siwyex Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Oto mój bike Rama : Cannondale Caad 4 - 1645g Stery : Massi : 102g Chwyty : Ritchey WCS : 40g Zacisk sztycy : TranzX : 19g Mostek :Oxygen : 168g Amortyzator : Rock Shox Judy T2 : 1382g Korba : Deore XT -: 664g Suport : Deore XT : 249g Przerzutka przód : Deore LX - 139g Przerzutka tył : Deore XT - 259g Koło przód : 1764g (obręcz + szprychy + nyple + piasta + opaska + dętka + opona + tarcza) Koło tył : 2298g (obręcz + szprychy + nyple + piasta + opaska + dętka + opona + tarcza + kaseta) Manetki : Deore LX - 243g Hamulec przód : Magura Clara 210g Hamulec tył : SR Suntour 395g pedały : SPD M540 : 352g Sztyca tranz X : 289g Kierownice : Cannondale Fire : 128g Siodło : Selle Italia FK - 312g Łańcuch : Campagnolo C9 - 268g Pancerze + linki przerzutek - ~50g Zaciski kół : Shimano Deore 51g + 61g = 112g Razem : 11088g Rogi : Ritchey WCS : 51g + 52g 103g Koszyk na bidon : Author : 59g neopren : Lizard : 17g Razem z dodatkami : 11317g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Bardzo fajny sprzet i waga Tylko pozazdroscic A bedziesz cos jeszcze wymienial by zejsc do 10kg ?? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 brzydki i ciezki! zartowalem! prezentuje sie bardzo fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 brzydki i ciezki! zartowalem! smile.gif Mam nadzieje że żartowałeś A bedziesz cos jeszcze wymienial by zejsc do 10kg ? Nie mam takich planów, ale planuje zejśc w najbliższym czasie poniżej 11kg Nie będzie to cięzkie, gdyż wystarczy abym wymienił siodło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Nie mam takich planów, ale planuje zejśc w najbliższym czasie poniżej 11kg Nie będzie to cięzkie, gdyż wystarczy abym wymienił siodło A na jakies siodelko wymieniasz ? Mi sie tu widzi SLR ehhhh pieknie by wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Takie tam 11... Zejdz ponizej 11 z rogami, koszyczkiem i neoprenem Waga bez tego to tak jak bys ty golil sie na lyso do wazenia Pozatym rowerek bardzo fajny Oczywiscie podzielam opinie ludzi z LB, ze jak na taka wage ramy i amora to ciezkawy, no ale co ja moge mowic ze swoim 12,8kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Siodło to na razie jeszcze w oddali od reali gdyż forsa na razie nie pozwala na uzbrajanie bike'a Myślę nad siodłem ~200g, ale to się jeszcze okaże... Ludzie z LB tak gadają, gdyż mają kasę aby dopieszczać swoje rowerki... Po drugie mój jest na tarczówkach, a u nich 70% - 80% na v'kach, a to jest różnica dosyć spora (może nawet 500g) Ja tam jestem zadowolony bo moim marzeniem było miec rower poniżej 12kg, a co udało się zrobić ? Planuje zejśc ze wszystkim dodatki poniżej 11kg, ale to dopiero chyba po wakacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Prezentuje się bardzo fajnie ale jego masa nie bardzo pasuje do działu "Mania lekkości"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Rowerek naprawdę bardzo ladny ale kola ciezkie troche... Dlaczego nie nadaje sie do dzialu mania lekkosci? kazdy odchudza tyle ile moze i na ile ma pieniedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Żbiku ma poprostu zboczenie z LB . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Trochę ciężki jak na projekt, można chociaż było zejśc poniżej 11 kg ;-). Kołka - może jakiś dokładniejszy opis. A co do tarczówek - wcale nie muszą być 500 g cięższe od v-ek. Wystarczy Hope Mono Mini Pro lub Magura Marta SL ;-))) (ja tak planuje i będzie <10 kg z tarczami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Waga jak na projekt faktycznie nie jest poezja, ale cieszę się z tego co mam... PS. Może w najbliższym czasie zejdę poniżej 11kg bo dużo mi nie zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Oczywiście, że każdy odchudza na tyle na ile może i na ile go stać ale tym sposobem ktoś umieści w tym dziale 16kg makrokesza, który fabrycznie ważył 18kg... A nie o to przecież tu chodzi... Nie mniej Cannon bardzo ładny i jak schudnie jeszcze z pół kilo będzie fajną i lekką maszynką Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja myślę że poniżej 12kg powinna juz być "Mania lekkości" ... MAm nadzieję że rower do końca roku schudnie te pół kilo i nikt nie będzie miał żadnych ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Uważam, że nie masz racji Żbik, wszystko zależy od kasy, a to nie powinno być wyznacznikiem tego co powinno być w dziale, moim zdaniem priorytetem jest sposób myślenia, czyli kupno części jak najlżejszych na swoje możliwości finansowe. Pozdro. P.S. Pytanie do autora tematu - jak się sprawują oponki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Oponki spisują się bardzo dobrze... Nie mam do nich żadnych ale... Jeździłem na różnych i zawsze powracam do larsenów, nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 A szybko Ci sie scieraja ?? No i jak z rozmiarem tych opon ? Czy oby na pewno jest to 1,9 ?? Gadalem z Odim on mierzyl i wyszlo mu 1,7 ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Nie mierzyłem, a ścieralnośc jest w miarę ... 1700km i tył zaczyna sie robic płaski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Ja właśnie szukam larsenów 1.9 ale takich co by ważyły 400g. W sam raz do projektu, ale teraz tego nigdzie nie idzie dostać w przyzwoitej cenie ;-(. Na górskie trasy pozostaje mi IRC Mythos XC II lub Schwalbe Nobby Nic 2.1 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dla mnie Cannondale bez headshock'a to już nie to samo.... Jakoś dziwnie sie prezentuje, a na pewno do tej ramki był pasujący idealnie kolorystycznie jakiś fatty. Wtedy rowerek byłby petarda ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 mam ramke cannona 1500 gram w 17"........moze sie skusze zima na lajt-bajka?........zamiast amora wsadze oryginalne pepperoni (z 600 gram....przepraszam za slaba dokladnosc )....... do lajtu, cannony sa boskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mam ramke cannona 1500 gram w 17"........moze sie skusze zima na lajt-bajka?........zamiast amora wsadze oryginalne pepperoni (z 600 gram....przepraszam za slaba dokladnosc )....... Pod względem wagi super rozwiązanie, ale nadgarstki strasznie bolą od sztywnego widelca. Przyzwyczaiłem się do amortyzacji i jazda na sztywniaku, do tego po polskich, dziurawych drogach mnie męczy. Zastanawiam się jak szosowcy wytrzymują na naszych asfaltach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 IMO sztywny widelec w zimę w zupelności wystarczy. Zastanawiam się jak szosowcy wytrzymują na naszych asfaltach? Normalnie, wystarczy nie nabijać opony przedniej do 8,5 bara tylko mniej więcej do 7 Chociaż jeździlem długo na maksymalnym cisnieniu i jeszcze z aluminiowym widelcem i żyłem Było dość komfortowo. Teraz mam karbonowy widelec i ciśnienie koło 7,5 bara i jest miodzio. Jak dla mnie to niektórzy przesadzają ostatnio na tym forum, tak jak teraz z tymi dziurami, tak ostatnio np. że sie nie da chodzić w butach spd :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igl4k Napisano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Nie no ładny, ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 waga hm.. taka sobie jedna rower wygląda świetnie. bez bajerów ale ma to cos w sobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.