Toomp Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 W piątek planowałem, że pojadę w sobotę na wycieczkę z Wrocławia do Paczkowa i przy okazji pobiję swój rekord w długości jednorazowej wycieczki. Niestety okazało się, że zapomniałem ustawić budzika i zaspałem. Oczywiście na wycieczkę pojechałem, choć dopiero wyszedłem z domu przed 11-nastą. O jeździe do Paczkowa nie było, co marzyć, bo już było za późno, ale postanowiłem, że pojadę do Strzelina i zobaczę jak wygląda trasa jak będę się wybierał do Paczkowa. Dojechałem do Strzelina, zwiedziłem Rynek i stwierdziłem, że jeszcze mam dużo czasu i szkoda jest wracać już do domu. Postanowiłem, że jeszcze zdążę pojechać do Henrykowa i tak zrobiłem. W Henrykowie obejrzałem Klasztor Cystersów, nie stety nie miałem gdzie zostawić roweru, aby zwiedzić klasztor w środku. Z powrotem postanowiłem dla urozmaicenia pojechać przez Witostowice->Dobroszów->Gębczyce->Biały Kościół->Strzelin. W Gębczycach dowiedziałem się że są zalane nie czynne kamieniołomy, więc pojechałem je zobaczyć Z Gębczyc pojechałem do Białego Kościoła, a z stamtąd do Strzelina, gdzie wypiłem bardzo dobrą kawę w knajpce i wróciłem do Wrocławia. Cała trasa ode mnie z domu to 153,77 km i rekord po mimo późnego wyjazdu z domu poprawiłem, choć nie o, tyle co miałem zamiar. Pozostałe fotki z wycieczki na stronie http://toomp.fotosik.pl/albumy/193241.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Nic tylko pozazdroscic Moja maszinku niestety stoi i sie kurzy. Nie mam kiedy jezdzic. Od rana do poznego wieczora jestem na wyjazdach terenowych i nie zapowiada sie zadna zmiana przez najblizsze 2 tyg., bo wyjezdzam dalej w teren. Studiowanie geologii to super sprawa... Ale niestety cierpi na tym moje zamilowanie do roweru. Zycze wielu ciekawych wypadkow i szerokiej drogi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeze Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Bardzo fajna wycieczka. Może kiedyś się też tam wybiorę. Bo jak widze to ciekawa traska Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.