Toosh Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Co myślicie o takim wynalazku? http://www.allegro.pl/item194522374__musli...teraz_50zl.html Idzie lato, a to ciagnie za soba codzienny rower i minimum 2 batoniki na kazdy wyjazd, co daje 3zl dziennie, 90zl miesiecznie, a to juz sporo. Produkty na batoniki darmowe nie sa, ale koszt produkcji 1szt. wynosi podobno 15-20gr. Płatki owsiane, mleko, jogurt, miód, owoce, cynamon itp. co sie pod reke nawinie i moze wyjsc cos ciekawego ;>. A uzywanie maszynki zwróci się po 3 tyg.
Blue Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Pytanie - czym zalewac zeby potem batonik nie był klejący a nie rozłaził się? Przy okazji zeby toto nie było tłuste[bo ja tylko widze tutaj czekolade].
bikerman Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Moim zdaniem szkoda zachodu.....u mnie w markecie pojawiły sie batoniki musli w kilku smakach jakiejś niemieckiej firmy....wszystko było by normalnie gdyby nie cena.....całe 42 grosze:) i teraz zjadam je masowo
bartek_1990 Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Co to za market ? A Toosh z taką maszynką otworzy masową produkcje
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Maja 2007 Mod Team Napisano 21 Maja 2007 Jak się na to patrzę to widzę przed oczami Tv market lub inne mango :] ja dziękuję
Gregor Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Może to rzeczywiście coś a`la TV Market - jeśli tak to możesz kupić a oni oferują zwrot pieniędzy, jeśli nie jesteś zadowolony z produktu :twisted: Jeśli to nie TV Market - odradzam.
QWEY564 Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 jak ktoś już chce się w to bawić(robienie batoników) to mam tani przepis. Potrzeba jedynie składników(musli, czekolada, miód) i piekarnika... bierzemy małą foremkę do ciasta ładujemy do niej 1,5-2cm składników, do piekarnika na 5-10min w temp ok 60-80*C na koniec po wyjęciu polewamy wszystko jeszcze miodem albo lepiej: uprzednio przyrządzonym karmelem i wstawiamy w zimne miejsce, jak zastygnie(i karmel zrobi się twardy) to wywalamy wszystko z foremki tniemy ostrym nożem na prostokąty i mamy pr0 batoniki na bika... można jeszcze na dnie foremki ułożyć nasączone wodą wafle(i na górze nadzienia również) wtedy batony się nie rozsypią... Pomysł na to narodził się przed chwilą, jedząc ciasto "hand-made" na bazie orzechów, miodu i musli... w najbliższym czasie przetestuję
Toosh Napisano 21 Maja 2007 Autor Napisano 21 Maja 2007 w sumie ten sposob tez moze byc, troche wiecej na raz sie zrobi, ale podobno w zamrazalniku mozna je przechowywac b. dlugo tu jest jeden uzytkownik maszynki: http://www.forumrowerowe.pl/forum/viewtopi...8621f0656ca3005
dzidzia Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Ciekawe...ale ja chyba bym się tym nie bawił Wolę iść do sklepu i kupić jakieś tanie batoniki
snuffi Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Nie tylko w plusie, w Lidlu jest chyba 15 smakow (z czekolada, bez, w bialej czekoladzie itd) po 50gr W biedronce nawet jest 6szt orzechowych, czekoladowych lub zurawinowcyh po 2, XX A jak nie chcemy to ostatnio w sklepie z odzwykami dla kulturystow dorwalem musli Nutrenda za 99gr Dla mnie maszynka ciekaw ale nie warta zachodu... ale wlasciwie mozna by poeksperymantowac
jurasek Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 patrząc na inne przedmioty sprzedającego śmierdzi mi TV market w kalkulacjach batoników home made pomijacie koszt energii , wody i wkładu robocizny poza tym słodkości na trase ? zawsze mnie mdli wole kanapkę z żółtym serem
manio49 Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 szkoda zachodu z tym ustrojstwem w lidlu dobre batoniki są po 50 groszy
bartek_1990 Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 Jutro ide poszukac batoników do lidla, bo dzisiaj mi sie juz nie chce
Topola Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 Tutaj jest fajny przepisik na batonika : http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis20646.html Mniam
srebrny ford Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 Jeśli mowa o Lidlu to ja czasami korzystam z dostępnego tam mleka kakaowego zagęszczonego w tubce.
Ecia Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 A ja kilka dni temu zrobiłam te batoniki z przepisu, który podała Topola - wyszły bardziej jak ciasto, bo dość miękkie, ale w smaku dobre . Może za krótko piekłam, choć w zalecanej temperaturze i dłużej niż 60 min. Pozdrówko własnoręczne
Ecia Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 Tak... ból brzucha z przejedzenia Pozdrówko łasuchowate
SQEERN Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 w makro są batoniki Corny bardzo tanio ( nie pamiętam ile ) ale jest warunek - trzeba kupić całe pudełko 12batonów nie mówiąc o tym że żeby wejść do tego sklepu trzeba mieć specjalną karte __________________ Pzdrawiam SQEERN ps - fajną, tanią odzież rowerową tam sprzedawają i nie tylko odzież
pyootr Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 Tutaj jest fajny przepisik na batonika : http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis20646.html Mniam Zrobiłem i muszę przyznać, że są świetne tylko należy dodać mniej mleka bo wychodzi zupa a nie masa. A zamiast cukru dodałem glukozę. Pozostaje tylko sprawdzić je w boju.
Ecia Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 A ile mleka dodałeś? I czy z glukozą to nie będzie za mało słodkie? Przy okazji: jeśli ktoś nie lubi ulepków, a nie dysponuje brązowym cukrem - warto białego dodać mniej, góra 1/2 szklanki, ponieważ brązowy cukier jest dużo mniej słodki niż biały. Pozdrówko z uwagą
pyootr Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 A ile mleka dodałeś?I czy z glukozą to nie będzie za mało słodkie? W przepisie podane jest że należy dodać 3 i 1/3 szklanki mleka, ale już po wlaniu 2 szklanek zrobiło się coś na kształt zupy ale jak płatki nasiąknęły to wszystko wróciło do normy. Czyli pozostałem przy dwóch szklankach mleka ale też płatków wsypałem trochę więcej. Dla mnie jest w sam raz słodkie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.