Fifi Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 Cześć, mam takie pytanie Jakie skarpetki rowerowe są dobre? thx, z góry za odp. Pzdr FiFi
Avat Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 Zwykłe sportowe Ważne, żeby były trochę grubsze i przewiewne. Nie wiem czy są jakieś specjalne skarpetki rowerowe.
Blue Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 Jasne ze są specjalne . W sportowym powinienes dostac odpowiednie do biegania, czasem tez rowerowe sie znajdą. Zazwyczaj maja po części coolmax, wszyste w odpowiednie miejsca sciagacze zeby sie dobrze trzymały itp. Ogolnie warto zainwestowac. Mam jedne XTR a drugie jakies dobiegania za 10 pln. Obie pary sa ok, Te do biegania są mniejsze[takie do kostek] i cieńsze, lepiej mi sie w nich jezdzi niz w xtr .
Tooreck Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 warto kupić kilka par skarpetek specjalnie na rower, ja mam jedną parę z coolmaxem kupioną 2 lata temu w Lidlu za parę złotych i 2 pary ostatnio kupiłem w Decathlonie - te są bez coolmaxu. Moja stopa po jeździe jest w tych skarpetkach sucha, poza tym są specjalnie tu i ówdzie wzmocnione i pewnie wytrzymają trochę dłużej niż zwykłe skarpetki. Koszt nie jest zatrważający bo już za 12-14zł kupi się parę zupełnie przywoitych skarpet. No i wygląda się bardziej PRO niż w zwykłych- a to dla niektórych jest najwazniejsze... Jak masz niedaleko decathlona to zobacz w tym sklepie- jest tam całkiem duży wybór wzorów, kolorów no i można sobie pomacać na żywo.
Mefisto Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 Ostatnio będąc w Lidlu zobaczyłem jakieś skarpetki rowerowe. Kiedyś słyszałem dość dobre o nich opinie więc zaryzykowałem (została już tylko jedna para w moim rozmiarze i same malutkie). Kosztowały coś ok 12zł. Ale muszę przyznać, że jak na tak niską cenę jestem pod wrażeniem ich jakości. Nogi się nie pocą - tzn. pocą się, i to bardzo ale cała wilgoś jest odprowadzana na zewnątrz. Nogi pozostają suche - i to dosłownie! Jeśli uda Wam się je jeszcze dorwać to bierzcie bez zastanowienia ile par będzie na was pasowało
Mod Team Odi Napisano 18 Maja 2007 Mod Team Napisano 18 Maja 2007 Swoje pierwsze skarpetki rowerowe kupiłem niedawno w Lidlu za 13zł. Jazda w nich w porównaniu ze zwykłaymi skarpetami to zupełnie inna bajka. Komfort naprawdę super.
Adik Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 Razem z kumplem kupilismy sobie skarpetki rowerowe Mavic na allegro, kiedy były po 12zł sztuka Bardzo ciekawy design i niesamowita wygoda. Warto wylożyc te 20 -25 zł na dwie pary, żeby poczuc ten komfort
tabin Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 X-Socks, dla mnie rewelacja! Niestety drogie, para kosztuje jakies 50zl ale sa to fenomenalne skarpetki specjalnie na rower. Przy odpowiednich butkach stopa czuje sie jak w raju
Mefisto Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 X-Socks, dla mnie rewelacja! Niestety drogie, para kosztuje jakies 50zl ale sa to fenomenalne skarpetki specjalnie na rower. Przy odpowiednich butkach stopa czuje sie jak w raju A masz może porównanie z jakimiś tańszymi skarpetkami rowerowymi? Komfort jest tak duży, że warto wyłożyć te dodatkowe 40zł?
HubiiDubii Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 A wiec podsumujmy chcesz kupic skarpetki na rower tak, maja byc jak najlepsze tak, i kosztowac tyle co sucha bula tak, a wiec mam dla Ciebie rozwiazanie http://www.mikesport.pl/go/_category/index.php?idc=2_14 milych zakupow zycze
MarcinGoluch Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 A ja ostatnio dla smiechu kupilem w dectahlonie krotkie "stopki" do kostki. Cena 10zł za 3pary. W bulletach jezdzi sie genialnie i noga sie rowno opala . Trzeba zwrocic tylko uwage zeby byl to model z cienkiego materialu bo maja w Dec... jeszcze takie stopki frote ktore sa srednim pomyslem.
Mefisto Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 A ja ostatnio dla smiechu kupilem w dectahlonie krotkie "stopki" do kostki. Cena 10zł za 3pary. W bulletach jezdzi sie genialnie i noga sie rowno opala . Trzeba zwrocic tylko uwage zeby byl to model z cienkiego materialu bo maja w Dec... jeszcze takie stopki frote ktore sa srednim pomyslem. 10zł za 3 pary? ciekawe, ciekawe. I jak wrażenia? Z czego one są zrobione?
MarcinKowalczyk Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Na Mio Maratonie firma Verge sprzedaje skarpetki rowerowe 10zł za 2 pary...kupiłem 2 i powiem, że są na pewno lepsze niż decathlony...jak ktoś będzie miał możliwość zakupu to polecam za tą cenę...
MarcinGoluch Napisano 25 Maja 2007 Napisano 25 Maja 2007 10zł za 3 pary? ciekawe, ciekawe. I jak wrażenia? Z czego one są zrobione? Yyyyyy no z materiału ale nie pytaj jakiego bo metke wyrzucilem. Trzeba tylko patrzec na ceny bo dokladnie takie same skarpetki tylko inaczej oznaczone kosztuja 21zl za 3szt . Wrazenia na tyle pozytywne ze skarpetki czerwone verge odlozylem do szafy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.