Skocz do zawartości

[napinacz]

nastySX

Rekomendowane odpowiedzi

hm... jak dla mnie to nie slychac go prawie wcale ( jesli jest dobre zamontowany ) a co do przekręcenia napinacza to dzieje sie tak tylko jak za slabo przykrecisz miske suportu albo poprostu sie poluzuje :D

Przypomina tylko poraz kolejny, że należy w takiej sytuacji kupić specjalny suport, tzw. "E-type". Jesli kółeczko w shiftguidzie jest takie samo jak w boxguidzie to trzeba będzie trochę zadbać o ciszę, tzn psikać, bądź smarować co jakiś czas.

Pozdro.

mam korby i suport truvativ hussefelt, z tego co widze to wystarczy tylko po wykreceniu prawej miski zdjąć jedną uszczelkę i zastąpić ją blachą z napinacza (z tego co zobaczyłem na zdjęciach zdaje mi się ze ma nawet tą samą grubość).

czekam na przesyłkę, zobaczymy co z tego wyjdzie;]

jak to jest z hałasem tego napinacza?

faktycznie słychać wyraźnie jego prace?

instalujemy go między ramą a suportem, czy zdarza się że docisk jest niedostateczny i powoduje przekręcenie napinacza?

kupiłem 2 łożyska maszynowe i przerobiłem rolkę napinacza ze ślizgowej na łożyskowaną, chodzi to pieknie, nie łapie luzów i pracuje tak cicho jakby wcale nie było napinacza :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...