Maki Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Mam banalne pytanie. Czy kasetę powinno dokręcać się lekko czy ile sił w rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Najlepiej z taką siłą (takim momentem), jaka jest napisana na nakrętce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Czyli 40 Nm tak jakbyś na metrowej dźwigni powiesił 4 kilogramy, albo na 50 centymetrowej - 8 kg. Czy to dużo? Nie. Stając nogą na 20 centymetrowym kluczu i ważąc 60 kg generujemy 120 Nm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Jeśli masz bacik i klucz to się pobaw i zobacz, co się będzie działo podczas jazdy z kasetą, jak przykręcisz ją za lekko i dobierz sobie odpowiednio silne dokręcenie, które Ci i jej będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Jak dla mnie powinno być tak dokręcone, że kaseta nie ma luzu na bębenku, ewentualnie troszkę mocniej dla pewności. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bauer1000 Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ale dokręcając kasetę nie likwidujesz luzu na bębenku, ja polecam zabrać kolo, kasetę i klucz, udać sie do mechanika samochodowego on powinien mieć klucz dynamometryczny, ja zawsze od sąsiada pożyczam i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.