Skocz do zawartości

[Badania] Wytrzymałościowe - gdzie ?

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

1.Czy jak sie udam do lekarza sportowego od tak sobie to mi zrobi takie badania ?

2.W ogole lekarz sportowy je robi ?

3.Moze da sie gzies prywatnie ? jak tak to jak szukac doktorka ? jaka moze byc cena ?

4. Jak to w ogóle jest?

Pytam bo zwykle zanim sie odstane do lekarza sportowego to jest siedzenie od 8:00 to 14 w kolejce i jak ostatniosie dostalem 9w innym celu)to mnie odesłał po skierowanie :/

Badania maja miec na celu przede wszystkim wyznaczenie HRmax jak sie da to progu mleczanowego i cokolwiek tam jeszce sie da :wink:

p.s. jak byc pro to pro :wink:

Edit: wlasnie mnie osoby na gg poinformowaly ze to nie tak prosto..

Moze ktos wie gdzie gdzies na pomorzu sie da i w jakiej cenie ?

Normalne badania wydolnościowe są dosyć drogie (od 200 wzwyż). Na pomorzu to nie bardzo się orientuje z racji mojej lokalizacji. Ja miałem robione mniej pr0 badania na zgrupowaniu SZKol. Test Conconiego na trenażerze z założonym Polarem Protrainer. Potem według czasu przejechanego ustalano z uśrednionej tabeli VO2 Max i moc średnią. A na kompie wykresik z Polarka i m.in. próg mleczanowy i HRMax. Po Conconie nie można się utrzymać na nogach za bardzo, a podczas jazdy dyszy się jak lokomotywa więc nie polecam robić testu jak mamy wkrótce starty :P

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...