Skocz do zawartości

[ćwiczenia] Wykonujecie jakieś ?

siwyex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Dziś mnie napadło takie pytanie czy Wy także prócz rowerowania wykonujecie jakieś domowe ćwiczenia typu pompki, przysiady, brzuszki itp ?

Ja staram się codziennie zrobić w granicach 50 - 60 pompek ...

Od czasu do czasu 30 - 50 przysiadów (dużo daje na uda)

Brzuszki, także od czasu do czasu ok 50 - 100 (na brzuszek, aby robiła się drabinka - już parę porządnych szczebli jest) :)

Ja jeszcze nie ale muszę się wziąć w garść i robić tak jak ty - pompki, przysiady i w szczególności brzuszki (bo to co mam na brzuchu to "farelka" a nie kaloryfer :) )

A ćwiczycie rano, wieczorem, w ciągu dnia czy tylko gdy macie czas?

I jeszcze jak robicie np. 70 brzuszków to lepiej zrobić je za jednym zamachem czy np. 35 rano i 35 wieczorem?

No ja ćwicze,

około 15 km biegania w tygodniu,

do tego siłownia, kazda częśc ciała raz na tydzień (3-4 treningi w tyg).

A od 2 tyg. jeszcze pływanie w jeziorkach ;)

ps. od 15 lat DZIEŃ W DZIEŃ robie brzuszki!! bez wyjątku! I kaloryfera jak nie widac, tak nie widać ;)

choć pewno jest, ale pod 3 cm tłuszczyku :)

A ćwiczycie rano, wieczorem, w ciągu dnia czy tylko gdy macie czas?

O jakim my czasie mówimy? Na parę ćwiczeń wystarczy Ci 10min (takie jak ja robie) Staram się robić to rano i wieczorem + czasem (raczej rzadko) po południu...

Swego czasu korzystałem z siłowni raz w tygodniu, ale szybko mi się to znudziło :)

Ja ciwiczę szczęście coraz regularniej (rozgrzeweczka z rana; 30 pompek, 30 brzuszków, 30 przysiadów, jeśli znajdę jakiś drążek to podciągnę się parę razy) ale raczej na poprawienie humoru z rana niżeli dla jakiejś wybitnie uformowanej sylwetki. Znaczy, że u mnie ten kaloryfer też zdaje się chować pod wałkiem tłuszczu ; )

Cześć!

A cóże to jest za kółko? Mogłbyś jakiegos linka podrzucić, proszę?

Pozdrawiam!

o_LuCaS_o

Pewnie chodzi o coś w guście: --0-- . Klęka się na kolanach, chwyta drążki wystające po obydwóch stronach kółka i lecisz po ziemi przód-tył i w nieskończoność?

Wszedzie gdzie czytalem zaleca sie nam silownie w okresie zimowym.

Kobiety powinny caly rok pykac na silowni.

Ja osobiscie odpuscilem silownie, brak sily i energi po treningi na rowerze.

Zima na bank wroce bo chce zlapac pare kg mieska jeszcze :)

evo robisz brzuszki od 15 lat ale niestety nie wiesz ze tluszczu nie zgubisz miejscowo!

Podstawa to dieta na 0 lub z bilansem ujemnym(100-300kcal)

Najlepiej zoragnizowany trening silowy HIIT, aeroby, dieta i efekt musi byc!!

Ze mnie kawal lenia jest ktory lubi jesc.

Wystarczylo jednak lekko zmniejszyc posilki i zylka jest :)

No tluszczu nie zgubie miejscowo, ale bez ćwiczeń kaloryfer będzie mizerny :)

A po ćwiczeniach robi się wyraźniejszy jak już się zrzuci troszke sadła. Miewałem przez chwile prawie widoczny, gdy udawało mi się zejsc w okolice 78-83 kg, ale generalnie moja waga to 90-85 kg.

Czesto silownia zima - ale to akurat na szczescie mamy w szkole.

A jak jest silka zajeta to mniej wiecej raz na tydzien 500 przysiadow 5cioma seriami po setke. Raz na tydzien bo pozniej mam problemy z chodzeniem... a co dopiero z przysiadami :). Co do pompek... to juz gorzej, te miesnie niestety zaniedbalem. Mam tez drazek do podciagania, no i czasem robie brzuchy wieczorem jak nie moge zasnac :D.

To już lepiej tylko 1-2 w tyg. robic sporo przysiadów (np: 600? jak dla ciebie), a w pozostałe 5-6 dni robić po 60-90 (3*25) tak dla podtrzymania kondycji.

Każdorazowe męczenie nóg na maxa dzień po dniu do niczego nie prowadzi. Mięśnie muszą dojśc do siebie by był postep.

A poza tym jak bez problemu robisz 100 przysiadów nawet w 5-tej serii, to wex sobie jakis ciężar, nawet 5 kg. Wg. mnie 60 przysiadłow z 5 kg, to lepsza zabawa niż 100 bez 5 kg :wub:

tylko z obciążaniem trzeba uważać. pięć kilo to nie problem przy przysiadach, ale nie powinno się zginać nóg więcej niż 90*. tak przynajmniej czytałem.

ja ćwiczę tyle ile mam czasu wieczorem, czyli mało :D . a rano coś nie mogę się zmobilizować...

Przy przysiadach powinno sie przestrzegac takich zasad jak:

- Stopa cala na ziemi przez caly przysiac. nie mozna odrywac piety od ziemi jak tlow schodzi na dol

- kolana nie powinny wychodzic za swiatlo stop

- tlow pionowo - najlepiej znalezc sobie jakis punkt na scianie i ciagle sie na niego patrzec (moze byc zdjecie jakies ladnej pani :) )

- nie zginac kolan powyzej 90* - jak napisal juz wyzej majster

- najlepszy jest efekt jak sie wolno schodzi na dol i dynamicznie ponosi cialo

To chyba tyle z tego co pamietam.

A co do innych cwiczen to niedawno kolega pozyczyl mi fajne urzadzonko do miesni rąk - uscisku. wyglada to mniej wiecej tak: http://www.sportowo.pl/main/img.php?f=pict_mid&i=000546

I efekt widac bardzo szybko. A poza tym swietna sprawa jak sie czlowiek nudzi na lekcjach albo czeka na autobus :).

A ja a propos tego urządzenia, które zaprezentował Cybula: przy rozginaniu bezwzględnie unikać efektu sprężyny. Przytrzymać sobie drugą ręką i rozgiąć palce bardzo powoli. W przeciwnym razie po krótkim czasie mamy stawy z głowy.

Pozdrówko ostrzegawcze :)

A co do innych cwiczen to niedawno kolega pozyczyl mi fajne urzadzonko do miesni rąk - uscisku. wyglada to mniej wiecej tak: http://www.sportowo.pl/main/img.php?f=pict_mid&i=000546

I efekt widac bardzo szybko. A poza tym swietna sprawa jak sie czlowiek nudzi na lekcjach albo czeka na autobus :).

a to urządzonko rozwija mięśnie palców czy jeszcze jakieś bo i sie zdaje ze jeszcze te między nadgarstkiem a łokciem (zapomniałem jak sie nazywają)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...