Kemot Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Witam zastanawiam sie gdzie przymocować torbę szkolną do roweru na dalsze wyprawy. Na dalekie odległości taka torba na plecach to raczej udręka, macie może jakiś pomysł gdzie ja zawiesić w rowerze bez bagażnika.
stefe Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Chodzi o plecak? Przejechałem z czymś takim tysiące km. Nie jest źle. Ale jak nie wozisz za dużo rzeczy pomyśl o torebce podsiodłowej. U mnie mieszczą się narzędzia, linka do przerzutki, dętka, dwie śruby podsiodłowe (łączące siodło ze sztycą), zdarzyło się, że pękła. Telefon, coś do jedzenia w kieszeniach. Pompka i picie na rowerze.
Kemot Napisano 21 Maja 2007 Autor Napisano 21 Maja 2007 tak to jest plecak, zamierzam tam wozić kurtkę jakieś jedzenie, ewentualnie aparat może jakieś klucze do napraw. Zastanawiałem się o tej torebce pod siodło ale zrezygnowałem gdy podobno często sie urywają mocowania. Mam taki trójkąt ale strasznie badziewny, zbrudzony. A co do tego plecaka, jest taki stelaż na kierownice właśnie pod plecak .
Mr0wa_1991 Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Moze sprobuj przypiac ten plecak "zipami" (takimi plastikowymi paskami zaciskowymi ) do ramy? Za te "ucho" z gory plecaka i za szelki... Ale PRIMO musialbys miec duzy zapas tych paskow bo co wyprawe trzebaby je odciac od ramy :mrgreen: DUO strasznie by tym telepalo na wybojach. IMO pozostaje kupic jakis plecaczek rowerowy (cos takiego http://www.allegro.pl/item194192044_profes...ak_gratis_.html )
Mefisto Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 no niestety ale taką ilość rzeczy to zmieścisz tylko w sakwach albo właśnie plecaku. Nie wiem jaki masz plecak ale ja nie narzekam na mój plecak "szkolny". Inna sprawa to fakt, że to plecak turystyczny :wink: Są jeszcze wynalazki typu torba na kierownicę ale ją stosuje się raczej w ostateczności gdy skończy się miejsce na bagażniku, ewentualnie gdy nie chce się jeździć szybko i opór powietrza i obciążenie kierownicy nie stanowią takiego problemu. Myślę, że dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem będzie mały plecak turystyczny. Ja mam taki z tym, że wersję "cywilną" (szkolną) i na rowerze bardzo dobrze się sprawdza. Ale co najważniejsze jest znacznie bardziej uniwersalny od plecaka stricte rowerowego. No chyba, że zależy Ci właśnie na plecaku tylko na rower.
bikerman Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 zawsze mozesz kupić taką torbe turystyczną montowaną ze stalażem na kierownicy....jest ona dosc duża żebys pomieścił wszystkie rzeczy które wyżej wymieniłeś.....na allegro ostatnio takie za 40 zł widziałem....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.