Skocz do zawartości

[PKP] Warszawa - Suwalki?

Jacek23

Rekomendowane odpowiedzi

musisz wejść na www.pkp.pl tam w logo po prawej na górze wpisujesz Warszawa (tu nazwe dworca. np centralny) i docelowo wpisujesz suwałki.

Za rower płaci się 4,50 (chyba) + należność za bilet. Jest połączenie bezpośrednie bo sprawdzałem. (przynajmniej na dzisiaj :))

Rower wkładasz do wagonu rowerowego i siadasz w tym wagonie i widzisz rower przez szyby lub jak nie ma do pierwszego przedziału w pierwszym wagonie lub ostatniego w ostatnim.

Ja w sobote jechałem tak i siedzieliśmy przy rowerach więc nie było problemu.

No tak, pytam jak to z warszawy do suwalk ,bo rok temu jak jechalismy, to mial byc dla rowerow wagon, byl ale to byl wydzielony wagon na poczatku tyle ze zwykly z siedzeniami caly, i te rowery tak musialy lezec porozwalane:(

No nie wszedzie luksusy. Aha i dodam jeszcze ze jak malo ludzi to i do przedziału rower wepchniesz. Tylko czasem mogą wystąpić problemy z skręceniem do przedziału zwłaszcza jak masz fulla z dużym skokiem:) ale Ciebie to raczej nie dotyczy:)

I dobrze jest zabezpieczyć rower tak, żeby nic nie ubrudził i nie poniszczył. Kierownik pociągu może się przyczepić jak zobaczy, że rowerek brudną korbą ociera o siedzenia. Ogólnie w pośpiechach jest zazwyczaj problem bo nie ma nawet zwykłych przedziałów bagażowych jak w osobowych, tylko rower musi stać w przejściu (dlatego zaleca się wsiadanie na końcach pociągu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...