Myghal Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witam. Mam mały dylemat i nie wiem jak go rozwiązać. Poszukuje okularków na rower oraz do codziennego przemieszczania się po ulicy. Chciałbym jakieś takie bardziej klasyczne bez większych wodotrysków. Moje oczy są wrażliwe na promienie słoneczne i bardzo często prawie nic nie widzę w słoneczne dni. Chciałbym, żeby nowe okulary miały filtr UV oraz posiadały polaryzację (nie za duże, wygodne i w miarę lekkie). Przeglądałem oferty na allegro i zainteresowały mnie okulary Arctica S-49. Myślicie, że to dobry wybór? Mój budżet wynosi około 70-80zł. Możecie mi coś konkretnego polecić? Pozdrawiam Ludzie proszę was pomóżcie mi coś wybrać . Czy Arctica S-49 będą dobrym wyborem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flaju Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Ostatnio sprawiłem sobie te okularki: http://www.allegro.pl/item198849301_okular...sa_nowosc_.html i musze powiedzieć, że bardzo komfortowo się w nich jeździ. Według mnie są godne polecienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Dzięki na info. Wolałbym jednak, aby oprawki były pełne (żeby na dole nie było same szkiełko bez oprawki). Ktoś ma jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Nie lepiej kupic cos z wymiennymi szklami? Zeby miec i na rower <np zolte> i po cywilu <zwykle, przydymione> ? Z Accenta spokojnie cos dostaniesz. Co prawda ta propozycja o 5zl przekracza Twoj budżet, ale sa tansze, wiec spokojnie http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53034442-...01__PZTA_0.html Edit: uprzedziles mnie z tymi oprawkami Na stronie ktora podalem poszukaj- jest duza oferta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 A te z wymiennymi szkłami nie mają gorszej wytrzymałości (nie łamią się szybciej czy coś)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Nie, nie spotkalem sie raczej z czyms takim. Oprawki- poliwęglan, szkla tez. Dodatkowo wymienny nosek jak cos Sam przymierzam sie do kupna brylek i to dokladnie w tym samym systemie- te same na rower i cywilnie, zdecyduje sie chyba na opcje wymiennych szybek, tyle ze nie wiem jeszcze jaki model dokladnie Zdalo by sie przymierzyc i zobaczyc jak sie wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 A będziesz kupował coś od Accenta czy innej firmy? Firma Arctica jest warta uwagi czy lepiej sobie odpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 na razie przegladalem tylko Accenta, ale znajac mnie zapewne popytam A co do Arctici.. Nie wiem, musze poszukac Wiem ze raczej na allegro nei kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 tez kupowalem okulary uniwersalne, i wybralem Artica S-71 link i jestem wiecej jak zadowolony, lekkie, fajny obraz, warte ceny. S-49 tez ujda, ale wygladaja bardziej sportowo, jezeli odpowiadaja Ci takie okulary do normalnego noszenia a nie tylko na rower to bym sie nie zastanawial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Arctica S-71 prezentują się bardzo dobrze. Na pewno wezmę je pod uwagę. Mam tylko jedno pytanko. Są bardzo duże? Dobrze leżą na twarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 dane z Allegro: Szerokość między zawiasami: 12,8 cm, wysokość szkieł: 3,6 cm. Mam duza twarz i pasuja na styk, jezeli masz duza i srednia twarz to beda ok, jezeli mala to moga byc nieco duze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Najprawdopodobniej kupie okulary Arctica S-71. Myślę, że to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 a orientujecie się może, czy są różne rozmiary okularów accenta (konkretnie onyx), bo mam trochę duży łeb i nie wszystkie mi pasują?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 gaznaulicach nie ma. A najlepiej przymierz przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jako ze mam ten sam problem podepne sie Mam 4 kandydatow... http://www.asport.pl/product_info.php?products_id=1384 http://allegro.pl/item197306364__okulary_a...wsloneczne.html http://allegro.pl/item197040665_okulary_ar..._x_gartis_.html http://allegro.pl/item196133299_okulary_ar...ja_gratisy.html Co sadzicie? Te poduszeczki/wkladki... nie wiem jak to nazwac sie przydaja? Ta lustrzanka to bajer, czy raczej jak juz kupowac to dobrze ja miec? Jestem w kropce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Kupiłem okulary Arctica S 71 i jestem bardzo zadowolony. Dzięki wszystkim za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Yyyy... A co z moim pytniem? Uzytkuje ktos ktores z powyzszych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Arctic'e sobie odpuść, to klasyczna chińszczyzna. Polecam Brendę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myghal Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Arctic'e sobie odpuść, to klasyczna chińszczyzna. Polecam Brendę. Mam okulary Arctica i nie wydaje mi się, żeby to była "klasyczna chińszczyzna". Może podasz jakieś argumenty dlaczego tak sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 żeby nie było... brenda również jest produkowana w Azji... (w sumie to jest tam 5-10 fabryk -może trochę mniej- robiących sportowe okulary, przysyłają oni kontener swoich "wytworów" do europy a tu odpowiednio dostarcza się po kilku kartonach do różnych firm<Brenda, Uvex, Arctica> i tam naklejają naklejki -jeśli nie zrobili tego w Chinach) źródło: od "człowieka" z Brendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 jak dla mnie okulary godne polecenia to BBB Cruiser, czarne pełne oprawki 72zł super na miasto i rower, miałem użytkowałem byłem bardzo zadowolony... teraz kupie chyba takie same bo tamte mi przepadły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se.bool Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Co byście polecili w cenie do 50 zł ?? chodzi oczywiście o okulary przeciwsłoneczne na rower ale także do normalnego użytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Wiem mniej więcej jakie chce okulary. Jednak nie wiem gdzie mogę do nich dokupić szybki. Mówię o tym modelu: http://allegro.pl/item202633163_uvex_i_vo_...hit_cenowy.html Chciałbym mieć właśnie takie przezroczyste jak są w aukcji oraz przyciemnione w razie silnego słońca. A i jeszcze jedno ile takie szybki mogą kosztować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Wiem mniej więcej jakie chce okulary. Jednak nie wiem gdzie mogę do nich dokupić szybki. http://www.xcsklep.pl/sklep,914,,,01,,pl-p...--cenaplus.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Dzięki wielkie wawek Kurcze strasznie drogie te dodatkowe szybki Powiedzcie mi jakie najlepiej dokupić, wezmę okulary z szarą szybką. kupić przezroczystą i żółtą czy jak? Wiem, że najlepiej było by kupić wszystkie ale to się nie kalkuluje. Powiedzcie mi jak to logicznie dobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.