YackOO Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Problem jest następujący - padła mi bateryjka w obudowie i licznik przestał działać. Wymieniłem baterie i wszystko wróciło do normy. Po 2 dniach znów przestał działać, więc wymieniłem baterie w sensorze montowanym do widelca. Lampki przy w obydwu miejscach się święcą po wciśnięciu niebieskich, gumowych guziczków. Sensor jest tak blisko szprychy, że prawie obija się o ten zamontowany bolec - bliżej się już ni da. Już od 3 dni próbuje przywrócić do porządku system, ale cały czas komputerek wskazuje 0.0 i nie mam już pojęcia co może być przyczyną. Jak juz mowilem - lampki w obydwu miejscach się święca, sensor jest blisko bolca na szprysze i w zasadzie wszystko jest tak, jak wczesniej, kiedy licznik jeszcze działał. Czy mogłem uszkodzić jakoś sensor zmieniając baterię? Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpong Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Mam ten sam problem..chyba trzeba oddac licznik na gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Uszkodzenie raczej odpada, w końcu wymiana baterii nie jest super skomplikowaną operacją. Jeżeli wszystko jest tak jak poprzednio (znaczy nie zmieniły się odległości), a licznik nie działa to ja na Twoim miejscu skorzystałbym z gwarancji o ile ją posiadasz. Może po prostu trafił się felerny egzemplarz - zdarza się. Moim zdaniem nie ma co kombinować. Ewentualnie, zobacz w instrukcji czy można jakoś zresetować licznik (podejrzewam że owszem), może po resecie wróci do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ja w takim razie jestem niepełnosprytny ; ( Jak widac na zalaczonym obrazku , baterie wyjac udalo mi sie tylko z sensora , ale z licznika i podstawki juz nie ; / Ludzie czym odkręcic to kółko ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie ma jak to instrukcja obsługi Bierzesz specjalistyczne narzędzie: moneta 1zł i odkręcasz w lewo (OPEN) a w prawo zakręcasz (CLOSE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie ma jak to instrukcja obsługi Bierzesz specjalistyczne narzędzie: moneta 1zł i odkręcasz w lewo (OPEN) a w prawo zakręcasz (CLOSE) .... nie mam na siebie słów , sry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conley Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 to może ja się podepnę żeby nie zakładać nowego tematu: nie wiecie czy można kupić gdzieś (lub ktoś ma sprzedać/odstąpić) odbiornik RDS - ten zamocowany do podstawki licznika na kierownicy? Zgubiłem go gdzieś przy okazji zeszłotygodniowej gleby... będę wdzięczny za wszelkie informacje pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.