Skocz do zawartości

[licznik] Sigma BC 1200 RDS - problem

YackOO

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest następujący - padła mi bateryjka w obudowie i licznik przestał działać. Wymieniłem baterie i wszystko wróciło do normy. Po 2 dniach znów przestał działać, więc wymieniłem baterie w sensorze montowanym do widelca. Lampki przy w obydwu miejscach się święcą po wciśnięciu niebieskich, gumowych guziczków. Sensor jest tak blisko szprychy, że prawie obija się o ten zamontowany bolec - bliżej się już ni da. Już od 3 dni próbuje przywrócić do porządku system, ale cały czas komputerek wskazuje 0.0 i nie mam już pojęcia co może być przyczyną. Jak juz mowilem - lampki w obydwu miejscach się święca, sensor jest blisko bolca na szprysze i w zasadzie wszystko jest tak, jak wczesniej, kiedy licznik jeszcze działał. Czy mogłem uszkodzić jakoś sensor zmieniając baterię? Prosze o pomoc

• 2 miesiące temu...

Uszkodzenie raczej odpada, w końcu wymiana baterii nie jest super skomplikowaną operacją. Jeżeli wszystko jest tak jak poprzednio (znaczy nie zmieniły się odległości), a licznik nie działa to ja na Twoim miejscu skorzystałbym z gwarancji o ile ją posiadasz. Może po prostu trafił się felerny egzemplarz - zdarza się. Moim zdaniem nie ma co kombinować. Ewentualnie, zobacz w instrukcji czy można jakoś zresetować licznik (podejrzewam że owszem), może po resecie wróci do normy.

• 9 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

to może ja się podepnę żeby nie zakładać nowego tematu: nie wiecie czy można kupić gdzieś (lub ktoś ma sprzedać/odstąpić) odbiornik RDS - ten zamocowany do podstawki licznika na kierownicy? Zgubiłem go gdzieś przy okazji zeszłotygodniowej gleby... będę wdzięczny za wszelkie informacje :o

pozdrawiam, Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...