nastySX Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 jak to jest z hałasem tego napinacza? faktycznie słychać wyraźnie jego prace? instalujemy go między ramą a suportem, czy zdarza się że docisk jest niedostateczny i powoduje przekręcenie napinacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 hm... jak dla mnie to nie slychac go prawie wcale ( jesli jest dobre zamontowany ) a co do przekręcenia napinacza to dzieje sie tak tylko jak za slabo przykrecisz miske suportu albo poprostu sie poluzuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nastySX Napisano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 dzieki za info, zaraz zamówie:) myśle ze z suportem i korbą tej samej firmy bedzie działać bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 nie bedzie bo niby dlaczego mialy by byc problemy tylko zaloz to gdzies gdzie maja pojecie z montarzem napinaczow pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nastySX Napisano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 nie bedzie bo niby dlaczego mialy by byc problemy tylko zaloz to gdzies gdzie maja pojecie z montarzem napinaczow pozdro chyba sam to zrobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 chyba sam to zrobie:) to tym bardziej musisz miec pojecie a jak nie masz to oddaj do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Przypomina tylko poraz kolejny, że należy w takiej sytuacji kupić specjalny suport, tzw. "E-type". Jesli kółeczko w shiftguidzie jest takie samo jak w boxguidzie to trzeba będzie trochę zadbać o ciszę, tzn psikać, bądź smarować co jakiś czas. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 kolega mi shifta i nie smarowal jeszcze nigdy kolka i chodzi cicho a napinacz ma od jakiegos roku :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nastySX Napisano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 mam korby i suport truvativ hussefelt, z tego co widze to wystarczy tylko po wykreceniu prawej miski zdjąć jedną uszczelkę i zastąpić ją blachą z napinacza (z tego co zobaczyłem na zdjęciach zdaje mi się ze ma nawet tą samą grubość). czekam na przesyłkę, zobaczymy co z tego wyjdzie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a tak z ciekawosci to bedizesz uzywal przezutki przerzutki przedniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxxis24 Napisano 25 Maja 2007 Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 jak to jest z hałasem tego napinacza?faktycznie słychać wyraźnie jego prace? instalujemy go między ramą a suportem, czy zdarza się że docisk jest niedostateczny i powoduje przekręcenie napinacza? kupiłem 2 łożyska maszynowe i przerobiłem rolkę napinacza ze ślizgowej na łożyskowaną, chodzi to pieknie, nie łapie luzów i pracuje tak cicho jakby wcale nie było napinacza :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nastySX Napisano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ogór tak, używam. przydają mi sie dwa blaty. Maxis24 z tego co wyczytałem w opisie to ten napinacz jest na maszynówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nastySX Napisano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 dzięki Panowie, dzis zmontowałem zabaweczke wszystko ładnie działa pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.