się pod pasek od kasku i przy sciąganiu (kurka to było delikatne ściągnięcie ) trzask i po okularkach - zawiodły mnie. Arktice dziekujemy Ps. Jak ktoś chciałby szkiełka to dwie sztuki mogę oddać za friko (pomarąńczowe troszeczkę się porysowały ale czarne polaryzacyjne prawie nie uzywane). W razie czego to na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ...polecam ten oto model... wymienne szkla... wyglad profesjonalny... wymienne szkla... lekkie ... funkcjonalne... wiem ze chcialbys pelne ramki sadze jednak (z wlasnego doswiadczenia ) ze so one mniej funkcjonalne... przemysl to http://www.e-gogle.pl/eshop/view_product.php?product=737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 UVEX AIRWING! Jeżdże już drugi rok i 100% zadowolenia. Okulary sprawdzane w różnych warunkach. Miały już twarde lądowanie. W czasie jazdy (ok 30km/h) trąciłem je i upadły na asfalt. Na szkle kilka rys, oprawy trzymają jak nowe. Polecam. http://www.allegro.pl/item212960131_okular...inne_uvex_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Generalnie sam przymierzam się do zakupu okularków. Z tego co mogę powiedzieć: polecam takie z wymiennimi szybkami - znajomy ma i bardzo sobie chwali - żółte szkła na pochmurne dni rozjaśniają, ciemnie - wiadomo. Miałem okazję je wypróbować i są całkiem fajnie, jednak nie pamiętam jakiej są firmy. Ja mam też zamiar kupić z wymienianymi szybkami. Z tego co się orientowałem dobre są produkty Uvexa i Arctica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dobra, teraz i mnie się zanosi na zakup czegoś w tej kategorii. Może po kolei: jest jakaś pewna marka, której produkt nie będzie tylko atrapą? Mogę dać te 100PLN jeśli trzeba, więcej chyba nie, bo ciężko by mi to było psychicznie znieść (... tyle za okulary...). Ale chodzi przede wszystkim by były podstawowe bajery, tzn. faktyczny filtr UV, polaryzacja nie zaszkodzi, parę wymiennych szkieł, solidne wykonanie a np. możliwość montażu szkieł korekcyjnych mi niepotrzebna. Dużo słyszę o Arktice, ale czy ja wiem... nie znam się, w każdym razie wszędzie jest zasada "im drożej, tym (zwykle) lepiej". Uvex zdaje się klasyka? Wiadomo, noob jestem więc nie wymagam nie wiadomo czego. Chociaż dobrze i tanio pewnie by było ciężko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 podbijam pytanie juzwy, mialem artcike, ale pogubiłem szkła, wiec znow musze nabyc jakies okularki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vadit Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Posiadam okulary Arctica S-49 z niebieskimi, polaryzacyjnymi i niestety nie mogę polecić. Jedno ze szkieł ma jakąś wadę - rozmywa obraz w jednym miejscu - jak szyby w starych oknach - są po prostu nierówne. Jest to strasznie denerwujące. Druga sprawa to klej wokół szkieł Po trzecie - jeden zausznik nie składa się do końca. Gdybym zauważył to wcześniej to z pewnością bym je odesłał i kupił jakieś innej firmy. Dodam, że kupowałem autoryzowanego przedstawiciela Arctica, więc to nie jakieś podróby, a fabrycznie chiński sh*t. Obecnie poszukuję okularów, które nie będą miały powyższych wad. Interesują mnie okulary w stylu Uvex Crow, ale te mają zbyt potężny wygląd. Uvex Racer znowu mają za wysoko szkła, bo przeznaczone są raczej na szosę... Ważne, żeby jak najmniej było oprawek i szkła tworzyły całość, żeby nic nie ograniczało wzroku. Muszą też mieć wymienne szyby. Może ktoś coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.