siwyex Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam ! Dziś mnie napadło takie pytanie czy Wy także prócz rowerowania wykonujecie jakieś domowe ćwiczenia typu pompki, przysiady, brzuszki itp ? Ja staram się codziennie zrobić w granicach 50 - 60 pompek ... Od czasu do czasu 30 - 50 przysiadów (dużo daje na uda) Brzuszki, także od czasu do czasu ok 50 - 100 (na brzuszek, aby robiła się drabinka - już parę porządnych szczebli jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Owszem, poranna rozgrzeweczka: parę ćwiczeń rozciągających + 12 podciągnięć na drążku (nachwytem) + 20 pompek. I dzień od razu staje się piękniejszy Pozdrówko minimalistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja jeszcze nie ale muszę się wziąć w garść i robić tak jak ty - pompki, przysiady i w szczególności brzuszki (bo to co mam na brzuchu to "farelka" a nie kaloryfer ) A ćwiczycie rano, wieczorem, w ciągu dnia czy tylko gdy macie czas? I jeszcze jak robicie np. 70 brzuszków to lepiej zrobić je za jednym zamachem czy np. 35 rano i 35 wieczorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 kaloryfer? u mnie już prędzej termofor:P Ja nie ćwiczę. Leniuch jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 No ja ćwicze, około 15 km biegania w tygodniu, do tego siłownia, kazda częśc ciała raz na tydzień (3-4 treningi w tyg). A od 2 tyg. jeszcze pływanie w jeziorkach ps. od 15 lat DZIEŃ W DZIEŃ robie brzuszki!! bez wyjątku! I kaloryfera jak nie widac, tak nie widać choć pewno jest, ale pod 3 cm tłuszczyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Polecam kupić kółko do ćwiczeń. Świetne do ćwiczenia ramion, brzucha i pleców i zdecydowanie efektywniejsze od zwykłych brzuszków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 A ćwiczycie rano, wieczorem, w ciągu dnia czy tylko gdy macie czas? O jakim my czasie mówimy? Na parę ćwiczeń wystarczy Ci 10min (takie jak ja robie) Staram się robić to rano i wieczorem + czasem (raczej rzadko) po południu... Swego czasu korzystałem z siłowni raz w tygodniu, ale szybko mi się to znudziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o_LuCaS_o Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Cześć! Polecam kupić kółko do ćwiczeń. A cóże to jest za kółko? Mogłbyś jakiegos linka podrzucić, proszę? Pozdrawiam! o_LuCaS_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja ciwiczę szczęście coraz regularniej (rozgrzeweczka z rana; 30 pompek, 30 brzuszków, 30 przysiadów, jeśli znajdę jakiś drążek to podciągnę się parę razy) ale raczej na poprawienie humoru z rana niżeli dla jakiejś wybitnie uformowanej sylwetki. Znaczy, że u mnie ten kaloryfer też zdaje się chować pod wałkiem tłuszczu ; ) Cześć!A cóże to jest za kółko? Mogłbyś jakiegos linka podrzucić, proszę? Pozdrawiam! o_LuCaS_o Pewnie chodzi o coś w guście: --0-- . Klęka się na kolanach, chwyta drążki wystające po obydwóch stronach kółka i lecisz po ziemi przód-tył i w nieskończoność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Wszedzie gdzie czytalem zaleca sie nam silownie w okresie zimowym. Kobiety powinny caly rok pykac na silowni. Ja osobiscie odpuscilem silownie, brak sily i energi po treningi na rowerze. Zima na bank wroce bo chce zlapac pare kg mieska jeszcze evo robisz brzuszki od 15 lat ale niestety nie wiesz ze tluszczu nie zgubisz miejscowo! Podstawa to dieta na 0 lub z bilansem ujemnym(100-300kcal) Najlepiej zoragnizowany trening silowy HIIT, aeroby, dieta i efekt musi byc!! Ze mnie kawal lenia jest ktory lubi jesc. Wystarczylo jednak lekko zmniejszyc posilki i zylka jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 No tluszczu nie zgubie miejscowo, ale bez ćwiczeń kaloryfer będzie mizerny A po ćwiczeniach robi się wyraźniejszy jak już się zrzuci troszke sadła. Miewałem przez chwile prawie widoczny, gdy udawało mi się zejsc w okolice 78-83 kg, ale generalnie moja waga to 90-85 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz112 Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 a ja... A ja nie ćwiczę jestem w GIM i wystarczy ze gościu przegoni nas kilka kółek na bieżni, rozgrzewka i wystarczy i tak 4 dni w tygodniu. a i po rozgrzewce na siłownie lub pykamy w nogę albo w co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 To kółko to dokładnie to: http://allegro.pl/item196559686_kolko_do_c...y_silownia.html Jest to bardzo prosta i tania rzecz, a efekty ma naprawde całkiem całkiem. Pomimo tego iż często ćwiczyłem mięsnie pleców i brzucha, to następnego dnia po ćwiczeniach z tym kolkiem nie bardzo mogłem się ruszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 @Rudd podłączam się do pytania z rozłożeniem ilości brzuszków na pory dnia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czesto silownia zima - ale to akurat na szczescie mamy w szkole. A jak jest silka zajeta to mniej wiecej raz na tydzien 500 przysiadow 5cioma seriami po setke. Raz na tydzien bo pozniej mam problemy z chodzeniem... a co dopiero z przysiadami . Co do pompek... to juz gorzej, te miesnie niestety zaniedbalem. Mam tez drazek do podciagania, no i czasem robie brzuchy wieczorem jak nie moge zasnac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 500 przysiadów podczas jednego dnia ćwiczeń?? I raz na tydzień . Robisz bardzo głupio. Samo to, że nie możesz później za bardzo chodzić powinno dać Ci coś do myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 To już lepiej tylko 1-2 w tyg. robic sporo przysiadów (np: 600? jak dla ciebie), a w pozostałe 5-6 dni robić po 60-90 (3*25) tak dla podtrzymania kondycji. Każdorazowe męczenie nóg na maxa dzień po dniu do niczego nie prowadzi. Mięśnie muszą dojśc do siebie by był postep. A poza tym jak bez problemu robisz 100 przysiadów nawet w 5-tej serii, to wex sobie jakis ciężar, nawet 5 kg. Wg. mnie 60 przysiadłow z 5 kg, to lepsza zabawa niż 100 bez 5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No faktycznie... teraz pomyslalem ze to troche bez sensu... Ale wasze cenne rady wykozystam pewnie dopiero zima . Bo teraz jak nie jezdze na rowerze to ciagle biegam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 tylko z obciążaniem trzeba uważać. pięć kilo to nie problem przy przysiadach, ale nie powinno się zginać nóg więcej niż 90*. tak przynajmniej czytałem. ja ćwiczę tyle ile mam czasu wieczorem, czyli mało . a rano coś nie mogę się zmobilizować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Przy przysiadach powinno sie przestrzegac takich zasad jak: - Stopa cala na ziemi przez caly przysiac. nie mozna odrywac piety od ziemi jak tlow schodzi na dol - kolana nie powinny wychodzic za swiatlo stop - tlow pionowo - najlepiej znalezc sobie jakis punkt na scianie i ciagle sie na niego patrzec (moze byc zdjecie jakies ladnej pani ) - nie zginac kolan powyzej 90* - jak napisal juz wyzej majster - najlepszy jest efekt jak sie wolno schodzi na dol i dynamicznie ponosi cialo To chyba tyle z tego co pamietam. A co do innych cwiczen to niedawno kolega pozyczyl mi fajne urzadzonko do miesni rąk - uscisku. wyglada to mniej wiecej tak: http://www.sportowo.pl/main/img.php?f=pict_mid&i=000546 I efekt widac bardzo szybko. A poza tym swietna sprawa jak sie czlowiek nudzi na lekcjach albo czeka na autobus . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 A ja a propos tego urządzenia, które zaprezentował Cybula: przy rozginaniu bezwzględnie unikać efektu sprężyny. Przytrzymać sobie drugą ręką i rozgiąć palce bardzo powoli. W przeciwnym razie po krótkim czasie mamy stawy z głowy. Pozdrówko ostrzegawcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Co do ćwiczeń. To rano i wieczorem po 40 pompek. I 100 brzuszków "krótkich" rano. I różne ćwiczenia rozciągające. Pozatym 2 razy w tygodniu karate. To tyle pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz112 Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A co do innych cwiczen to niedawno kolega pozyczyl mi fajne urzadzonko do miesni rąk - uscisku. wyglada to mniej wiecej tak: http://www.sportowo.pl/main/img.php?f=pict_mid&i=000546I efekt widac bardzo szybko. A poza tym swietna sprawa jak sie czlowiek nudzi na lekcjach albo czeka na autobus . a to urządzonko rozwija mięśnie palców czy jeszcze jakieś bo i sie zdaje ze jeszcze te między nadgarstkiem a łokciem (zapomniałem jak sie nazywają)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryzon Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Zapewne też rozwijają mięśnie przedramion, ponieważ podczas ściskania one również pracują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martwa wiewiórka Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 ja nie lubie siłowni za bardzo, chodziłam przez rok, dawno temu i nudziło mi sie w psy bieganie mam zabronione... ale za to pływać bardzo lubię na cwiczenia jestem chyba niestety zbyt leniwa... A masa źle wykonywanych brzuszków dały w kość mojemu biednemu kręgosłupowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.