Skocz do zawartości

[skarpetki]rowerowe

Fifi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zwykłe sportowe ;) Ważne, żeby były trochę grubsze i przewiewne. Nie wiem czy są jakieś specjalne skarpetki rowerowe.

Napisano

Jasne ze są specjalne ;). W sportowym powinienes dostac odpowiednie do biegania, czasem tez rowerowe sie znajdą. Zazwyczaj maja po części coolmax, wszyste w odpowiednie miejsca sciagacze zeby sie dobrze trzymały itp. Ogolnie warto zainwestowac. Mam jedne XTR a drugie jakies dobiegania za 10 pln. Obie pary sa ok, Te do biegania są mniejsze[takie do kostek] i cieńsze, lepiej mi sie w nich jezdzi niz w xtr :).

Napisano

warto kupić kilka par skarpetek specjalnie na rower, ja mam jedną parę z coolmaxem kupioną 2 lata temu w Lidlu za parę złotych i 2 pary ostatnio kupiłem w Decathlonie - te są bez coolmaxu. Moja stopa po jeździe jest w tych skarpetkach sucha, poza tym są specjalnie tu i ówdzie wzmocnione i pewnie wytrzymają trochę dłużej niż zwykłe skarpetki. Koszt nie jest zatrważający bo już za 12-14zł kupi się parę zupełnie przywoitych skarpet. No i wygląda się bardziej PRO niż w zwykłych- a to dla niektórych jest najwazniejsze... ;)

Jak masz niedaleko decathlona to zobacz w tym sklepie- jest tam całkiem duży wybór wzorów, kolorów no i można sobie pomacać na żywo.

Napisano

Ostatnio będąc w Lidlu zobaczyłem jakieś skarpetki rowerowe. Kiedyś słyszałem dość dobre o nich opinie więc zaryzykowałem (została już tylko jedna para w moim rozmiarze i same malutkie). Kosztowały coś ok 12zł. Ale muszę przyznać, że jak na tak niską cenę jestem pod wrażeniem ich jakości. Nogi się nie pocą - tzn. pocą się, i to bardzo ale cała wilgoś jest odprowadzana na zewnątrz. Nogi pozostają suche - i to dosłownie! Jeśli uda Wam się je jeszcze dorwać to bierzcie bez zastanowienia ile par będzie na was pasowało ;)

• Mod Team
Napisano

Swoje pierwsze skarpetki rowerowe kupiłem niedawno w Lidlu za 13zł. Jazda w nich w porównaniu ze zwykłaymi skarpetami to zupełnie inna bajka. Komfort naprawdę super.

Napisano

Razem z kumplem kupilismy sobie skarpetki rowerowe Mavic na allegro, kiedy były po 12zł sztuka ;) Bardzo ciekawy design i niesamowita wygoda. Warto wylożyc te 20 -25 zł na dwie pary, żeby poczuc ten komfort :D

Napisano

X-Socks, dla mnie rewelacja! Niestety drogie, para kosztuje jakies 50zl ale sa to fenomenalne skarpetki specjalnie na rower. Przy odpowiednich butkach stopa czuje sie jak w raju ;)

Napisano
X-Socks, dla mnie rewelacja! Niestety drogie, para kosztuje jakies 50zl ale sa to fenomenalne skarpetki specjalnie na rower. Przy odpowiednich butkach stopa czuje sie jak w raju ;)

A masz może porównanie z jakimiś tańszymi skarpetkami rowerowymi? Komfort jest tak duży, że warto wyłożyć te dodatkowe 40zł? :)

Napisano

A ja ostatnio dla smiechu kupilem w dectahlonie krotkie "stopki" do kostki. Cena 10zł za 3pary. W bulletach jezdzi sie genialnie i noga sie rowno opala :). Trzeba zwrocic tylko uwage zeby byl to model z cienkiego materialu bo maja w Dec... jeszcze takie stopki frote ktore sa srednim pomyslem.

Napisano
A ja ostatnio dla smiechu kupilem w dectahlonie krotkie "stopki" do kostki. Cena 10zł za 3pary. W bulletach jezdzi sie genialnie i noga sie rowno opala :). Trzeba zwrocic tylko uwage zeby byl to model z cienkiego materialu bo maja w Dec... jeszcze takie stopki frote ktore sa srednim pomyslem.

10zł za 3 pary? ciekawe, ciekawe. I jak wrażenia? :) Z czego one są zrobione?

Napisano

Na Mio Maratonie firma Verge sprzedaje skarpetki rowerowe 10zł za 2 pary...kupiłem 2 i powiem, że są na pewno lepsze niż decathlony...jak ktoś będzie miał możliwość zakupu to polecam za tą cenę...

Napisano
10zł za 3 pary? ciekawe, ciekawe. I jak wrażenia? :) Z czego one są zrobione?

Yyyyyy no z materiału ale nie pytaj jakiego bo metke wyrzucilem. Trzeba tylko patrzec na ceny bo dokladnie takie same skarpetki tylko inaczej oznaczone kosztuja 21zl za 3szt :). Wrazenia na tyle pozytywne ze skarpetki czerwone verge odlozylem do szafy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...