Skocz do zawartości

[manetki] Szumy/zgrzyty szybki/ekranu rapid fire

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

witam. dzis pierwsza testowa jazda nowych manetek xt sl-m760 rapid fire plus 2007r. Chodzi to przepieknie, cos niesamowitego :) no ale zbyt piekne nie moze trwac wiecznie... B) jadac po szosie przechodza drgania z nawierzchni na rower prawda? :D i niestety szybka z monitorkiem pokazujacym przelozenia od lewej manetki caly czas szumi/zgrzyta. Szum ustepuje gdy dotkne palca tej szybki, gdy palca zdejme znowu szumi. To jest bardzo wkurzajace :D

Mieliscie taki problem kiedykolwiek? Jesli to samo nie przestanie, to bede zmuszony chyba oddac na gwarancje, aby mi wymienili lewą manetkę ;):)

kropelka nie bede kleił, bo zaparuje szybka. Co do przykrecenia, hmm no w sumie moge, lecz srubki mocujaca ekranik sa male bardzo i musze taki maly srubokret wykombinowac skads. Ale po dokreceniu na bank nie bedzie juz tego szumu/zgrzytu? bo jesli nic to nie da, to jestem bezradny ;)

Kropelka tego nie dotykaj bo cyjanoakryl Ci zezre szybke /zaparuje bialym osadem/.Rower masz i bedziesz mial,srubokrecik Ci sie przyda,wiec kup jakis za grosze.A w miare inwencji tworczej majac odpowiednia sile w rekach i dobre kombinerki nawet z gwozdzia mozna zrobic maly plaski....

kup sobie walkman i sprawa zalatwiona!

wez do strzykawki odrobine bezbarwnego silikonu i przy pomocy igly wprowadz malutka obrobinke miedzy szybke, a obudowe. to powinno powstrzymac wibracje i nie zniszczy szybki tak jak np. cyjanopan. jesli masz trudnosci z dostepem to poluzuj srubke laczaca czesci obudowy i wtedy wstrzyknij silikon.

Sa ludzie ,ktorzy maja dwie lewe rece i sa "zlote raczki".Bez klasyfikacji i glupich prowokacji.....

Dajcie Panowie odrobine luzu i przestancie najezdzac.Zrobil chlop pomylek kilka,poniesli i Wilka....Ilez mozna cos przypominac,troche pokory wobec siebie...

Przynajmniej sie umie przyznac.Zeby nie bylo,ze jestem swiety,sam dogryzlem,ale luzu troche.

Przyokzaji Wilk,kiedys do szalu doprowadzalo mnie kazde piskniecie roweru,z wiekiem mam to w dupie.....Zyje raz i jade sie zrelaksowac ,a nie wku###ac.

no nie bede sie bawił w jakieś silikony, noze lub gwozdzie, bez przesady, nie chce spierdzielic takich pieknych manetek ;) pozycze srubokret od sasiada, odkrece, jeszcze raz zakrece i pojade zobaczyc, co z tego wyniknie. jesli nic, to oddam na gwarancje, bo nie po to wydaje tyle kasy w rower, by ten nie chodzil, jak nalezy. nie bede olewał takich spraw Sintesi i Adamicki, gdyz przywiazuje ogromne wage do idealnego dzialania rroweru.

ok jurek, podjade w poniedzialek i pozycze srubokret, bo w sumie wole srubokret z renomowanej sieci serwisow rowerwocyh wziac, bo wiem, jak byl uzywany i ze nie jest zjechany [nazwy podawac nie bede, by nie robic autoreklamy] niz od sasiada, ktory nie wiadomo, co z tym srubokretem robil.

a wiec, dokrece w pon i zdam relacje, czy problem ustapil.

bo w sumie wole srubokret z renomowanej sieci serwisow rowerwocyh wziac, bo wiem, jak byl uzywany i ze nie jest zjechany [nazwy podawac nie bede, by nie robic autoreklamy] niz od sasiada, ktory nie wiadomo, co z tym srubokretem robil.

To żeś Wilku89 dowalił teraz z tym śrubokrętem...

W serwisie rowerowym też może być zjechany... Poza tym wystarczy spojrzeć i odrazu będziesz wiedział jaki jest, bo chyba ślepy jeszcze nie jesteś?

A tak poza tym, to może lepiej kupić zestaw takich małych śrubokrętów, zawsze się przydadzą, a jak wiadomo narzędzi nigdy za wiele... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...