Wilku89 Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 witam. dzis pierwsza testowa jazda nowych manetek xt sl-m760 rapid fire plus 2007r. Chodzi to przepieknie, cos niesamowitego no ale zbyt piekne nie moze trwac wiecznie... jadac po szosie przechodza drgania z nawierzchni na rower prawda? i niestety szybka z monitorkiem pokazujacym przelozenia od lewej manetki caly czas szumi/zgrzyta. Szum ustepuje gdy dotkne palca tej szybki, gdy palca zdejme znowu szumi. To jest bardzo wkurzajace Mieliscie taki problem kiedykolwiek? Jesli to samo nie przestanie, to bede zmuszony chyba oddac na gwarancje, aby mi wymienili lewą manetkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 hehe mam pomysł wykręc ekraniki i zalep dziury czymś odrazu zyszkasz na wadze i nic nie będzie trzeszczało ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 nie denerwuj mnie prosze o jakies sensowniejsze odpowiedzi, bo sprawa choc błaha, lecz mocno wkurzajaca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Przykreć je mocniej.... ? Albo przyklej kropelka...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 kropelka nie bede kleił, bo zaparuje szybka. Co do przykrecenia, hmm no w sumie moge, lecz srubki mocujaca ekranik sa male bardzo i musze taki maly srubokret wykombinowac skads. Ale po dokreceniu na bank nie bedzie juz tego szumu/zgrzytu? bo jesli nic to nie da, to jestem bezradny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kropelka tego nie dotykaj bo cyjanoakryl Ci zezre szybke /zaparuje bialym osadem/.Rower masz i bedziesz mial,srubokrecik Ci sie przyda,wiec kup jakis za grosze.A w miare inwencji tworczej majac odpowiednia sile w rekach i dobre kombinerki nawet z gwozdzia mozna zrobic maly plaski.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 a nie można po poprostu wziąć jakiś mały nóż??? wierz mi że chętnie bym się zamienił na rower i miał z nim takie problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Wilku89, u mnie też coś tam (chyba) zgrzyta. Olej to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 kup sobie walkman i sprawa zalatwiona! wez do strzykawki odrobine bezbarwnego silikonu i przy pomocy igly wprowadz malutka obrobinke miedzy szybke, a obudowe. to powinno powstrzymac wibracje i nie zniszczy szybki tak jak np. cyjanopan. jesli masz trudnosci z dostepem to poluzuj srubke laczaca czesci obudowy i wtedy wstrzyknij silikon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Jezu jakie systemy i to jeszcze Wilkowi doradzane załatw śrubokręcik dokręć i nigdy nie dotykaj noży, gwoździ ani strzykawek z silikonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 gdyby srubokrecik nie przyniosl oczekiwanych rezultatow tak wlasnie bym postapil! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 nie zapominajcie że Wilku średnio sobie radzi z naprawianiem roweru tak więc pomysł z śrubokrętem uważam za dość ryzykowny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 no na pewno śrubokręt jest mniej ryzykowny niż strzykawki/silikon/nóż lub gwóźdź przy odrobinie szczescia sobie nie zrobi krzywdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Sa ludzie ,ktorzy maja dwie lewe rece i sa "zlote raczki".Bez klasyfikacji i glupich prowokacji..... Dajcie Panowie odrobine luzu i przestancie najezdzac.Zrobil chlop pomylek kilka,poniesli i Wilka....Ilez mozna cos przypominac,troche pokory wobec siebie... Przynajmniej sie umie przyznac.Zeby nie bylo,ze jestem swiety,sam dogryzlem,ale luzu troche. Przyokzaji Wilk,kiedys do szalu doprowadzalo mnie kazde piskniecie roweru,z wiekiem mam to w dupie.....Zyje raz i jade sie zrelaksowac ,a nie wku###ac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 no nie bede sie bawił w jakieś silikony, noze lub gwozdzie, bez przesady, nie chce spierdzielic takich pieknych manetek pozycze srubokret od sasiada, odkrece, jeszcze raz zakrece i pojade zobaczyc, co z tego wyniknie. jesli nic, to oddam na gwarancje, bo nie po to wydaje tyle kasy w rower, by ten nie chodzil, jak nalezy. nie bede olewał takich spraw Sintesi i Adamicki, gdyz przywiazuje ogromne wage do idealnego dzialania rroweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 masz znajomy serwis przecież na pewno chłopcy takiego klienta jak Ty szanują ( ostatecznie trochę kasy u nich zostawiłeś ) poproś ich o koleżeńską pomoc żadnych wynalazków nie stosuj, to sie musi skręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 ok jurek, podjade w poniedzialek i pozycze srubokret, bo w sumie wole srubokret z renomowanej sieci serwisow rowerwocyh wziac, bo wiem, jak byl uzywany i ze nie jest zjechany [nazwy podawac nie bede, by nie robic autoreklamy] niz od sasiada, ktory nie wiadomo, co z tym srubokretem robil. a wiec, dokrece w pon i zdam relacje, czy problem ustapil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Wilku, rozkladasz mnie na lopatki ja bym probowal wcisnac cos miedzy szybke i obudowe. pomysl z silikonem tez jest spoko. oczywiscie minimalna ilosc silikonu a na gwarancje to ci raczej tego nie przyjma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 jak to nie przyjma!? co ty mowisz? kupilem produkt, ktory nazwijmy to jest "zepsuty" wiec gwarancja musi byc bialykomie! ja tego nie spieprzyłem, zalozylem mnaetki i szumi/zgrzyta caly czas, wiec musza to przyjac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 dzialaja? dzialaja. nie ma wiec podstaw do reklamacji. zreszta zrobisz jak uwazasz. nie zapomnij nas tylko poinformowac o przebiegu reklamacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 bo w sumie wole srubokret z renomowanej sieci serwisow rowerwocyh wziac, bo wiem, jak byl uzywany i ze nie jest zjechany [nazwy podawac nie bede, by nie robic autoreklamy] niz od sasiada, ktory nie wiadomo, co z tym srubokretem robil. To żeś Wilku89 dowalił teraz z tym śrubokrętem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 nie, ze dowalilem, tylko moze byc zrabany srubokret i sobie gniazdo w srubie rozwale, a zseriwsu to wiem, ze wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W serwisie rowerowym też może być zjechany... Poza tym wystarczy spojrzeć i odrazu będziesz wiedział jaki jest, bo chyba ślepy jeszcze nie jesteś? A tak poza tym, to może lepiej kupić zestaw takich małych śrubokrętów, zawsze się przydadzą, a jak wiadomo narzędzi nigdy za wiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 no wiem wiem kupie kiedys tam, ale poki, co licze na łaske innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Nawet jak będziesz miał dobry śrubokręt to możesz zniszczyć śrubki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.