Skocz do zawartości

[słuchawki dokanałowe] Jakie do 50 zł?

Nasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

We wtorek nawaliły mi moje słuchawki. Muszę kupić coś nowego. Zastanawiałem się nad creative ep-630 a sennheiserami cx-300. W wersjach OEM jest między nimi około 10 zł różnicy. Czy warto dopłacić tą "dychę" do sennheiserów czy wziąć jednak creative'a?

Napisano

Cx'y i EP'ki to identyczne słuchawki różniące się jedynie logiem, wtyczką (sennheisery mają L-kowatą, EP prostą), symetrycznością przewodu. Czytałem również że sennheisery są bardziej zbalansowane, a ep'eki mają mocniejszy bas. nie słuchałem nigdy jak grają Cx'y, ale z Ep jestem zadowolony.

Napisano

Ja aktualnie uzywam tych creative. Nic tylko polecic...Swietne brzmienie, swietny bass i w ogole...Za ta cene, to nic tylko kupowac :) Z sennheiserami nie mialem stycznosci, lecz mimo to bardzo polecam Ci te creativy :)

POzdro

• Mod Team
Napisano

Creative też mogę z czystym sumieniem polecić. Dla mnie są rewelacyjne. Skoro jednak Ślawus pisze, że Sennheisery mają wtyczkę w kształcie "L" to je bym wybrał bo to wygodniejsze.

Napisano

A ja polecam Sennheisery Mx ale model 50. Sam je kupiłem jakieś 2 miechy temu bo wcześniejsze sencheisery się połamały ;) . Tak czy siak głównie polecam te słuchawki z prostej przyczyny. One się nie połamią nawet po silnym upadku. Jedynie co się może stać to urwać kabel przez mocne szarpnięcie. Ale wszystkie elementy które w innych słuchawkach wykonane są z plastiku, w przypadku MX 50 wykonane są z czegoś co przypomina gumę. Są giętkie i świetnie się trzymają w uchu. Cena: 60 zł ale naprawdę warto je kupić.

I ważna rzecz na która trzeba zwrócić uwagę: Mają impedancje aż 64 omy. Z tego powodu w niektórych odtwarzaczach, szczególnie tych tańszych może spowodować że będą grać dosyć cicho nawet przy max podgłośnieniu. Także należałoby sprawdzić moc wyjściową playera z którego się korzysta.

Napisano

Wezmę chyba jednak e'pki. Sporo kumpli ma i sobie chwali. Jednak mam jeszcze jedno pytanko. Jeden z userów napisał mi na pw, że wersja oem to podróbka. Czy to prawda?

Napisano

No właśnie. Koleś w mojej mieścinie sprzedaje po 30 zł na allegro wersję oem więc za przesyłkę nic bym nie płacił. W boxie kosztują około 60-70 zł na allegro:(

Napisano

Bert, akurat takim porównaniem z allegro bym się nie sugerował, prędzej bym poszukał na http://forum.mp3store.pl Z tego co wiem, to właśnie ten allegrowicz z podanej u Ciebie w linku aukcji wprowadzał sporo podróbek do obrotu.

Swoją drogą to ja kupiłem ep'eki w zwykłym sklepie komputerowym we wrocku za 65 zł, a okazało się że np. w empiku były do kupienia za 60zł (na razie najtaniej jak widziałem). Na allegro bym nie ryzykował zakupu, zwłaszcza, że z pewnego źródła można nabyć w podobnej cenie.

Co do kształtu wtyczki, to zależy w sumie też od samego odtwarzacz, gdyż ja mam w swojej sansie tak ułożone gniazdo słuchawek że jest to obojętne jaki kształt będzie miała, natomiast generalnie L-kowaty kształt jest bardziej uniwersalny.

Napisano

Chyba kupię je w Warszawie przy okazji. Będe mieć 100% oryginalne.

Ślawus nie wiesz czy ta oferta w empiku aktualna?

Napisano

nie wiem, czy mają je teraz w empiku po takiej cenie (warto sprawdzić, bo było to całkiem niedawno), ale myślę, że bez trudu można znaleźć je w komputerowych za około 65 zł.

Napisano

sorry nie wiedziałem chodziło o porównanie w każdym razie na pewno w sklepie typu empik będą pewne. Co do kupowania w empiku to trzeba poszukać bo moja dziewczyna kupiła Ep-630 tam za 59 zeta co prawda w innym empiku (oddalonym o jakieś 5km) były za 75 zł więc trzeba szukać powodzenia.

Napisano

Wszystkie epki, cxy, mxy bez pudełek to podróbki. W przypadku ep-630 musi być dwuletnia gwarancja i opakowanie (są 2 wzory - zaokrąglony blister i prostopadłościenne pudełko, nie żadna folia). Nie orientuję się jak z innymi, chociaż ponoć pojawiły się też cx300 w pudełku, które też nie są oryginalne. Nie ma się co napalać na wersję "oem". Jeśli nie wierzycie - poczytajcie sobie fora związane z tą tematyką.

Napisano

Kup najlepiej w Vobisie - zapłacisz około 75 zł, ale będziesz w 100 % pewien, że masz dobre słuchawki i z pewnego pochodzenia ..... Sam mam EP'ki już długo, już się przyzywyczaiłem do nich i teraz sądze, że basu mają tak w miarę B):):P Teraz będe się "czaił" na jakieś Shure albo JBL'e. Ale najpierw - rower. Pozdrawiam !

Napisano

No i kupiłem w końcu ep'ki. W boxie na allegro z 2 letnią gwarancją. Słuchaweczki świetnie grają oraz wyciszają dźwięki z otoczenia.

Napisano

Używałem ich przed epkami. Pewnego pięknego dnia nie wiadomo dlaczego po prostu przestały grać :/ gwarancję zgubiłem więc nie mogłem ich wymienić. Co do samych słuchawek mogą być. Trochę mniej wygodnie się noszą i trochę gorsza jakość dźwięku niż na przykład w ep'kach które teraz posiadam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...