Kemot Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam Dzisiaj na moim łańcuchu szukałem spinki do rozpięcia łańcucha. Spinki nie znalazłem ale znalazłem krzyżyk tak jakby na śrubokręt krzyżakowy ale jest to zbyt płytkie by to "odkręcić". Jak myślicie do czego to może być. Czy istnieją domowe sposoby na rozkucie łańcucha bez uzycia imadełka lub śruby i młotka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Wrzucilbys fotosa. Co do domowych sposobow..to nie wiem czy nie taniej jest kupic sciagacz. Powod? Sciagaczem wypchniesz sworzen tak by nie wypadl z lancucha...a dalo sie rozpiac lancuch. Chyba ze masz sporo czasu i chcesz kombinowac jak wbic go rowno z powrotem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam. Młotkiem i gwozdziem też możesz rozkuć łańcuch nie wybijając sworznia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Zendel co ty gadasz... jak chcesz rozkuc nie wybijając stworznia? Mozna go wybic tak zeby nie cały wyszedł, a pozalał na rozpięcie łańcucha ale tak czy owak ciężko bedzie potem ten stworzeń wbić prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Trochę źle to napisałem, ale chodziło mi o wybicie sworznia, ale nie całkowite (aby nie wyleciał). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 kemot , a po jakiego grzyba chcesz rozkuwać łańcuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemot Napisano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Trochę źle to napisałem, ale chodziło mi o wybicie sworznia, ale nie całkowite (aby nie wyleciał). Pozdrawiam. boje się że gdy kupię te imadełko to nie rozkuje łańcucha bo to stary rower 14lat Romet canyon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 a budowa lancucha jest praktycznie taka sama jak 14 lat temu i na pewno rozkujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.