jo_jacek Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 1.Czy jak sie udam do lekarza sportowego od tak sobie to mi zrobi takie badania ? 2.W ogole lekarz sportowy je robi ? 3.Moze da sie gzies prywatnie ? jak tak to jak szukac doktorka ? jaka moze byc cena ? 4. Jak to w ogóle jest? Pytam bo zwykle zanim sie odstane do lekarza sportowego to jest siedzenie od 8:00 to 14 w kolejce i jak ostatniosie dostalem 9w innym celu)to mnie odesłał po skierowanie :/ Badania maja miec na celu przede wszystkim wyznaczenie HRmax jak sie da to progu mleczanowego i cokolwiek tam jeszce sie da :wink: p.s. jak byc pro to pro :wink: Edit: wlasnie mnie osoby na gg poinformowaly ze to nie tak prosto.. Moze ktos wie gdzie gdzies na pomorzu sie da i w jakiej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Normalne badania wydolnościowe są dosyć drogie (od 200 wzwyż). Na pomorzu to nie bardzo się orientuje z racji mojej lokalizacji. Ja miałem robione mniej pr0 badania na zgrupowaniu SZKol. Test Conconiego na trenażerze z założonym Polarem Protrainer. Potem według czasu przejechanego ustalano z uśrednionej tabeli VO2 Max i moc średnią. A na kompie wykresik z Polarka i m.in. próg mleczanowy i HRMax. Po Conconie nie można się utrzymać na nogach za bardzo, a podczas jazdy dyszy się jak lokomotywa więc nie polecam robić testu jak mamy wkrótce starty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryzon Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 W kalendarzu treningowym z Magazynu Rowerowego znalazlem artykuł o badaniach wydolnościowych, powinien Cię zaciekawić http://img341.imageshack.us/img341/4835/badaniagw0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Z tego co pamietam byl juz jakis temat o tym i byly wypisane rozne miejsca, gdzie takie badania mozna zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Spirometria (badanie pojemności płuc) w zakres takich badań wchodzi, czy można ją oddzielnie zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 No pewnie, że można. Jak jesteś z Poznania to na Szamarzewskiego (bliżej Szpitalnej). Nie tylko pojemność płuc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mad Max Zaklad Fizjologi na Poznanskim AWF prof. Jastrzebski, jest mozliwosc poznania kilku parametrow dokladniej(prog AT, mleczan, strefy tetna itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Wrocław -> Stadion Olimpijski, trzeba się wcześniej zarejestrować i ponad miesiąc czekania. Ja robiłem 22.czerwca.2007r. ostatnio. Koszt takiej imprezy to 300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dzięki chłopaki za namiary. W Poznaniu studiuję więc pewnie się przejdę w roku akademickim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.