Carbon Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Napisano 9 Czerwca 2007 juz u mnie jest ok, nic nie trzeszczy ze sztycy ale zaczelo sie przy kierownicy pewnie tez wytstarczy przeczyszczenie i bedzie ok.
koncertownik Napisano 10 Czerwca 2007 Napisano 10 Czerwca 2007 Carbon Trzeszczy, bo po przekładce pewnie nie posmarowałeś odpowiednio wszystkiego... Rurę sterową widelca trzeba potraktować smarem, mostek, podkładki dystansowe w miejscach, w których stykają się ze sobą (jeśli masz). No i po tym zabiegu będzie cisza jak makiem zasiał...
Pawciu Napisano 10 Czerwca 2007 Napisano 10 Czerwca 2007 i trzeba pamietac zeby wszystko odpowiednio mocno poskrecac, poniewaz czasem tez za slabo dokrecone sruby moga trzeszczec
Pulse Napisano 12 Czerwca 2007 Napisano 12 Czerwca 2007 kurcze a ja sie z tym tak bawilem, zmienialem siodlo wyczyscilem jarzemko i nadal trzeszczalo. Dzisiaj dopadlem ten watek wyczyscilem rure w ramie, lekko smarem stalym przetarlem ta czesc sztycy ktora jest w ramie i zapanowala cisza! Swoja droga jezdze na tym rowerku od 5 dni zrobilem jakies 130km i juz sztyca mocno przetarta w tej czesci gdzie siedzi w ramie czy mozna temu jakos zaradzic? Wydaje mi sie ze jest dosyc mocno zacisnieta, nie chce przesadzic z zaciskaniem ani w jedna ani w druga strone.
koncertownik Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Pulse Musi być smar i mocno ściśnięte, bo jak nie będzie smaru to będzie trzeszczała, a jak smar będzie i będzie za słabo zaciśnięte to sztyca będzie opadać... Także ściskaj ile sił w łapkach !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.