sebekfireman Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Ja bym Wilku89 na twoim miejscu tego nie regulował, gdyż są to dosyć niebezpieczne przełożenia na którym występują przekosy łańcucha i raczej nie powinno się na takich jeździć (chociaż wiem że na zawodach nieraz się zdarza tak jechać). Zostaw tak jak masz i przynajmniej będziesz miał sygnał ostrzegawczy że na przekosie łańcucha jedziesz, a jak będzie trzeba to ten kawałek co będziesz musiał to przejedziesz z obcierającym łańcuchem o prowadnice przerzutki.
Biera Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Sebek dobrze gada. Jakiś czas temu na wycieczce wjeżdżałem na górę Joanny pod Miliczem. Na samej górze schodzę z roweru, patrzę a tu przełożenie 3:2 :glare:
Xsystoff Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Ja tez w ferworze walki na maratonach zasuwalem na 3-3 czy 2-1 i nie widzialem tego. Przelozenia uzywam tak jak Tooreck i wszystko gra. Tak wiec nie majstruj nic przed maratonem, bo pozniej bedziesz na szybko szukal serwisu albo nowej przerzutki,
kuczy Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Jeśli masz jakąś dobrą przerzutkę to tym bardziej nie warto. Ja na maratonie na kasecie 7 używałem max 2-2 a patelnię (tzn. 3-x) to tylko na polnych drogach czy asfalcie. Poćwicz na tak ustawionej przerzutce to będzie dobrze, szybko się przyzwyczaisz.
Wilku89 Napisano 25 Maja 2007 Autor Napisano 25 Maja 2007 przerzutka przod to xt fd-m761 down swing 34.9 z redukcja na 31.8. uzywam na kasecie 9 rzedowej 2:2 oraz 2:8, bo to potrzebne przelozenia, dzieki ktorym np. nie musze zrzucac na młynek. Pod wieczor obnize przerzutke do prawidlowej wysokosci i troche powyginam prowadnik.
radomir82 Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 Czasem Wilku, trzeba wybrać albo 2:2 albo 2:8 :-) Poza tym podginanie prowadnicy to wcale nie jest taka prosta sprawa, XT ma dość twardą prowadnicę, uważaj żebyś nie przedobrzył:-)
Wilku89 Napisano 28 Maja 2007 Autor Napisano 28 Maja 2007 ha! Wilku89 poradzil sobie z regulacja nawet na 2:1 nic nie ociera !! wystarczylo ustawic przerzutke tak, by prowadnik byl 1-3mm nad zabkiem blatu. Ja ustawilem na 2mm, przekrecilem troche obejme przerzutki, by prowadnik byl rownolegly z blatem i teraz chodzi wszystko miodnie! kilka drobnych krecen barylka przy manetce i gotowe.
jurasek Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 wierzyliśmy w ciebie jak pogonic do roboty to i na maszt żaglowca wejdziesz gratuluje i powodzenia
jurasek Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 czy można przełożenie 2:1 ? można więc temat zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.