pet3r Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 witam, wiem, ze bylo mnostwo takich tematow, ale kazdy pisze cos innego, ja wybralem kilka obreczy do porownania i prosze Was o rade. dzis moja leciwa WL AR26 malowniczo rozplatala sobie bok na laczeniu wiec szukam nowego sprzetu. jezdze glownie po miescie, zawsze szybko, robie duzo baniakow, czasem laduje lekko 'bokiem' wiec tylna obrecz dostaje troche po dupie, nie jest to jednak ostre katowanie i nie potrzebuje 40-milimetrowego potwora, cos podobnego do obecnej szerokosci (22 mm). ostatnio jezdze tez duzo w XC. zastanawiam sie nad: - Mavic XM317 (podobno sa bardzo sztywne, co za tym idzie, pekaja, co przy mojej jezdzie moze sie zdarzyc) - Alexrims ACE18 lub 19 - Alexrims DH19 szukam obreczy 26" w wersji pod V-ke! jesli macie lepsze propozycje w podanym zakresie cenowym, zapraszam do dyskusji. z Alexrimsami mam bardzo mile wspomnienia, katowalem pierwsza wersje DM24 w trialu i kolo bylo pancerne. czy ACE to mocna propozycja czy raczej sprzet dla trekkingowcow (tak napisane jest na niektorych aukcjach). potrzebuje sprzetu na 32 otwory ale przy obecnej ilosci obreczy to chyba malo wazne
Carbon Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 chyba ace18 jest najlepszym wyborem, na allegro jest od 44zl. tez sobie kupie chyba te obrecze, bo musze na cos lzejszego wymienic.
kusak Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 ja osobiście miałem podobny dylemat, w końcu wziąłem xm317 ano dlaczego - lżejsza, bdb opinie w necie i w ogóle mavic i ładna jest. ale ace to też na pewno dobra obręcz (mam alexrimsa na przodzie i jest za######isty ;])
Carbon Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 a znaszm oze wagi realne ? ;> prosze podaj jak znasz ;p tez sie przylaczam do tematu bo musze cos kupic w tej cenie. nie musi byc suuuuper wytrzymala, moge ja centrowac co 3-4 tyg. glownie chodzi mi o wage. co polecacie ?;>
Carbon Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 gdzie na forum ;> hmm.. to zaraz poszukam ;p bo przyznam ze nie widzialem
pet3r Napisano 18 Maja 2007 Autor Napisano 18 Maja 2007 http://arnik.freshsite.pl/index.php?cPath=127_186 - tutaj maja wagi rzeczywiste.
Carbon Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 nom widze, dzieki. alexrims 449g. wiec na 90% biore go.
kr1zje Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 mam z tyłu mavica 317 i genialna obręcz to nie jest, jeśli chodzi o wytrzymałość, a podkreślam że staram się jeździć bardzo delikatnie, to po wycentrowaniu jest prosta 2-4 tyg. a potem już troszeczke bije, sam bym wycętrował, ale pewnie byłaby jeszcze bardziej scentrowana ale ogólnie nie jest zła, kumpel ma alexrimsy (nie pamiętam jaki model) i też dobrze się sprawują, osobiście polecam rigidy bo kiedyś śmigałem na nich 6 lat i ani razu się nie scentrowały...
kusak Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 tylko, że u arnika jest pomylona waga tych xm-ów jak przyjdą to je zważę.
pet3r Napisano 22 Maja 2007 Autor Napisano 22 Maja 2007 a co powiecie o Accent Pathfinder? podobno mocniejsza niz Alex ACE18, kapslowana i tansza - 55 zl. kupilem ja + szprychy MACH1. czy dobrze wybralem???
Mod Team Lookas 46 Napisano 23 Maja 2007 Mod Team Napisano 23 Maja 2007 Polecam DH19 mocna obręcz do tego tania i lekka jak na swoją klasę sprzętu najlepsza propozycja
_igi Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 Ja polecam Alexrims DM18, mam je już rok, przejechały 1K, przeżyły wiele (miastowa jazda, krawężniki, mój ciężki tyłek), no i w wersji czarnej nieźle wyglądają
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.