Nasti Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 We wtorek nawaliły mi moje słuchawki. Muszę kupić coś nowego. Zastanawiałem się nad creative ep-630 a sennheiserami cx-300. W wersjach OEM jest między nimi około 10 zł różnicy. Czy warto dopłacić tą "dychę" do sennheiserów czy wziąć jednak creative'a?
Ślawus Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 Cx'y i EP'ki to identyczne słuchawki różniące się jedynie logiem, wtyczką (sennheisery mają L-kowatą, EP prostą), symetrycznością przewodu. Czytałem również że sennheisery są bardziej zbalansowane, a ep'eki mają mocniejszy bas. nie słuchałem nigdy jak grają Cx'y, ale z Ep jestem zadowolony.
bilskij Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 Ja aktualnie uzywam tych creative. Nic tylko polecic...Swietne brzmienie, swietny bass i w ogole...Za ta cene, to nic tylko kupowac Z sennheiserami nie mialem stycznosci, lecz mimo to bardzo polecam Ci te creativy POzdro
Mod Team Odi Napisano 19 Maja 2007 Mod Team Napisano 19 Maja 2007 Creative też mogę z czystym sumieniem polecić. Dla mnie są rewelacyjne. Skoro jednak Ślawus pisze, że Sennheisery mają wtyczkę w kształcie "L" to je bym wybrał bo to wygodniejsze.
bilskij Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 W zupelnosci zgadzam sie z Odim Wybor teraz nalezy do Ciebie Pozdro!
Leo Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 Wybór należy do ciebie http://forum.mp3store.pl/index.php?showtop...nnheiser+cx-300 Sam użytkuję EP-635 i mogę je z czystym sumieniem polecić, świetne słuchawki , bardzo dobrze graja świetny bass i tłumią dzwięki dopływające z zewnątrz a co najwarzniejsze mają "zintegrowaną" zmycz przez co można wygodnie powiesić sobie całość na szyji i nie ma juz więcej plątaniny kabli.
ukaniex Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 Sennheiser MX 500 oem Sennheiser CX-300 Creative EP-380 Koss Spark
GZA20 Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 A ja polecam Sennheisery Mx ale model 50. Sam je kupiłem jakieś 2 miechy temu bo wcześniejsze sencheisery się połamały . Tak czy siak głównie polecam te słuchawki z prostej przyczyny. One się nie połamią nawet po silnym upadku. Jedynie co się może stać to urwać kabel przez mocne szarpnięcie. Ale wszystkie elementy które w innych słuchawkach wykonane są z plastiku, w przypadku MX 50 wykonane są z czegoś co przypomina gumę. Są giętkie i świetnie się trzymają w uchu. Cena: 60 zł ale naprawdę warto je kupić. I ważna rzecz na która trzeba zwrócić uwagę: Mają impedancje aż 64 omy. Z tego powodu w niektórych odtwarzaczach, szczególnie tych tańszych może spowodować że będą grać dosyć cicho nawet przy max podgłośnieniu. Także należałoby sprawdzić moc wyjściową playera z którego się korzysta.
Nasti Napisano 19 Maja 2007 Autor Napisano 19 Maja 2007 Wezmę chyba jednak e'pki. Sporo kumpli ma i sobie chwali. Jednak mam jeszcze jedno pytanko. Jeden z userów napisał mi na pw, że wersja oem to podróbka. Czy to prawda?
bert Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 no jeśli OEM to zawsze jest taka możliwość (niby pewniej w oryginalnym pudełku) generalnie na allegro było troszkę podróbek tu link do tematu podróbek epk-ków i Cx-ów na forum mp3 http://forum.mp3store.pl/index.php?showtop...mp;#entry181196
Nasti Napisano 19 Maja 2007 Autor Napisano 19 Maja 2007 No właśnie. Koleś w mojej mieścinie sprzedaje po 30 zł na allegro wersję oem więc za przesyłkę nic bym nie płacił. W boxie kosztują około 60-70 zł na allegro:(
bert Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 znalazłem taką ofertę Cx300 co prawda nie chodzi o cenę ale dają na zdjęciach porównanie do fałszywek może to coś Ci da http://www.allegro.pl/item195452518_nowe_s..._podrobki_.html
Ślawus Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 Bert, akurat takim porównaniem z allegro bym się nie sugerował, prędzej bym poszukał na http://forum.mp3store.pl Z tego co wiem, to właśnie ten allegrowicz z podanej u Ciebie w linku aukcji wprowadzał sporo podróbek do obrotu. Swoją drogą to ja kupiłem ep'eki w zwykłym sklepie komputerowym we wrocku za 65 zł, a okazało się że np. w empiku były do kupienia za 60zł (na razie najtaniej jak widziałem). Na allegro bym nie ryzykował zakupu, zwłaszcza, że z pewnego źródła można nabyć w podobnej cenie. Co do kształtu wtyczki, to zależy w sumie też od samego odtwarzacz, gdyż ja mam w swojej sansie tak ułożone gniazdo słuchawek że jest to obojętne jaki kształt będzie miała, natomiast generalnie L-kowaty kształt jest bardziej uniwersalny.
Nasti Napisano 19 Maja 2007 Autor Napisano 19 Maja 2007 Chyba kupię je w Warszawie przy okazji. Będe mieć 100% oryginalne. Ślawus nie wiesz czy ta oferta w empiku aktualna?
Ślawus Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 nie wiem, czy mają je teraz w empiku po takiej cenie (warto sprawdzić, bo było to całkiem niedawno), ale myślę, że bez trudu można znaleźć je w komputerowych za około 65 zł.
bert Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 sorry nie wiedziałem chodziło o porównanie w każdym razie na pewno w sklepie typu empik będą pewne. Co do kupowania w empiku to trzeba poszukać bo moja dziewczyna kupiła Ep-630 tam za 59 zeta co prawda w innym empiku (oddalonym o jakieś 5km) były za 75 zł więc trzeba szukać powodzenia.
calvis Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Wszystkie epki, cxy, mxy bez pudełek to podróbki. W przypadku ep-630 musi być dwuletnia gwarancja i opakowanie (są 2 wzory - zaokrąglony blister i prostopadłościenne pudełko, nie żadna folia). Nie orientuję się jak z innymi, chociaż ponoć pojawiły się też cx300 w pudełku, które też nie są oryginalne. Nie ma się co napalać na wersję "oem". Jeśli nie wierzycie - poczytajcie sobie fora związane z tą tematyką.
bartekgib Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 Kup najlepiej w Vobisie - zapłacisz około 75 zł, ale będziesz w 100 % pewien, że masz dobre słuchawki i z pewnego pochodzenia ..... Sam mam EP'ki już długo, już się przyzywyczaiłem do nich i teraz sądze, że basu mają tak w miarę Teraz będe się "czaił" na jakieś Shure albo JBL'e. Ale najpierw - rower. Pozdrawiam !
Nasti Napisano 30 Maja 2007 Autor Napisano 30 Maja 2007 No i kupiłem w końcu ep'ki. W boxie na allegro z 2 letnią gwarancją. Słuchaweczki świetnie grają oraz wyciszają dźwięki z otoczenia.
JohnDoe Napisano 31 Maja 2007 Napisano 31 Maja 2007 A jak sprawdzają się słuchawki Logitech PlayGear Stealth? Takie jak na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item196925702.html Używa je ktoś?
Nasti Napisano 31 Maja 2007 Autor Napisano 31 Maja 2007 Używałem ich przed epkami. Pewnego pięknego dnia nie wiadomo dlaczego po prostu przestały grać :/ gwarancję zgubiłem więc nie mogłem ich wymienić. Co do samych słuchawek mogą być. Trochę mniej wygodnie się noszą i trochę gorsza jakość dźwięku niż na przykład w ep'kach które teraz posiadam
bartekgib Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 Moje zdanie : lepiej dopłacić. Nie kupuj tych Logitech'ów - ogółem słabe są. Tylko pamiętaj - kupuj z pewnego źródła. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.