stasiek Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 a to urządzonko rozwija mięśnie palców czy jeszcze jakieś bo i sie zdaje ze jeszcze te między nadgarstkiem a łokciem (zapomniałem jak sie nazywają)? W palcach nie ma mięśni, odpowiadają za nie mięsnie w przedramieniu (tak przynajmniej mi się wydaje). P.S. Martwa Wiewiórka, jak wykonywać brzuszki, żeby nie zepsuć kręgosłupa? I w ogóle, jak ćwiczyć, żeby to wyszło na zdrowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martwa wiewiórka Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 jak ćwiczyc, to chyba do innych pytanie:) Tu wielu sie chyba lepiej orientuje, a ja napisałam przeciez ze jestem zbyt leniwa. Ale co do brzuszków - na własnej skorze a raczej kregosłupie sie przekonalam, ze robienie duzej ilosci brzuszków w ten sposób, ze zginasz sie az do kolan, jest raczej niewskazane. Jak już miałam kłopoty, bylam u kilku lekarzy, w tym sportowego, który mi powiedział, ze zgięcie nie powinno wynosic na pewno nawet 90 stopni. Mysmy to robili w ten sposób, ze stopy zaczepione o drabinki (albo partner trzymał), nogi wyprostowane lub tylko troche zgiete, rece za głowe, i łokciami do kolan. I tak seriami np po 60, czasem 100. chwila przerwy i znowu. Wychodziło czasami i po 600 takich brzuszków na raz, co było chyba troche chore....Kazali to robiłam, no cóż... A lekarz-który sam trenował długo - powiedział mi, że to świetne ćwiczenie ale nie w takich obłakanych ilosciach, i na pewno nie od razu tyle, no i żeby nie nachylac sie aż do kolan, jedynie unieść troche tułów. Ale problemy z kregoslupem to nie była wina tylko brzuszków rzecz jasna, ale one niewątpliwie sie dużo przyłożyły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Mięśnie palców mają przyczepy w okolicy łokcia, ciągną się przez całe przedramię. Takie postronki . Pozdrówko podługowate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeki Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Bywa, że robię aerobiczną szóstkę weidera - zarąbisty plan treningowy na mięśnie brzucha. Ma się po tym kaloryfer Bywa, że pompki. Bywa ekspander. Bywają hantelki. Bywają przysiady. Staram się codziennie biegać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolf Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Bywa, że robię aerobiczną szóstkę weidera - zarąbisty plan treningowy na mięśnie brzucha. Ma się po tym kaloryfer ta aerobiczna szóstka przynosi podobno bardzo dobre efekty w bardzo krotkim czasie - chociaz sam jeszcze nie probowalem :-))) tu macie link do niej: http://tiny.pl/f5ht a co do codziennych pompek - czy w duzej ilosci nie prowadza przypadkiem do przetrenowania? spojrze np tutaj na zalecany czas regeneracji dla klatki, ramion i co tam jeszcze dziala przy pomkach: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farur89 Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ja sobie odpuściłem regularne ćwiczenia - tzn. pompki, jakaś tam niby specjalna seria ~25min na brzuch (co prawda po paru miesiącach regularnego wysiłku efekt czuć lecz go nie widać - czyt. nadmiar tkanki tłuszczowej w tym miejscu ), do tego rozciąganie, czasami bieganie - od jakichś 3miesięcy i nie mogę się zebrać aby powrócić do tamtego rytmu. Po prostu leń przyszedł i się zadomowił... pewnie jeszcze trochę go pogoszczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 U mnei to wygląda taK; Codziennie rano robie sobie taki zestaw - 50 brzuszków (BRZUSZKÓW, nie skłonów), 30 pompeczek, 30 przysiadow i 8 podciagniec na drazku nachwytem. Raz w tygodniu (rozne dni) robie sobie przerwe. Zazwyczaj wtedy jak jestem spozniony do szkoly :PP Oporcz tego w pon/sr/pt trening judo po 1,5h W sobote zawsze basen, zazwyczaj w niedziele tez, ale nie zawsze wychodzi W pon wt i sr wfy w szkole NO i rower oczywiscie Co do szóstki to wyprobowalem jak mialem palec w gipisie i nie moglem na treningi chodzic przez miesiac i trzeba przyznac ze to naprawde dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.